Calatorie culinara: Hong Kong

food-1162086_1280

Dincolo de celebrii zgarie nori, de pagode, de multitudinea obiectivelor culturale, istorice, religioase sau de divertisment, Hong Kong-ul este un adevarat loc de pelerinaj pentru gurmanzi.

Cosmopolit, influentat de doua dintre cele mai importante culturi ale lumii si primitor cu toti cei care si-au gasit camin acolo, Hong Kong-ul este un corn al abundentei din punct de vedere culinar.

Daca gastronomia neobisnuita si exotica intra pe lista ta de motive pentru care adori sa calatoresti, hai cu noi astazi sa descoperim adevaratul Hong Kong asa cum li se dezvaluie el prietenilor!

1. Supa de vita cu taietei de orez

beef-brisket-noodle-soup-wide

sursa foto: angsarap.net

La prima vedere ai putea crede ca acest fel de mancare este disponibil in orice restaurant cu specific chinezesc din lume, dar lucrurile nu se opresc aici.

Adevarata supa de vita din Hong Kong contine cel putin un ingredient secret – daikon (un soi de ridiche mai mare) care da o nota de prospetime si dulceata intregii combinatii. Taieteii sunt facuti in casa, vita este frageda iar supa ti se va parea o cascada de arome, mirodenii si condimente cum numai in Hong Kong gasesti.

2. Galuste din porc cu creveti

o

sursa foto: yelp.com

Trebuie sa ajungi in Hong Kong ca sa iti dai seama ca gustul fructelor de mare se combina excelent cu carnea de porc si cu aluatul simplu, dar delicios al galustelor de inspiratie chinezeasca.

Un fel de mancare simplu, care se prepara rapid, aceste galuste fac deliciul localnicilor si al turistilor, fiind prezent pe meniul unora dintre cele mai bine cotate restaurante din Hong Kong. Cel mai bine il consumi ca aperitiv, pentru ca odata ce te-ai uitat prin meniul unui restaurant nu te vei putea stapani sa comanzi si alte feluri.

3. Tipar in lut cu orez si bok choy
7336fa09d12a7c623de61593b5f28d3b

In Hong Kong se mananca peste si fructe de mare si cu siguranta vei incerca astfel de preparate. Dar ceea ce nu trebuie sa ratezi este tiparul gatit intr-o strachina de lut pe un pat de orez si rasfatat cu generozitate de varza chinezeasca, gatita la aburi exact cat trebuie.

Experienta este intr-adevar unica: tiparul este dulceag, contrastand placut cu varza si combinandu-se excelent cu orezul usor crocant. Sunt cateva restaurante care prepara acest fel de mancare, dar cel mai bine cotat este Choi’s Kitchen din districtul culinar al Hong Kong-ului.

4. Galuste de peste cu curry

curry-fish-balls-3

sursa foto: thewoksoflife.com

Hong Kong-ul este o adevarata bucatarie in aer liber – la orice colt de strada vei gasi standuri cu mancare proaspata, preparata chiar in fata ta. Specialitatile locale, de origine cantoneza, stau alaturi de snack-uri tipic britanice sau de fuziuni intre mancarea traditionala si cea vestica.

Insa atunci cand strabati strazile Hong Kong-ului si ti se face pofta de un preparat usor, rapid si delicios care sa iti tina de foame pana ajungi la hotel sau la restaurant, atunci trebuie sa incerci bilele de peste cu curry. Este cel mai bine vandut fel de mancare stradal si localnicii nu se vor satura laudandu-l.

Este un preparat emblematic pentru Hong Kong si, asa cum ii spune numele, reprezinta un fel de chiftele sferice din peste, glazurate din belsug in sos de curry si servite in varful unei frigarui.

5. Jianbing cu rata

23-jiang-bing.w710.h473.2x

sursa foto: grubstreet.com

Rata Peking este o reteta veche, traditionala, celebra si emblematica pentru China. Delicatesa aceasta si-a facut insa intrarea in mult mai cosmopolitul Hong Kong sub forma unui preparat usor si deloc costisitor.

Jianbing cu rata vine sub forma unui foietaj crocant care ascunde straturi de carne de rata, castraveti proaspeti, sos si mirodenii.

6. Tarta de ou

taicheong11

sursa foto: danielfooddiary.com

O calatorie culinara in Hong Kong nu se poate incheia fara un desert pe masura. Un adevarat simbol al locului, tarta cu ou se serveste de obicei la ora ceaiului (dupa moda englezeasca) in nenumarate patiserii.

Pe cat este de simpla, pe atat este de delicioasa si trebuie insotita de celebrul ceai cu lapte din Hong Kong, o bautura servita la gheata, ca un frappe, dar combinand tot ce au avut mai bun gurmanzii chinezi si cei britanici.

Tu ai fost vreodata in Hong Kong? Ai incercat preparatele locale? Ce ai mai vrea sa mai mananci inca o data daca ai mai revizita aceasta surprinzatoare si exotica destinatie?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *