Cele mai grozave restaurante din lume!

In fiecare an, revistele de specialitate recomanda turistilor cele mai bune, mai elegante si mai sofisticate restaurante din lume, pe care trebuie sa le incerce macar o data in viata. Si in 2013, inainte de vacanta cea mare, The World 50 Best Magazine a realizat o lista cu locatii exclusiviste, pe care ti le recomanda… Iata care sunt acestea!

Cele mai grozave restaurante din lume!

1. El Celler de Can Roca, Girona, Spania

De 8 ani se afla in TOP 10 al celor mai grozave restaurante din lume, este condus de Joan Roca, iar stilul preparatelor este Modern Spanish.

2. Noma, Copenhagen, Danemarca

Anul trecut a fost pe locul 1, este condus de chef René Redzepi si este un restaurant fresh, traditional, cu meniul in vesnica schimbare.

3. Osteria Francescana, Modena, Italia

Este un restaurant exclusivist, se afla de 5 ani in topurile mondiale, este condus de Massimo Bottura, iar stilul gastronomic este Modern Italian.

4. Mugaritz, San Sebastián, Spania

Este un restaurant cu traditie, se afla in topuri de peste 8 ani, este condus de Andoni Luis Aduriz, iar stilul este Techno-emotional Spanish. Recomandam prajiturile de ciocolata, cu crema de alune rece si bule de cacao.

5. Eleven Madison Park, New York, USA

Este un restaurant relativ nou pe piata, insa s-a impus prin pasiunea chef-ului James Kent. Stilul de le Eleven Madison Park este frantuzesc, cu o nota new york-eza.

6. D.O.M., São Paulo, Brazilia

Este cel mai bun restaurant din America de Sud si este condus de Chef Geovane Carneiro. Stilul gastronomic este Contemporary Brazilian/Amazonian.

7. Dinner by Heston Blumenthal, London, UK

Este nou pe piata, dar a urcat rapid in toate topurile. Este condus de Ashley Palmer-Watts, care a reinventat vechile retete britanice, creand asa numita Historical British food!

Foto:  The World 50 Best Magazine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *