Ce să faci un weekend la Berlin


Daca iubesti calatoriile si aventura, atunci o escapada de weekend intr-un superb oras european este cea mai potrivita activitate pentru tine tot timpul anului. Cine este amator de city-break-uri si isi doreste sa petreaca un weekend mai special in timpul anului sau cu ocazia unor evenimente punctuale, atunci trebuie sa ia in considerare Berlinul ca destinatie. Eclectic, artistic, multicultural si foarte accesibil ca pret, Berlinul a devenit destinatia favorita a tinerilor de pretutindeni. Un oras dinamic, alternativ, boem si foarte ofertant din punct de vedere al distractiei, Berlinul este un magnet pentru turisti. Un city break de un weekend aici, oricand in timpul anului, nu te va costa foarte mult, chiar daca te afli intr-una dintre cele mai puternice economii din Europa. Hai sa vedem azi impreună ce poti face un weekend la Berlin!

1. Zidul Berlinului si arta stradala

Zidul Berlinului Daca faci o plimbare de-a lungul ramasitelor Zidului Berlinului, intre districtele Freidrichshain si Kreuzberg, vei avea parte de o experienta aproape ireala, caci aceasta parte a zidului a fost transformata intr-o galerie de arta stradala. Zidul Berlinului Vei vedea aici lucrarile (perfect legale) de tip graffiti si arta murala realizate de artisti din peste 20 de tari. Peisajul se schimba anual, inss, caci la Berlin vin mereu pictori si desenatori care modifica desenele de pe zid. Experienta este unica si merita traita o data in viata, caci ilustratiile spun povesti pline de talc, cu un profund mesaj emotional.

2. Insula Muzeelor

Insula Muzeelor Berlin Un weekend la Berlin ar trebui sa cuprinda un tur al Insulei Muzeelor – cinci muzee incluse in patrimoniul UNESCO. Un adevarat festin istoric si cultural, Insula Muzeelor este destinatia perfecta pentru orice turist ajuns intr-un city-break la Berlin oricand in timpul anului. Atractiile cele mai deosebite sunt Muzeul Bode si Muzeul Pergamon, nelipsite de farmec si de controversa (in special Pergamon). Fa-ti un cadou cu adevarat unic si petrece-ti weekendul explorand cu mintea si cu sufletul acest complex muzeal unic in Europa.

3. Tururile Private si Rutele Alternative din Berlin

vacanta in Berlin Berlinezii sunt foarte deschisi atunci cand vine vorba sa iti arate comorile orasului – altele decat cele pe care le stii deja din pliantele turistice. Vei găsi cu usurinta companii locale care organizeaza tururi si rute alternative in oras. Acestea sunt gratuite, dar poti oferi o mica sponsorizare ghizilor care te vor plimba prin cele mai cool cartiere berlineze, iti vor face turul galeriilor artistilor independenti, te vor duce intr-un tur al berariilor faimoase din oras (cu o vizita la o fabrica traditionala de distilare a berii), sau te vor plimba pe la cele mai interesante obiective, mai putin cunoscute de majoritatea turistilor. Berlinul alternativ este motivul pentru care mai toti turistii straini aleg capitala Germaniei pentru astfel de excursii de explorare in detrimentul Amsterdam-ului sau Londrei.

4. Viata de noapte

petrecere in Berlin Ziceam ceva despre Amsterdam sau Londra? Ei bine, turistii coteaza Berlinul mai sus in topul preferintelor comparativ cu capitalele Olandei sau Angliei din simplul motiv ca Berlinul ofera mai multe lucruri de vazut si de facut tuturor categoriilor de turisti. Restaurante cochete si linistite, concerte de mare anvergura, spectacole mici de pe scena underground, spectacole de varietati, teatru si film, bar-hopping in Kreuzberg sau atmosfera studenteasca si boema in Prenzlauer Berg – toate acestea pot fi gustate in Berlin fara prea mare bataie de cap. Versatil si eclectic, Berlinul are ceva de oferit fiecaruia. In plus, orasul castiga puncte pentru atmosfera permanenta de sarbatoare pe care ti-o ofera seara de seara, indiferent de anotimp sau de prezenta unui DJ celebru pe vreo scena.

5. Pietele de vechituri si pietele de Craciun

piata de vechituri din Berlin Oricand ajungi in Berlin in cursul anului, rezerva-ti dimineata de sambata pentru o vizita la pietele de vechituri alaturi de localnici, caci vei trai o experienta captivanta, mai ales daca esti pasionat/a de shopping si de cultura locala. Pentru suveniruri, haine, obiecte de decor, viniluri, carti rare sau obiecte unicat, incearca pietele de vechituri de pe Strada 17, de la Juni, de langă Boxhagener Platz si Muzeul Bode, sau din parcul Mauerpark. city break de Craciun in Berlin In ceea ce priveste pietele de Craciun din Berlin, poti incepe planificarea unui city-break in acea perioada, caci rezervarile au inceput deja. Magia pietelor de Craciun din Berlin este legendara. Atmosfera de basm, evenimentele grandioase, frumusetea locurilor, veselia localnicilor, concertele si bunatatile cu care esti intampinat fac ca pietele de Craciun din Berlin sa fie un obiectiv turistic in sine. Cele mai frumoase dintre ele sunt Weihnachtszauber, din Piata Gendarmenmarkt si Piata Berliner Weihnachtszeit, de langa Alexanderplatz. targ de Craciun in Berlin Toata luna decembrie, pietele de Craciun din Berlin reprezinta mici taramuri de poveste, fiecare avand specificul si farmecul ei propriu, așa ca fa-ti un plan de city break la Berlin in aceasta perioada a anului pentru o experienta de neuitat! Tu ai fost vreodata la Berlin intr-un city break de weekend? Ce ai vazut si ce ne-ai recomanda sa vedem si sa facem?

SOURCE AND TAGS