Ce face Jamaica o destinatie fascinanta de calatorie?


Cand spui Jamaica, probabil te gandesti automat la muzica Reggae si la Bob Marley, la straie colorate si un ritm de viata alert cu un sentiment omniprezent de sarbatoare.

Insa mai sunt inca multe curiozitati si mici detalii pe care nu toata lumea le cunoaste despre Jamaica, iar azi vrem sa le impartasim cu tine, pentru ca Jamaica este intr-adevar un loc fantastic. Sa presupunem asadar ca mergem in vacanta candva intre decembrie si iunie, in sezonul cel mai potrivit pentru vizita:

Plajele de vis

[caption id="attachment_8708" align="aligncenter" width="675"]Plajele din Jamaica Plaje la umbra copacilor[/caption]

Plajele Jamaicai, cu nisipul lor fin, apa limpede, micile grote imprastiate ici – acolo, gata sa le descoperi, cu golfuletele secrete si bine ascunse, numai bune pentru cateva clipe de intimitate, sunt un vis frumos devenit realitate. Mai mult, Jamaica nu are plaje aride, ba din contra: nisipul alb mangaie radacinile copacilor si ale arbustilor verzi, facand din peisajul incredibil un loc din care nu mai vrei sa pleci.

Pe langa frumusetea si energia de care debordeaza plajele jamaicane in general, plaja Negril este un loc celebru ce trebuie vizitat in special datorita stancilor cu multe pesteri si a numeroaselor zone perfecte pentru sarituri spectaculoase in apa. Zilnic, atat localnicii cat si turistii fac un adevarat spectacol de sarituri de la celebrul Ricks's Cafe.

Diversitatea aventurilor

[caption id="attachment_8706" align="aligncenter" width="675"]Inot cu delfinii la Dolphin Cove, Ocho Rios, Jamaica Inot cu delfinii la Dolphin Cove, Ocho Rios, Jamaica, sursa imaginii: Loren Sztajer, flickr.com[/caption]

Fiind o tara cu un relief incredibil de bogat si de variat, Jamaica iti ofera posibilitatea ca dimineata sa faci plaja, iar dupa – amiaza sa urci pe munte cu intreaga familie. Poti sa te distrezi ore in sir in parcuri de aventuri special amenajate in padure sau pe munti, poti merge la calarie, iti poti testa curajul mergand la rafting sau poti inota cu delfinii intr-un golf linistit cu apa limpede.

Cu siguranta nu te vei plictisi, pentru ca un sejur scurt nu este suficient pentru ca tu sa gusti din toata bogatia de oferte de distractie puse la dispozitie turistilor.

Cararile ce asteapta sa fie descoperite

[caption id="attachment_8707" align="aligncenter" width="631"]Dunn river falls, langa Ocho Rios Dunn River Falls, sursa imaginii: Xlonv00, wikimedia.org[/caption]

Daca vrei sa te bucuri de peisajul de basm al Jamaicai, poti alege sa vizitezi zone mai putin accesate de turistii pusi pe distractie si sa te afunzi cu totul in salbaticia si maretia naturii. Cascade si rauri, paduri de flori, zone cu fauna si flora deosebite, golfuri, pesteri, varfuri montane, toate acestea asteapta musafirii pasnici si curiosi sa le descopere, fotografieze, traiasca.

Mancarea savuroasa

[caption id="attachment_8703" align="aligncenter" width="675"]Ackee si peste sarata in Jamaica Ackee si peste sarat - sursa imaginii: gailf548, wikipedia.org[/caption]

Bucataria jamaicana este un amestec revigorant intre tehnicile si condimentele folosite de indigenisi bucataria spaniolilor, englezilor, africanilor, indienilor si chinezilor care au locuit pe aceasta insula.

Mancarea nationala este gatita amestecand savorile fructului ackee cu peste sarat, insa fructele de mare sunt si ele o importanta parte a meniului Jamaican. Se spune ca romul este un motiv suficient ca sa mergi in Jamaica, dar noi iti recomandam si curry-ul de capra si galustele prajite.

Noaptea plina de viata

[caption id="attachment_8709" align="aligncenter" width="600"]Club de noapte Jamaica Noaptea este plina de viata in Jamaica[/caption]

Odata cu lasarea intunericului, Jamaica prinde viata. Muzica Reggae este la ea acasa si te imbie la dans si voie buna de la fiecare colt de strada. Jamaica traieste prin si pentru muzica, asa ca sa nu fii surprins sa ai parte de concerte live, petreceri pe plaja, petreceri tematice, seri de dans nebun si o atmosfera generala de veselie care nu te poate lasa indiferent.

Tururile tematice ghidate

[caption id="attachment_8710" align="aligncenter" width="675"]Boabe crude de cafea Boabe crude de cafea[/caption]

Jamaicanii se mandresc intr-atat cu tara lor, incat sunt dispusi sa ti-o arate pe toata, detaliu cu detaliu, daca ai timp. In Jamaica poti linistit sa faci un tur al fabricilor de cafea, sa vizitezi distileriile de rom, padurea tropicala, Muzeul Memorial Bob Marley, rezervatiile botanice, pesterile si, nu in ultimul rand, vestigiile istorice si culturale.

Produsele locale

[caption id="attachment_8711" align="aligncenter" width="675"]vanzator ambulant din Montego Bay, Jamaica Vanzator ambulant - sursa imaginii: D Ramey Logan, wikipedia.org[/caption]

Jamaicanii are stilul lor propriu de a se imbraca, accesoriza si purta. Asa ca daca vrei sa te simti ca un localnic, fa-ti cumparaturile din pietele, tarabele, micile magazine si chiar galeriile comerciale. Crede-ne pe cuvant, va trebui sa iti cumperi un bagaj separat daca vrei sa aduci acasa toate suvenirurile deosebite pe care le poti cumpara de aici.

Ai vrea sa mergi in Jamaica? Ce te-ar convinge cel mai mult sa faci o calatorie asa de lunga?

Fie ca vrei sa vizitezi Jamaica in luna de miere sau pur si simplu intr-o calatorie „de recunoastere”, gasesti aici ofertele noastre pentru Jamaica.


SOURCE AND TAGS