Beneficiile unei vacanțe balneo și bijuteriile curative ale României


Dacă ți-ai spus cel puțin o dată că ai nevoie de o vacanță curativă, în care să îți regăsești echilibrul fizic și psihic, atunci un concediu într-o stațiune balneo-climaterică este exact ce cauți. Îmbinând terapiile integrate cu relaxarea și distracția, o vacanță balneo într-una din stațiunile consacrate ale țării noastre îți poate reda complet starea de sănătate și pofta de viață. Hai să vedem astăzi de ce ar trebui să alegi un astfel de sejur și unde poți beneficia de cele mai bune oferte – mai ales dacă ai vouchere de vacanță!

Beneficiile unei vacanțe wellness

Un sejur wellness înseamnă mai mult decât a urma un tratament într-un centru dedicat. Sigur, există tratamente și terapii dedicate celor cu diverse afecțiuni și probleme de sănătate.

Aceștia se pot bucura de programe de intervenție specifice, oferite în centre cu o reputație excelentă cu ajutorul unor profesioniști desăvârșiți. De exemplu, una dintre cele mai cunoscute și populare astfel de stațiuni este Covasna. Dincolo însă de frumusețea peisajului natural și calitatea serviciilor balneo și wellness, Covasna este destinația preferată de cei care suferă de afecțiuni cardiace.

Dar un sejur wellness vine cu și mai multe avantaje decât tratamentele ce țintesc anumite afecțiuni:

  • Te poți bucura de programe terapeutice care vizează ameliorarea unor dureri individuale și specifice;
  • Ai parte de programe de hidroterapie, balneoterapie, masaj etc. pentru îmbunătățirea funcționării sistemului osos și muscular (Băile Herculane sunt destinația ideală pentru astfel de intervenții);
  • Îți poți rezerva o vacanță curativă axată pe ameliorarea stării de bine fizic și psihic, cu accent pe relaxare și reechilibrare la spa, exerciții fizice, piscină, tratamente de îngrijire axate pe prevenție etc.
  • Te afli într-un cadru natural excepțional și te bucuri de o gamă variată de intervenții precum băi cu apă termală, hidromasaj, jacuzzi, inhalații cu apă termală, împachetări și băi cu nămol, masaj medicinal, limfatic și de relaxare (Băile Felix sunt locul ideal în care ai parte de un astfel de răsfăț);
  • Poți combina o vacanță de relaxare cu tratamente anti-aging și de înfrumusețare într-o stațiune balneo montană situată într-un peisaj de vis (Vatra Dornei este un excelent exemplu în acest sens).
  • Poți combina terapiile de relaxare și îmbunătățire a stării tale fizice și psihologice cu o vacanță de culturalizare (aici ne gândim la destinații precum Branul, Predealul sau Sinaia – stațiuni dedicate descoperirilor comorilor românești, dintre care putem aminti numai castelele Bran, Peleș și Pelișor ca puncte de pornire);
  • O vacanță într-o stațiune montană balneo și wellness îți dă ocazia și să te bucuri de activități extra: drumeții pe munte, vizitarea unor orașe de importanță istorică (atestate din cele mai vechi timpuri), excursii la obiective turistice esențiale, călărie, înot, descoperirea unor monumente culturale și naturale unice și distracție alături de cei dragi.

Așa cum vezi, vacanțele balneo îmbină programele de prevenție cu tratamente dedicate, distracția și relaxarea. Poți acum să îți rezervi din timp un astfel de sejur binefăcător pentru minte și trup și să te bucuri de el cu ajutorul voucherelor de vacanță. Dar până intrăm în detalii, hai să vorbim un pic despre bijuteriile curative ale României.

Izvoarele de tămăduire ale României

[caption id="attachment_12440" align="aligncenter" width="600"]Tușnad Tușnad - Lacul Ciucaș[/caption]

De o bogăție rară, stațiunile balneare ale țării noastre sunt celebre în lume. De la izvoarele cu ape termale și minerale cunoscute din cele mai vechi timpuri, România este un adevărat cufăr plin de astfel de comori:

  • Tușnadul – Perla Ardealului sau Mica Elveție cum i se mai spune – a fost și va rămâne una dintre cele mai cunoscute și îndrăgite stațiuni, nu numai pentru proprietățile curative ale apelor de aici, dar și pentru peisajele superbe, facilitățile moderne și ospitalitatea de care ai parte;
  • Sângeorgiu de Mureș, atestat documentar încă din anii 1300, este celebru pentru apele sale minerale clorurate, sodice, iodurate, hipotone și concentrate, dar și pentru nămolul mineral terapeutic de care te poți bucura în baza de tratament permanentă;
  • Sovata este recomandarea principală atunci când vine vorba despre afecțiuni reumatice și ginecologice, afecțiuni metabolice și endocrine, stres, afecțiuni cardiace sau boli profesionale. Sovata este și un mic paradis montan, în care ai ocazia să te bucuri și de explorarea unor obiective turistice superbe, precum salina Praid, cetatea medievală Sighișoara, muzee și lacuri pentru aerohelioterapie și băi în aer liber (lacurile Ursu și Aluniș).

Acestea sunt numai câteva exemple, dar ele pot continua. Așa cum știi, proprietățile terapeutice ale apelor românești și investițiile recente în modernizarea unor centre de tratament, prevenție, wellness și înfrumusețare fac din aceste stațiuni adevărate comori căutate de turiștii de pretutindeni.

Tu însă de poți bucura de ele fără niciun efort! Hai să vedem cum!

Voucherele de vacanță – Biletul tău spre paradisurile balneo și spa!

Dacă mai ai vouchere de vacanță, vino cu ele într-o agenție EXIMTUR sau contactează-ne pentru o ofertă personalizată! Cu ajutorul acestor vouchere poți achita un sejur de vis într-una dintre multele stațiuni balneare și destinații wellness-spa din oferta noastră!

Un sejur terapeutic te poate însănătoși, remonta fizic și psihic și îți dă ocazia să te bucuri de servicii exclusiviste care pot satisface și cele mai sofisticate gusturi! Nu ezita și contactează-ne acum. Consultanții noștri îți vor oferi toată expertiza lor în a-ți personaliza o ofertă exact pe gusturile și pentru nevoile tale!


SOURCE AND TAGS