Cele mai elegante cafenele din Europa


Cand cafenelele europene au devenit locul de intalnire al intelectualilor de la sfarsitul secolul 19 si inceputul secolului 20, acestea s-au transformat treptat in adevarate institutii culturale, cu interioare marete, de o eleganta fabuloasa. Multe dintre ele sunt deschise si astazi, principalii vizitatori fiind turistii. Pe langa decorurile iesite din comun, carti si ziare, se servesc si cafele si produse de patiserie foarte scumpe. In unele dintre aceste cafenele s-a pastrat obiceiul organizarii de evenimente culturale sau chiar nunti, datorita interioarelor somptuoase. Iata care sunt cele mai elegante cafenele din Europa...

Cele mai elegante cafenele din Europa

1. Cafe New York, Budapesta

Este o adevarata legenda a capitalei Ungariei si loc de intalnire pentru artistii din secolul 20. Recent, cafeneaua a fost renovata si transformata intr-un adevarat restaurant de un lux orbitor. Lampile de cristal si mesele din lemn scump, lambriurile si peretii decorati artistic, dar si meniul italian si traditional, au facut din Cafe New York o atractie pentru toti calatorii cu dare de mana.

2. Caffe Florian, Venetia Datand din secolul al 18-lea, Florian este o cafenea-muzeu. Oglinzi din cristal, fresce si decoruri suflate in aur, cafele de 10 euro si servire ireprosabila - de toate vei avea parte aici. Insa, cred ca merita orice banut! Este o adevarata onoare sa te afli intr-un astfel de loc incarcat de istorie.

3. Cafe Central, Viena In afara de strazile si palatele Vienei, cafenelele sunt adevaratele capodopere ale orasului. Iar Cafe Central este cea mai frumoasa si mai inspirata dintre toate. Se afla intr-un palat, are coloane de marmura, candelabre, arcade marete si picturi clasice pe pereti. Desi este vizitata in principal de turisti, dupa-amiaza s-ar putea sa gasesti un moment de respiro aici, la o sticla de vin si o muzica clasica.

4. Cafe Imperial, Praga Dsi multe dintre cele mai elegante cafenele ale orasului au fost distruse in cel de-al doilea razboi mondial, Cafe Imperial a rezistat si este acum una dintre marile atractii din Praga. Este un monument Art Deco, de o eleganta impresionanta, cu un interior fabulos in care poti lua micul dejun, ceaiul de dupa-amiaza sau o cina eleganta cu preparate locale.

5. Cade de la Paix, Paris Se spune ca prima cafenea din lume este Le Procope din Paris, iar cele mai faimoase sunt Cafe Flore si Les Deux Magots. Toate acestea sunt luate cu asalt de turisti in fiecare zi. Cafe de Paix este si ea o atractie turistica, insa este singura in care merita sa te aventurezi. Are cel mai frumos si mai bogat decoart interior din Franta si a fost desenata de arhitectul care a construit si Opera din Paris, aflata peste drum. La fel de impresionante sunt si produsele de patiserie, create de designeri locali.

6. Cafe Majestic, Porto Iata ca de data aceasta, cea mai frumoasa cafenea din Portugalia nu se afla in capitala. Nu contestam faptul ca si Cafe a Brasileira si Versailles din Lisanona sunt superbe, insa Cafe Majestic are ceva maret si special. Este mai mult decat o atractie turistica, aici au loc evenimente culturale, iar gradina sa de iarna este unica in lume.

7. Caffe Gambrinus, Napoli Cafeneaua Gambrinus nu este doar cea mai veche din oras, ci si preferata regilor, artistilor si celebritatilor din lumea intreaga. Picturile si operele de arta originale, decorurile unice, cappuccino si torturile perfecte sunt doar cateva dintre atractii.

Foto: panoramio.com


SOURCE AND TAGS