Beneficiile schiului pentru copii


O vacanta la schi impreuna cu cei mici este un prilej extraordinar de a crea legaturi puternice intre membrii familiei si de a-i face pe toti sa se simta antrenati impreuna intr-o aventura. Daca ai unele indoieli privind beneficiile schiului pentru copii, sau daca nu esti convins ca acesta este un lucru bun atat pentru cel mic, cat si pentru intreaga familie, hai sa vedem azi cateva avantaje ale schiului pentru copii.

1. Schiul inseamna exercitiu fizic si sanatate

[caption id="attachment_8919" align="aligncenter" width="600"]copii la schi Copii pe partia de schi; sursa foto: familyskinews.ro[/caption] Intr-o lume tot mai dependenta de tehnologie si amenintata de sedentarism, schiul vine ca una dintre cele mai bune solutii pentru copii de a face exercitiu fizic in natura si aer liber. Schiul le dezvolta copiilor mobilitatea, echilibrul, intareste muschii, oasele si sistemul imunitar. Schiul antreneaza coordonarea, perceptia spatiala, inteligenta vizuala, motricitatea si reflexele, de aceea este considerat unul dintre sporturile cele mai complexe, care contribuie la sanatatea fizica si la dezvoltarea psihica a celui mic.

2. Schiul dezvolta increderea in sine

[caption id="attachment_8920" align="aligncenter" width="600"]copil pe partia de schi Copil invatand sa schieze; sursa foto: skibutternut.com[/caption] Pe masura ce copilul incepe sa se descurce pe schiuri, se observa si cresterea stimei de sine a acestuia si a increderii in fortele proprii. Schiul pentru copii si beneficiile pe termen lung ale acestuia vor fi observate si in viata de zi cu zi, nu numai pe partie, pentru ca cel mic va proiecta increderea pe care o are atunci cand schiaza si in activitatile zilnice sau la scoala. Obisnuit sa faca fata obstacolelor, multiplelor incercari, depasind frustrarile ce vin odata cu primele lectii de schi, copilul va creste si va fi constient de capacitatile proprii.

3. Schiul inseamna spirit de competitie

[caption id="attachment_8921" align="aligncenter" width="600"]grup de copii pe partie Grup de copii schiind impreuna pe partie; sursa foto: bigwhite.com[/caption] Daca il inscrii pe cel mic la cursuri specializate de schi cu monitori antrenati special, copilul isi va dezvolta un simt sanatos al competitiei. Aflat intr-o grupa de copii, concurand cu ei si vrand permanent sa se perfectioneze, sa fie mai bun si stapan pe abilitatile sale, cu timpul copilul va intelege ideea de concurenta si o va utiliza in beneficiul propriu in toate aspectele vietii.

4. Schiul il invata pe copil disciplina

[caption id="attachment_8923" align="aligncenter" width="600"]copil schi pe partie incepatori Copil invatand sa schieze pe o partie pentru incepatori; sursa foto: missionridge.com[/caption] Nu te gandi la o disciplina rigida sau fortata, ci la o disciplina interna care il va ajuta pe tot parcursul vietii. Fiind un sport complex ce solicita cele mai inalte capacitati fizice si psihice, schiul ii insufla copilului un spirit de disciplina benefic: de a fi echilibrat, de a avea reflexele potrivite la momentul potrivit, de a evalua corect unele pericole. De asemenea, schiul ii insufla copilului si unele oportunitati, toate acestea tin de structura psihologica interna a acestuia care in timp se va dezvolta intr-o persoana adaptabila la mediu, cu o abilitate crescuta de a face fata mediilor academice si profesionale viitoare, tocmai datorita acestei discipline interne invatate pe partia de schi.

5. Schiul inseamna experiente sociale si emotionale

[caption id="attachment_8924" align="aligncenter" width="600"]copii distractie pe partia de schi Copii distrandu-se impreuna cu instructorul pe partia de schi; sursa foto: kinderhotels.co.uk[/caption] Prezenta copilului printre adulti si printre alti copii de varsta lui ce au pasiuni comune si sunt angajati in activitati similare contribuie la dezvoltarea empatiei, reducerea timiditatii si dobandirea de abilitati sociale complexe ce ii vor folosi pe tot parcursul vietii. Fie ca se afla intr-o grupa de antrenament cu alti copii, fie ca invata sa schieze de la parinti, exista toate sansele ca cel mic sa isi faca noi prieteni, sa se adapteze la medii sociale diverse, sa se integreze intr-un grup si sa invete comunicarea asertiva. Schiul inseamna echilibru fizic si mintal pentru toti practicantii, fie ei copii sau adulti. Fiind unul din sporturile de care ramai indragostit toata viata si pe care il practici cat de des poti, schiul este o activitate fundamentala pentru dezvoltarea armonioasa a celor mici. La ce alte beneficii ale schiului te mai gandesti cand este vorba de cei mici? Tu te-ai gandit sa ii iei pe copii la schi anul acesta?

SOURCE AND TAGS