Ce poti face in pietele de Craciun din Europa?


Pietele de Craciun din Europa sunt celebre pentru atmosfera de vis, nenumaratele bunatati si suveniruri cu care isi intampina turistii, concertele specifice, spectacolele si mai ales orasele in care ele se desfasoara – in general capitale europene de o frumusete legendara. Dar un circuit prin aceste piete de Craciun inseamna mult mai mult decat aroma aburinda a prajiturilor si melodiile inconfundabile ale colindelor. Poti lua parte la mult mai multe activitati, iar astazi ti le vom prezenta pe cele mai interesante.

Regensburg – Un loc magic

[caption id="attachment_10123" align="aligncenter" width="600"]piata de Craciun din Regensburg Vedere din piata de Craciun din Regensburg; sursa foto: bavaria.travel[/caption] Piata de Craciun din Regensburg a primit titlul de cea mai frumoasa piata de acest fel din tarile vorbitoare de limba germana. Pe langa piata, insa, poti vizita centrul istoric al Regensburg-ului – aflat acum in patrimoniul cultural UNESCO. Din Regensburg vei avea ocazia sa vizitezi si orasul Plzen – renumit pentru fabrica de bere Pilsner Urquell si fabrica de autoturisme Skoda. O excursie la celebra fabrica iti va dezvalui cateva dintre secretele ce au facut berea germana sa fie apreciata pe tot globul. Din Plzen, excursia poate continua spre Praga – cu adevarat un oras de aur, asa cum e supranumit. Toti cei care viziteaza Praga sunt impresionati de bogatia obiectivelor turistice, avand posibilitatea sa isi faca amintiri de neuitat aici.

Praga – O ocazie unica

[caption id="attachment_10125" align="aligncenter" width="600"]piata de Craciun din Praga Splendida piata de Craciun din Praga; sursa foto: travelzoo.com[/caption] Inainte de a vizita Piata de Craciun din Praga, ai ocazia sa te bucuri de cateva dintre minunile acestui oras. Nu rata Muzeul National, Opera si Teatrul National. O plimbare in centrul istoric al orasului trebuie sa iti poarte pasii la Hradcany, Castelul din Praga cu faimoasa catedrala Sf. Vitus – simbolul spiritualitati cehe, Podul Carol, „Golden Lane“ – strada de aur, zona boema a orasului, centrul vechi, Ceasul Astronomic si Piata Primariei. Aici este punctul terminus, caci vei nimeri in inima pietei de Craciun. In Praga insa te poti bucura si de Piata Wenceslas unde vei gasi si mai multe bunatati de degustat si suveniruri de adus celor de acasa.

Brno – Minuni nedescoperite inca

[caption id="attachment_10127" align="aligncenter" width="600"]st-peter-and-paul-cathedral-petrov Catedrala Sf. Petru si Pavel din Brno; sursa foto: joutrip.com[/caption] Brno este al doilea oras ca marime din Cehia si capitala Moraviei. O excursie de o zi aici iti va dezvalui comori pe care nu toti turistii au avut inca ocazia sa le descopere: Piata Libertatii, Vechea si Noua Primarie, Catedrala Sf. Petru si Pavel (un loc de tip belvedere de unde vei putea admira intreaga frumusete a orasului Brno), Castelul Regal Spilberk si, desigur, Piata de Craciun. Din Brno poti ajunge foarte repede in Olomouc, un oras al carui centru istoric este al doilea ca importanta si marime dupa cel al Pragai. O vizita aici iti va da ocazia sa patrunzi adevaratul spirit ceh.

Cracovia – Mica minune a Europei de Est

[caption id="attachment_10129" align="aligncenter" width="600"]Castelul Wawel din Cracovia Castelul Wawel, din Cracovia; sursa foto: wikiwand.com[/caption] Ajuns in Polonia, ai ocazia sa descoperi Cracovia, un oras vechi si nou deopotriva, inclus in patrimoniul UNESCO si iubit de tot tineretul polonez. In Piata Principala bate inima Cracoviei – aici vei vedea nu numai una dintre cele mai mari piete medievale din lume, dar te vei bucura si de distractie din plin, caci zona este recunoscuta pentru restaurantele, cafenelele si barurile sale primitoare. Ajuns in Cracovia, nu poti rata Biserica Sfanta Maria, Poarta Floriana si Fortareata Barbakan, turnurile Baszta Pasamonikow (Turnul Ceaprazarilor), Baszta Stolarzy (Turnul Tamplarilor) şi Baszta Ciesielska (Turnul Dulgherilor), Catedrala, Districtul Kazimierz si Castelul Wawel. Desigur, Piata de Craciun din Cracovia este un alt motiv de bucurie la care poti lua parte alaturi de cei dragi. Atunci cand esti in Cracovia, orice ai face, trebuie sa iti faci loc in program si pentru o excursie la Kalwaria Zebrzydowska. Unul dintre cele mai frecventate locuri de pelerinaj de pe cuprinsul Poloniei, complexul recreeaza Drumul Crucii din Ierusalim prin acuratetea cu care bisericile, manastirile si capelele au fost construite pe dealurile din zona si se afla in patrimoniul UNESCO.

Bratislava – Un Rai gastronomic

[caption id="attachment_10131" align="aligncenter" width="600"]Lokse, specialitate culinara slovaca Lokse, specialitate culinara slovaca; sursa foto: skvelejedlo.sk[/caption] In general pietele de Craciun din Europa sunt un adevarat festin pentru ochi, spirit, minte si papilele gustative, dar parca nicaieri aromele nu sunt mai imbietoare si preparatele specifice mai atragatoare decat in Bratislava. Nu manca nimic inainte sa ajungi in Piata de Craciun din oras, pentru ca va trebui sa te rasfeti cu Ciganska pecienka (carne de porc sau pui prajita, acoperita cu ceapa la gratar si mustar), Lokse (clatite de cartofi umplute cu untura de gasca, mac sau varza), Varene vino (vin fiert), Punc (punch cu alcool) si Hriato (tuica cu jumari prajiti) printre altele. Un tur al orasului trebuie sa includa Biserica Incoronarii Mariei Tereza (Coroana Imperiului Austro-Ungar), centrul istoric si faleza Dunarii.

Viena – Bijuteria Europei

[caption id="attachment_10134" align="aligncenter" width="600"]Vienna Viena, pe timp de iarna; sursa foto: owegoo.com[/caption] Piata de Craciun de aici – poate una dintre cele mai frumoase si mai cunoscute din intreaga Europa – atrage anual milioane de turisti din intreaga lume. Viena este acel tip de oras care trebuie vizitat la pas, pe parcursul mai multor zile, gustat si trait din plin. De aceea, o excursie ce are ca scop Piata de Craciun poate fi excelent completata de un tur panoramic cu autocarul care sa includa faimosul Ring Vienez impreuna cu cele mai importante obiective turistice, istorice si culturale din oras: Ministerul de Razboi, Muzeul de Arta Contemporana, Opera de Stat, Muzeul de Arte Frumoase, Muzeul National de Istorie, Palatul Imperial Hofburg, Piata Maria Thereza, Parlamentul, Primaria, Burgtheater si Biserica Votiva.
Vezi detalii
Care dintre aceste activitati te atrag cel mai mult? Care dintre aceste Piete de Craciun ti se pare cea mai atractiva, luand in considerare si posibilitatile de vizitare si distractie pe care le ofera?

SOURCE AND TAGS