Cabo Verde – insulele tropicale ale muzicii


Cabo Verde este o republica insulara, un arhipelag de 10 insule localizate in Oceanul Atlantic, la 570 de km de coasta de vest a Africii. In ciuda numelui, insulele nu sunt foarte verzi, din cauza originii vulcanice si a lipsei ploilor, insa traditiile, plajele superbe, oamenii frumosi si muzica de calitate au facut din Cabo Verde o destinatie exotica a calatorilor din lumea intreaga.

Cateva date despre Cabo Verde

Insulele Capul Verde au fost descoperite si colonizate de portughezi in secolul al 15-lea, devenind treptat o locatie importanta pentru comertul cu sclavi, datorita pozitiei lor. De-a lungul timpului, insulele au fost atacate de pirati, iar in secolul al 19-lea au trecut printr-o grava criza economica. Abia in anul 1975, Insulele Cap Verde si-au castigat independenta.

Populatia de pe insule este de 500.000 de locuitori, cei mai multi traind in capitala Praia. Din anul 2007, insulele au inceput sa se dezvolte, explorand turismul, s-au facut multe investitii internationale, iar clima, cultura si muzica atrag anual milioane de calatori.

Localnicii din Cap Verde sunt pasionati de fotbal, dar mai ales de muzica. Aceasta are influente portugheze, cariaibiene, africane si braziliene. Muzica lor specifica se numeste morna si coladeira. Cesaria Evora s-a nascut in Cabo Verde, iar cantecele sale au facut inconjurul lumii. Printre alti artisti nascuti aici se numara: Horace Silver, Lura si Paul Pena.

Cum ajungi in Cabo Verde

In insule exista nu mai putin de 8 aeroporturi, din care 4 internationale si 4 nationale. Pentru a ajunge in Capul Verde va trebui sa afli cea mai buna oferta de la un reprezentant Eximtur & Fly.ro. Clima in Cabo Verde

Clima in insule este tropicala, cu temperaturi cuprinse intre 20 si 29 de grade pe tot parcursul anului. Ploile sunt rare, iar apropierea de Africa si orginile vulcanice fac din Capul Verde o zona arida, dar placuta pentru turisti.

Ce sa faci in Cabo Verde Daca ajungi in Cap Verde, iata ce poti face pe insule: - priveste pasarile exotice africane, specii rare care traiesc doar in Cap Verde - incearca romul traditional, numit grog, produs in Santo Antao - plimba-te prin Cidade Velha in Santiago, primul stabiliment european la tropice, care este inclus pe lista UNESCO World Heritage - viziteaza Fortaleza Real de Sao Filipe, de unde ai un view spectaculos asupra oceanului - danseaza descult pe nisip dupa muzica localnicilor - mergi pe insula Fogo sau admira palmierii de pe Boa Vista - fa scuba diving - asculta muzica la Sao Vicente, danseaza pe ritmuri de samba, morna sau tango - bronzeaza-te pe plaja neagra Sao Nicolau - fa surf, Cap Verde fiind locatia cu cele mai bune valuri din lume - priveste apusurile africane pe Sal Island. Recomandarea Eximtur Scufundari si sporturi nautice Oferte plaja Hoteluri in Cap Verde

Ce sa mananci in Cabo Verde

Gastronomia din Cap Verde consta in preparate pe baza de peste, porumb si orez. Localnicii mananca si cartofi, ceapa, manioc, varza, rosii si fasole, dar si banane si papaya, mango si avocado. Unul dintre felurile traditionale de mancare se numeste Cachupa si este o tocanita din porumb, fasole si peste sau carne.

Viata de noapte in Cabo Verde

Viata de noapte de pe insule nu este foarte intensa, insa poti petrece la cluburile din hoteluri. Cel mai indicat ar fi sa te integrezi printre localnici, sa le asculti muzica, sa dansezi pe ritmuri fierbinti la apus, sa bei un grog si sa mananci cateva preparate traditionale.

Daca planuiesti sa pleci intr-o vacanta exotica in Cabo Verde, nu irosi timpul dedicat vacantei. Descarca lista noastra de bagaje pentru vacante exotice, printeaz-o si incepe sa-ti faci bagajele!


SOURCE AND TAGS