Cele mai grozave plaje urbane din lume

Pentru cel mai grozav bronz sau pentru o „iarna” tropicala esti uneori nevoit sa strabati kilometri intregi de la aeroport, sa iei un ferry spre o insula sau sa zbori spre destinatii indepartate. Insa exista in lume si plaje create de natura, aflate langa oceane sau mari, dar nu departe de viata de noapte vibranta, de atractii turistice si de orase superbe, dotate cu aeroport si tot ce iti mai doresti. Iarna aceasta iti recomandam cateva plaje urbane cu nisip fin, de care se bucura atat localnicii, cat si turistii. Iata care sunt acestea…

1. Ipanema, Rio de Janeiro

Nu doar ca Rio a fost binecuvantat cu unul dintre cele mai frumoase peisaje din lume, dar are si cele mai grozave plaje de pe pamant, in imediata apropiere a atractiilor urbane. Copacabana este cea mai faimoasa, iar Leblon o ajunge din urma. Insa Ipanema este, fara indoiala, cea mai frumoasa. Nisipul fierbinte si auriu, trupurile sculptate, petrecerile fabuloase, apa albastra a Atlanticului, restaurantele celebre, cafenelele cu traditie si atmosfera seducatoare – toate le vei gasi aici.

2. Tayelet, Tel Aviv

Tayelet este coasta mediterana a Tel Aviv-ului, inconjurata de cafenele si hoteluri de lux. Dupa plimbarile pe Sheinkin Street, turistii si localnicii se indreapta spre petrecerile de pe plaja si din Tel Aviv Port. Se spune ca este unul dintre cele mai fierbinti locuri de pe planeta!

3. Miami Beach, Miami

Miami Beach este o destinatie in sine, un MUST SEE pentru toti calatorii si turistii din lume. Petrece o zi aici, sub umbra palmierilor, admira corpurile superbe ale fetelor de pe plaja, bea un cocteil cu umbreluta, iar seara mergi la unul dintre cluburile senzationale (si scumpe!) din zona.

4. Barceloneta, Barcelona

Intotdeauna am considerat Barcelona ca fiind un oras perfect. Are de toate: arhitectura exceptionala, hoteluri de vis, atractii turistice, farmec boem si o plaja superba. Barceloneta s-a modernizat inca din 1992, iara cum atrage atat localnici, cat si calatori. Iar avantajul este ca din centrul orasului poti merge pe jos la plaja, iar seara iti poti arata bronzul in cele mai elegante cluburi.

5. Venice Beach, Los Angeles

Venice Beach este cea mai frumoasa si mai aglomerata plaja dn oras. Aici vezi de toate. Daca vei petrece o zi pe nisipul fierbinte sau la o cafenea de pe Ocean Front Wlak vei vedea imaginea corecta si neumbrita a vietii din Los Angeles.

6. Bondi Beach, Sydney

La cateva minute de centrul orasului vei intalni nisip auriu si valuri superbe. Este o destinatie perfecta pentru iubitorii de surf, pentru cei care adora sa se bronzeze sau sa ia masa la o cafenea eleganta. Aici intalnesti atat oameni foarte bogati, cat si foarte saraci, tineri, batrani, cautatori de vise si expati.

7. Tamariz, Lisabona

Nu este tocmai in oras, insa se ajunge foarte usor. Plaja este una dintre cele mai glamour din lume. Pe o parte se afla cel mai mare casino din Europa, iar pe cealalta un castel apartinand familiei regale din Monaco. Magazine, cafenele, hoteluri si o atmosfera relaxata – vei gasi pe minunata plaja Tamariz.

Foto: panoramio.com/wallpapers.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *