Calator in Romania: top 10 locuri de vazut in Romania pentru un roadtrip de vara


Daca vara aceasta ti-ai propus sa petreci o vacanta cu totul altfel si deosebita, atunci un roadtrip cu familia sau prietenii e ocazia perfecta sa vizitezi unele dintre cele mai frumoase si interesante locuri din Romania. Pentru un roadtrip nu ai nevoie de prea multe: masina, harta (sau GPs-ul), lista destinatiilor pe care iti doresti neaparat sa le vezi, rezervari din timp (caci vara este destul de aglomerat, mai ales in unitatile de cazare din locurile care atrag nenumarati turisti), voie buna si, desigur, un aparat de fotografiat. Stii deja ca tara noastra are de oferit nespus de mult daca vrei sa explorezi si sa descoperi, iar 10 destinatii sunt prea putine pentru a acoperi frumusetea si unicitatea Romaniei. Ia aceste propuneri ca sursa de inspiratie si pregateste-te de drum, caci ai foarte multe de vazut si de trait!

1. Satul Viscri, judetul Brasov

Sat Viscri judetul Brasov Satul care il cheama in Romania pe Printul Charles al Marii Britanii in fiecare an in vacanta nu are nevoie de prea multe prezentari. Localnicii din Viscri, din judetul Brasov , au decis de comun acord sa mentina autenticitatea medievala a satului de unii singuri si sa nu altereze sub nici o forma absolut nimic. Poti petrece aici cateva nopti pentru a te bucura de o adevarata calatorie in timp, de a te minuna de frumusetea caselor, de linistea, pacea si prietenia pe care le gasesti aici la orice pas. Umple-ti privirea si sufletul cu apusul de soare curat, cu nuantele caselor, cu verdele pasunilor si cu nuantele imbietoare ale bucatelor cu care te vor ospata localnicii.

2. Delta Dunarii

Vacanta in Delta Dunarii Poti vizita Delta Dunarii de zeci de ori si de fiecare data vei gasi ceva nou de vazut si de facut. Delta este destinatia perfecta pentru un roadtrip de vara, caci daca ai masina la dispozitie, poti face excursii pana la Tulcea, Sulina, Murighiol, Cetatea Romana de la Halmyris, manastirea Halmyris, complexul lacunar Reazim-sinoe, lacul Saraturi, cetatea Enisala si altele. Delta trebuie vazuta si mai ales, traita, cel putin o data in viata, fie ca alegi sa te cazezi la un hotel sau pensiune, fie ca vrei sa iei calea salbaticiei si sa iti petreci vacanta la cort.

3. Rezervatia de Stuf de la Sic, judetul Cluj

Rezervatia de stuf de la Sic Ca tot vorbeam despre delta, de ce nu ai vizita si Delta din varful muntelui (Delta Clujului)? A doua cea mai mare rezervatie de stuf si papura din tara, dupa Delta Dunarii, stufarisurile de la Sic reprezinta o minune naturala prea putin cunoscuta. Daca esti pasionat de natura, vegetatie luxurianta si o excursie de neuitat, atunci retine ca aici gasesti cel putin trei pasari rare - buhaiul de balta, starcul cenusiu si eretele de stuf – un peisaj spectaculos pe care il poti efectiv trai traversand pontonul de lemn, lung de 1600 de pasi, nenumarate specii de plante, mlastini si lucii de apa neatinse inca de mana omului. Pentru odihna si fotografii spectaculoase, ai la dispozitie cele doua foisoare de lemn pe care le vei gasi de-a lungul pontonului. Daca te prinde seara admirand peisajul, nu trebuie sa iti faci probleme. Gasesti cateva pensiuni fabuloase in zona, ca sa nu mai spunem ca daca pornesti spre Cluj, ajungi nu numai intr-unul dintre cele mai vizitate orase din Romania, dar si gasesti cazare care satisface orice gust si nevoie.

4. Salina Turda, judetul Cluj

Salina Turda Daca destinatia ta este Clujul sau ti-ai gandit roadtripul de vara in Transilvania, nu trebuie sa ratezi Salina Turda, un obiectiv turistic ce a capatat faima internationala. Salina nu mai este de mult o exploatare miniera, ci s-a transformat intr-un mic oras de sare, sub pamant, unde temperatura racoroasa ti se va parea binevenita dupa caldura de afara si unde te poti bucura de toate beneficiile balneare pe care ti le ofera aceasta oaza. Dincolo de doza de sanatate de care o sa ai parte vizitand salina, acolo te mai poti minuna si de mini-baza de agrement cu teren de sport, amfiteatru, loc de joaca pentru copii, lac natural pe care te poti plimba cu barca, un muzeu natural si multe alte surprize. Si ca vacanta ta sa fie cu adevarat de neuitat, cand parasesti salina, poti trece drumul vis-a-vis pentru a te caza la pensiunea Sarea-n Bucate, unde ai parte de turism viticol, vizite la crama si tot ce are mai bun de oferit turismul culinar, caci vei gasi aici preparate delicioase, gatite cu produsele bio crescute chiar pe domeniu.

5. Baile Felix, judetul Bihor

Baile Felix Aflate la numai 10 kilometri de Oradea, Baile Felix reprezinta un obiectiv de neratat in roadtripul tau de vara, mai ales daca vrei sa te rasfeti si sa te recuperezi pentru a-ti continua drumul cu forte proaspete. Statiunea balneoclimaterica Baile Felix s-a modernizat si a devenit o destinatie preferata de turistii romani si straini pentru nenumaratele oportunitati de tratament, distractie si odihna pe care le ofera. In ceea ce priveste cazarea in Baile Felix, nu trebuie sa iti faci griji. De exemplu, Hotelul Lotus Therm este o adevarata oaza a relaxarii, odihnei, recuperarii si bunei dispozitii.

6. Cimitirul Vesel, Sapanta, judetul Maramures

Cimitirul Vesel de la Sapanta Numai despre lucrurile de vazut si de facut in Transilvania am putea scrie cateva articole si tot nu am termina, asa ca este timpul sa ne suim in masina si sa pornim spre alte zone. Cine nu a auzit de Cimitirul Vesel, dar cati dintre noi au apucat sa il si viziteze? Un obiectiv turistic legendar, cunoscut pe plan international, Cimitirul de la Sapanta este un loc in care vei mai dori sa revii. Dincolo de asta, Maramuresul este un taram de basm, iar roadtripul tau din vara aceasta nu ar trebui sa il ocoleasca. Cei pasionati de calatorii, pot alege sa includa in roadtrip-ul lor si un circuit Maramures-Bucovina, cu cazare inclusa si cu vizite la cele mai importante obiective turistice ale zonei, plus o plimbare cu Mocanita pe Valea Vaserului.

7. Rezervatia Cheile Nerei, judetul Caras Severin

Rezervatia Cheile Nerei Putem scrie un articol si numai despre toate lucrurile de vazut si de facut in aceasta rezervatie naturala, dar ne vom limita numai la cateva obiective despre care sigur ai mai auzit:
  • Cascada Bigar (inclusa nu de mult in topul celor mai frumoase 10 cascade din lume, locul despre care se zice ca la facerea lumii, acolo s-a prabusit o bucata de cer pe pamant)
  • Lacul Ochiul Beiului, cu o apa turcoaz atat de limpede, incat crezi ca fundul lacului este la un deget distanta, cand el de fapt se afla la 4 metri adancime
  • Lacul Dracului, cu apa neagra, cu peisaj sumbru si cu legende care mai de care mai inspaimantatoare
  • Traseul prin tunelele naturale din inima muntelui prin care treci daca pornesti la pas ca sa vizitezi Cheile Nerei
  • Plaja Acapulco – zona de camping pe malul apei, cu plaja si munte, ca sa simti ca ai ajuns complet in alt taram

8. Cetatea Neamtului, judetul Neamt

Cetatea Neamtului Orice stii despre cetate de la istorie sau din poeziile dedicate lui Stefan cel Mare, nimic nu te pregateste cu adevarat pentru momentul in care dai cu ochii de aceasta mareata structura ce a rezistat veacurilor si care inca iti taie rasuflarea. O vizita la cetate este o experienta pe care merita sa o traiesti, caci vei avea parte nu numai de un peisaj fabulos, dar si de o lectie de viata unica.

9. Vulcanii Noroiosi, judetul Buzau

Vulcanii Noroiosi Cu adevarat unici, usor inspaimantatori dar mereu fascinanti, vulcanii noroiosi se afla pe lista de destinatii de vazut in Romania a multor turisti. Peisajul iti va taia rasuflarea, iar drumul pana acolo iti va descoperi vederii frumuseti nemaipomenite. Nu rata Lacul fara Fund, barajul Siriu sau locuintele rupestre din Muntii Buzaului, daca iti propui ca roadtripul sa se desfasoare mai mult in acest judet.

10. Pestera Casian, regiunea Dobrogea

Pestera Casian Dobrogea este cunoscuta in principal pentru Pestera Sfantului Andrei, ocrotitorul Romaniei, un loc de pelerinaj pe care nu trebuie sa il ratezi. Un roadtrip prin Dobrogea, insa, ar trebui sa includa si Pestera Casian, o grota aflata intr-un peisaj fabulos, in care vei intalni munti de corali – semn ca in aceste locuri, candva, de mult, a existat numai marea cea mare. Dobrogea este un tinut superb si calea catre litoralul romanesc, asa ca nu ai nici un motiv sa nu combini explorarea cu plaja si marea. Speram ca aceste sugestii ti-au fost de folos si ca anul acesta roadtripul tau va include astfel de destinatii unice si spectaculoase. Pregateste masina, fa-ti rezervarile si porneste la drum alaturi de cei dragi, caci aventura te asteapta!

SOURCE AND TAGS