Cele mai frumoase orase ale lumii

Tuturor ne place sa calatorim. Vrem sa vedem locuri noi, interesante, sa cunoastem alte culturi, sa incercam alte mancaruri, sa traim experiente inedite. Atunci cand trebuie sa hotaram unde sa ne petrecem vacanta, de cele mai multe ori avem tendinta sa ne indreptam spre marile capitale ale lumii. Ele ne atrag prin frumusetea, urbanismul, nivelul de trai ridicat sau popularitatea lor. Incont.ro iti prezinta azi lista celor mai frumoase orase ale lumii. Fa-ti timp sa citesti articolul de mai jos si incearca sa ajungi macar intr-unul din aceste locuri.

Lista celor mai frumoase orase din lume este realizata de prestigioasa revista Forbes.

Si pentru ca frumusetea este subiectiva, jurnalistii americani au consultat diversi specialisti in domenii precum planificarea urbana, arhitectura si dezvoltarea durabila.

Arhitectul Michael Kaufman, directorul programului de constructie in inginerie civila si de mediu de la Universitatea Stanford, Raymond Levitt, designerul urban, arhitect si presedintele BDP in Londra, McGuirk Tony, inginerul urban al MMM International, J. Hugh O’Donnell si directorul de design al unei firme de arhitectura din New York, Ken Drucker, au fost cei care au stabilit care sunt cele mai frumoase destinatii din lume.

Specialistii nu s-au putut decide exact asupra locurilor ocupate, insa au cazut de acord ca cele mai frumoase orase din lume sunt: Paris, Vancouver, Sydney, Florenta, Cape Town, Venetia, San Francisco, Chicago, New York, Londra, Cambridge si Tokyo.

Paris, capitala Frantei

Cunoscut pentru: bulevardul Champs-Élysées, Turnul Eiffel, Grand Palais.

Paris

Capitala franceza a fost insa cea care a castigat cele mai multe voturi din partea specialistilor, datorita bulevardelor sale mari, inconjurate de copaci, a cladirilor faimoase, dar si contrastului de stiluri arhitecturale, care promoveaza individualitatea si excentricitatea.

Frumusetea Parisului, dar mai ales „monotonia” acestui oras atrage anual milioane de turisti, dornici sa cunoasca cladiri celebre precum Turnul Eiffel, modernul Centru Pompidou (realizat de arhitecti italieni si englezi) si originalul Institute du Monde Arabe. In plus, restrictiile istorice ale inaltimilor cladirilor din oras au impiedicat aparitia unor cladiri prea inalte. „Nu simti ca te umbresc cladirile inalte in Paris, poti sa te plimbi linistit”, spune arhitectul Kaufman.

Vancouver, Canada

Cunoscut pentru: Coast Mountains, Stanley Park, numeroasele spatii verzi

Vancouver

In timp ce Parisul este laudat pentru designul original al cladirilor sale, Vancouver a fost remarcat pentru frumusetea naturala pe care o afiseaza. In acest oras situat pe coasta, poti sa respiri aer liber, din campusul verde al Universitatii British Columbia pana la uriasul Stanley Park, aflat chiar la marginea orasului. Atat coastele muntoase acoperite de zapada, cat si Oceanul Pacific ofera Vancouverului o nota deosebita. In plus, nu vei gasi nicaieri un oras in care cultura si gastronomia sa fie atat de variate.

Cape Town, Africa de Sud

Cunoscut pentru: Table Mountain, Gradina Botanica Kirstenbosch, V&A Waterfront

Cape Town

Cape Town e deosebit datorita aerisirii orasului. Este cel mai corect promontoriu din lume, potrivit navigatorului englez Francis Drake. Orasul gazduieste minunata Gradina Botanica Kirstenbosch, iar Table Mountain ofera o priveliste uluitoare deasupra orasului, de la aproximativ 3.500 metri de la nivelul marii. Inginerul de mediu, Levitt, lauda amprenta ecologica a orasului african.

Table Mountain este una din principalele atractii ale Cape Town. Orasul este numit astfel chiar dupa aceast munte, din cauza varfului sau ciudat, extrem de plat. Desi ti-ar putea parea usor sa urci pe acest varf, putini oameni au ajuns acolo in secolul al XVIII-lea.

Sydney, Australia

Cunoscut pentru: Podul Sydney Harbour, Sydney Opera House, plaja Bondi

Sydney

Orasul australian este apreciat de specialisti gratie frumusetii lui, in special datorita portului sau, care se poate zari chiar din centrul orasului. Sydney rareori devine rece si trist.

“Sydney este extrem de frumos in octombrie si noiembrie, atunci cand milioanele de copaci Jacaranda infloresc, iar florile violet transforma chiar si cele mai banale strazi in adevarate izbucni in locuri feerice”, potrivit lui Reynolds.

Continuarea pe incont.ro

Un comentariu in “Cele mai frumoase orase ale lumii

  1. Pingback: Tweets that mention Cele mai frumoase orase ale lumii | Blog EXIMTUR -- Topsy.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *