Carnavalul de la Venetia. Un sejur de vis, la preturi imbatabile!

Se spune ca acest stralucitor Carnaval a debutat in anul 1162, ca o victorie a Venetiei – „Repubblica della Serenissima”. Oamenii s-au adunat in Piata San Marco si au petrecut pana in zori, iar manifestarea a fost atat de frumoasa, incat festivalul a devenit oficial in perioada renascentista. Desi petrecerile s-au intrerupt in secolul al 18-lea, Festivalul de la Venetia a revenit, parca mai stralucitor, in anul 1979. In zilele noastre, peste 3 milioane de calatori merg la Venetia in februarie, pentru a sarbatori „La Maschera più bella”. Din pacate, Venetia nu este un oras tocmai ieftin, iar ca sa participi la Carnaval va trebui sa-ti faci rezervarile din timp, pentru a beneficia de ofertele early booking. Iata ce iti propunem noi…

Carnavalul de la Venetia. Un sejur de vis, la preturi imbatabile!

Date de plecare:
• 30 ianuarie 2013 (Festivitatile de deschidere a Carnavalului, inclusiv Zborul Ingerului si Festa della Marie)
• 08 februarie 2013 (Festivitatile de inchidere a Carnavalului, inclusiv Ceremonia de premiere si Zborul Leului )

Ziua 1 30.01 | 08.02 BUCURESTI – BUDAPESTA
Plecare din Bucuresti la ora 05:00 din Piata Victoriei pe traseul: Bucuresti – Ploiesti – Brasov – Sibiu – Sebes – Deva – Arad – Timisoara – Budapesta. Sosire in cursul serii, in functie de formalitatile vamale. Cazare Hotel 4**** Budapesta (Expo Congress sau Airport Hotel).

Ziua 2 31.01 | 09.02 BUDAPESTA – VIENA
Mic dejun. Excursia continua spre Vienna. Tur panoramic Viena, din autocar, al celebrului Ring Vienez: Ministerul de razboi, MAK-muzeul de arta contemporana, Opera de Stat, Muzeul de Arte Frumoase, Muzeul National de Istorie, Palatul Imperial Hofburg – fosta resedinta de iarna a dinastiei Habsburgilor, Piata Maria Thereza, Parlamentul, Primaria, Burgtheater si Biserica Votiva. Tur pietonal in centrul istoric. Cazare hotel 3*** Viena. Timp liber la dispozitie. Tur de oras Viena by night: Donau City – „Orasul Dunarii” – Vienna DC, cu sediul ONU, Centrul International de Congrese al Austriei si Turnul Dunarii. Optional, se poate urca in Turnul Dunarii pentru o panorama deosebita asupra Vienei (biletul de ascensor nu este inclus). Seara, optional se poate organiza pentru min. 20 persoane o Cina traditionala vieneza in Grinzing. Tarif: aprox. 25 Euro/pers, transfer inclus!

Ziua 3 01.02 | 10.02 VIENA – GRAZ – VENETIA
Mic dejun. Excursia continua spre Graz unde vom face un scurt popas pentru un tur panoramic si apoi catre Italia – in zona Mestre – Venetia pentru festivitatile Carnavalului venetian ce ne vor incanta incepand cu ziua urmatoare. Sosire in timpul serii la Padova. Cazare hotel Ibis Padova 3*** sau similar.

Ziua 4 02.02 | 11.02 CARNAVALUL DE LA VENETIA
Mic dejun. Transfer cu autocarul la punctul de imbarcare pe vaporasul care va va duce in Venetia unde puteti admira Bazilica San Marco, Palatul Dogilor, Turnul cu orologiu, Puntea Suspinelor. Competitia cu “spirit de carnaval” se intoarce in Piata San Marco, unde fantezia costumelor, mastilor, penelor si palariilor sfideaza cu desavarsire monotonia. Concursul se desfasoara de doua ori pe zi la ora 11:00 si 16:00, pe toata perioada carnavalului. In timpul paradei, artisti de strada, grupurile de mascati si dansurile traditionale vor juca pe scena Marelui Teatru, facand concursul plin de emoiii, culori si surprise. Marele Teatru este cea mai mare scena montata cu ocazia Carnavalului de la Venetia. Zilnic va gazdui un bogat program de spectacole, parade, concerte cu invita?i internationali. Scena reprezinta imina acestui show, unul din cele mai populare evenimente din lume. Intoarcere cu autocarul la hotel. Cazare hotel Ibis Padova 3*** sau similar.

02 februarie ora 16:00 – Festa della Marie. Traditionala Festa delle Marie evoca un omagiu pe care dogele vene?ian il daruia in fiecare an, pentru douasprezece fete venetiene frumoase, omagiu ce consta in bijuterii magnifice drept zestre de mireasa. Evenimentul va fi inaugurat sambata, 2 Februarie, cu parada celor douasprezece fete, ocazie cu care veti putea admitra costumele traditionale venetiene de epoca. Parada insotita de grupurile istorice ale Consortiului de Reconstituire al Societatii Europene ?i grupurile Carnavaului de la Vene?ia va parasi San Pietro di Castello la ora 14:00, mergand pe jos de-a lungul Riva degli Schiavoni pentru a ajunge la Piata San Marco, la ora 16:00, unde cele douasprezece „Marii” vor fi prezentate multimii ce le asteapta.

Ziua 5 03.02 | 12.02 CARNAVALUL DE LA VENETIA
Mic dejun. Transfer cu autocarul la punctul de imbarcare pe vaporasul care va va duce in Venetia. Concursul de costume continua si astazi la orele 11:00 si 16:00 pe scena Marelui Teatru din Piata San Marco. In plus paradei si concursului de costume, mai puteti sa va bucurati de urmatoarele evenimente:

03 februarie ora 12:00 – Volo dell’Angelo (Zborul Ingerului). Volo dell’ Angelo este o traditie aminteste de perioada Serenissima, cand un calator necunoscut a zburat dea lungul unei franghii din turnul clopotnitei pana in centrul Pietei San Marco. Momentul este acompaniat de Dogele si sotia acestuia impreuna cu alaiul de personaje istorice.

12 februarie ora 16:30 – Ceremonia de premiere „Festa della Marie“. Festivitatea de premiere pentru „Concursul Mariilor“ va avea loc in piata San Marco, unde cele 12 finaliste vor sosi cu barcile, plecand din Campo San Giacomo dell’Orio. La 16.30 va avea loc ceremonia de incoronare a celei aleasa ca si castigatoarea carnavalului. Urmeaza Parada Dogelui organizata de Consortiul de Reconstituire al Societatii Europene.

12 februarie ora 17:00 – Svolo del Leon (Zborul Leului). Sarbatorim tributul adus Sfantului Marcu, patronul spiritual al Venetiei, prin Zborul Leului, unde o butaforie impresionanta va survola cerul venetian incantand publicul. In intampinarea sa, pe scena teatrului San Marco se va canta imnul Sfantului Marcu de un cor traditional. Cele 12 Marii , unele dintre cele mai frumoase domnisoare venetiene, vor intampina de asemenea uriasul leu. Evenimentul in sine este un ritual plin de emotii ce aduce dupa sine sfarsitul fastuosului carnaval.

Ziua 6 04.02 | 13.02 VENETIA – BUDAPESTA
Mic dejun. Plecare dis-de-dimineata spre Budapesta. Sosire in cursul serii. Seara, optional, Croaziera si cina romantica pe Dunare cu Tur Budapesta by night in limba romana: welcome drink, 2 preparate calde: sarmalute si gulas, preparate reci si salate. Bauturi: 1 sticla de vin la 4 pers, apa minerala si racoritoare (Tarif: 30 Euro/persoana, minim 30 persoane, transfer inclus). Cazare hotel 4**** (Expo Congress 4* sau Airport Hotel 4*).

Ziua 7 05.02 | 14.02 BUDAPESTA – BUCURESTI
Mic dejun. Plecare spre tara. Sosire seara la Bucuresti in functie de formalitatile vamale.

Tarife

Preturile incep de la 299 EUR/persoana in camera dubla!

OFERTE SPECIALE:
-10% reducere ptr achitare integrala pana la 21.12.2012;
299 EUR de persoana loc in camera dubla, tripla

Supliment camera Single: 120 Euro/persoana/perioada
Reduceri copii 2 – 11,99 ani: – 65 Euro/copil/perioada

Servicii incluse:
• 2 nopti cazare cu mic dejun hotel 4**** Budapesta
• 1 noapte cazare cu mic dejun hotel 3*** Viena
• 3 nopti cazare cu mic dejun hotel Ibis Padova 3*** sau similar
• Tur de oras Viena panoramic si pietonal
• Tur de oras Graz
• Tur de oras Budapesta
• 2 zile de vizitare a Carnavalului din Venetia
• Taxa de check point pentru autocar
• Transport cu autocar propriu, 4**** pe toata durata excursiei
• Insotitor roman de grup

Transfer gratuit din provincie pe urmatoarele rute de transfer:
• Ruta 1. Constanta-Medgidia-Cernavoda-Slobozia-Bucuresti;
• Ruta 2. Iasi-Roman-Bacau-Onesti-Brasov;
• Ruta 3. Pitesti – Bucuresti

Nu sunt incluse: asigurarea medicala (optionala), intrarile la obiectivele turistice din program, biletele de vaporas Venetia, taxa de oras la hotelul din Italia, 2 Euro/persoana/zi/hotel 3*** (se achita exclusiv la receptia hotelului de catre fiecare turist)

Detalii si rezervari aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *