Bali – un paradis exotic


Bali este o insula paradisiaca din Indonesia, localizata in vestul Insuleleor Lesser Sunda si invecinata cu Java si Lombok. Capitala este la Denpasar, iar populatia insulei este peste 3.800.000 de locuitori. Bali este de zeci de ani un rai al turistilor de pretutindeni, aflati in cautarea unui loc perfect unde sa-si petreaca luna de miere, vacantele sau evenimentele importante din viata.

Cateva date despre Bali

Bali este atractia turistica principala din Indonesia, iar insula este renumita pentru cultura, picturile, muzica si locuitorii sai primitori. Bali nu are doar plaje spectaculoase scaldate de ape turcoaz, ci si munti vulcanici impresionanti, cel mai inalt fiind Agnug cu 3.142 m, inca activ. Insula este celebra pentru plantatiile sale de orez terasate, pentru cafeaua delicioasa si pentru raul Ayung, de 75 km, care strabate campiile fertile.

Bali este inconjurata de corali, plajele au nisip alb si fin un sud, iar in nord sunt vulcanice, cu nisip negru si stralucitor. Orase importante: Denpasar, Kuta si Ubud, cunoscut ca centru cultural.

In Bali vei avea parte de plimbari relaxante printre cocotieri si banani, vei putea practica sporturi acvatice si te vei bucura de o clima perfecta.

Cum ajungi in Bali

Pentru a gasi cele mai bune oferte de zbor spre Bali, iti recomand sa te adresezi unui specialist in turism, care iti poate prezenta variantele potrivite pentru tine. Iata aici mai multe oferte din superba insula Bali! Clima in Bali

Clima Insulei Bali este tropicala, cu doua sezoane distincte: uscat in perioada aprilie - octombrie si umed din noiembrie pana in martie. Temperatura medie anuala este de 30 de grade.

Desi are o clima tropicala, Bali are zone muntoase unde, daca vei calatori, vei avea nevoie de haine potrivite pentru clima de munte mai rece.

Ce sa vizitezi in Bali

O vacanta in Bali iti va da ocazia sa te desprinzi de lumea reala - sa vezi cele mai frumoase locuri de pe pamant, sa te relaxezi si sa te simti in paradis. Iata mai jos ce iti recomandam sa faci in Bali:

- inchiriaza o bicicleta si plimba-te pe stradutele din Ubud, asa cum a facut Julia Roberts in Eat, Pray, Love. Incepe ziua in Monkey Forest, apoi indreapta-te spre Goa Gajah, un loc sfant al balinezilor, si termina calatoria in satul Petulu. - fa surf in Kuta si mergi in cluburile de pe malul marii - bea cocteiuluri si admira apusul in KuDeTa - viziteaza Tanah Lot, un loc magic, neobisnuit, romantic si ciudat - zidurile templului sunt scaldate de apele marii si se spune ca acest loc aduce pace si armonie in suflet. - participa la Kecak Dance in Ulu Watu - localnicii canta si danseaza in jurul focurilor, oferind un spectacol unic. - fa snorkeling in jurul insulei Menjangan - fa o excursie de o zi la Taman Nasional Bali Barat, unde poti observa flora si fauna balineze. - mergi in excursie la lacul Bratan si admira gratiosul templu Pura Ulun Danu Bratan. - daca iubesti muntele, mergi intr-o excursie pe Batur, un vulcan activ - mananca Babi Guling (o mancare din carne de porc) - tradintionala balineza - ia cina la Ibu Oka, in piata Ubud - fa rafting - viziteaza Garuda Wisnu Kencana Cultural Park - mergi in Taman Tirta Gangga, un palat al apelor si gradinilor superbe - mergi la SPA si masaj in Air Panas Banjar - fotografiaza incredibilele terase cu orez in lumina rasaritului.

Recomandarea Eximtur

Iata ce iti recomandam sa faci in Bali:

- petrece luna de miere in Bali, la Hotelul Bali Hyatt

- alege unul dintre hotelurile de mai jos pentru o vacanta de lux in Bali!

- joaca golf in Bali

Mai mult, daca planuiesti sa pleci intr-o vacanta exotica in Bali, nu irosi timpul dedicat vacantei. Descarca lista noastra de bagaje pentru vacante exotice, printeaz-o si incepe sa-ti faci bagajele!

Ce sa mananci in Bali

In cadrul hotelurilor de 4-5 stele exista multe restaurante renumite in lume, care te vor imbia cu preparate traditionale sau internationale, la alegerea ta. Daca insa vrei sa simti pulsul insulei, iti recomand sa mergi in piata din Ubud. Aici poti incerca urmatoarele preparate: nasi goreng, gado-gado, sate si soto - frugarui, peste proaspat, orez.

Incearca Rendang daging, o tocanita de vita sau capra, fiarta in lapte de cocos. Cumpara Sambal ulek, condimentul specific indonezian. Mananca un desert specific zonei: avocado, jackfruit si nuca de cocos in gheata si lapte condensat. Cumpara fructe exotice.

Viata de noapte in Bali

Desi in Bali sunt orase linistite, iar seara oamenii se plimba pe plaja si asculta muzica, dupa miezul noptii insula se transforma dramatic. Cluburile, discotecile, barurile cu muzica live si puburile de pe plaja si din orase prind viata, iar localnicii stiu sa se distreze. Iata ce iti recomand: Musro, Kuta; Hard Rock Café; Jazz Café Ubud, Hu’u Bar, Blue Eyes Cafe, Bacio Club, Nammos Beach Club, Klapa Lounge.


SOURCE AND TAGS