Aventura in Patagonia!

Patagonia este o zona legendara, aflata in sudul Americii de Sud si impartita intre Argentina si Chile. Regiunea cuprinde Muntii Anzi si are iesire la Pacific, dar si superba Vale a Raului Colorado, Arhipelagul Tierra del Fuego si Carmen de Paragones. O vacanta aici va insemna o adevarata aventura si amintiri pentru tot restul vietii. Iata detalii…

Aventura in Patagonia!

Ziua 1: Bine ati venit in Buenos Aires! Cazare la hotel si timp liber.

Ziua 2: Timp liber dimineata iar dupa-amiaza vom face un tur al orasului. Incepem cu Plaza de Mayo, continuam apoi cu districtul La Boca – locul in care s-a nascut tangoul si terminam cu vizitarea mormantului Evei Peron. Cina de bun venit va fi servita la un restaurant din centrul orasului.

Ziua 3: Zburam din Buenos Aires pana in Bariloche, poarta spre Patagonia. Luam pranzul dupa care vom urca cu telescaunul pana pe Campanario pentru a admira peisajul.

Ziua 4: Experimentam o parte mai putin cunoscuta a Patagoniei si vom fi oaspetii unei familii la ferma acestora din stepa Patagoniei. Luam pranzul la ferma dupa care asistam la o demonstratie de tuns al oilor. In continuare timp liber.

Ziua 5: Aceasta zi va fi in mod garantat una dintre cele mai frumoase din intregul circuit, vom strabate unele dintre cele mai frumoase peisaje din emisfera sudica: de la Anzii acoperiti cu zapada la padurile verzi si lacurile azurii. Vom strabate cu barca lacul Nahuel Huapi iar apoi vom lua pranzul in Peulla, aproape de granita cu Chile. Urmeaza apoi traversarea cu catamaranul a lacului Todos Los Santos ce oglindeste in apele sale imaginea maretului vulcan Osorno. In drumul nostru spre vest facem o oprire la raul Petrohue pentru a admira caderea de apa a cascadei Petrohue peste roca vulcanica de culoare neagra. Ajungem apoi in Puerto Varas, una dintre cele mai frumoase asezari chiliene situata pe malul lacului Llanquihue. Seara se incheie cu o cina usoara pe malul lacului.

Ziua 6: Vom vizita orasul Port Montt urmat de o vizita in port la piata de peste Angelmo. Ne intoarcem apoi in Puerto Varas unde vom avea timp liber pana a doua zi.
 
Ziua 7: Strabatem Patagonia de la nord la sud cu avionul si ajungem in Punta Arenas. Mergem apoi catre Puerto Natales unde ne vom bucura de privelistea oferita de muntii acoperiti cu zapada si apoi ne oprim la grotele din golful Otway unde isi au adapost pinguinii Magellan (excursia are loc numai de la mijlocul lunii octombrie pana la mijlocul lunii martie. De la mijlocul lunii martie si pana la mijlocul lunii octombrie se va vizita parcul Nandu.

Ziua 8: Calatorim catre Ghetarul Serrano iar la sosire vom urca pana la padurea Seno Ultima Esperanza. Vom putea admira peisajul oferit de parcul national Bernardo O’Higgins – cea mai mare rezervatie naturala din Chile.

Ziua 9: Azi vom vizita parcul national Torres del Paine – rezervatie a biosferei ce ocupa o suprafata de 113.000 hectare. In drum spre parc ne vom opri la pestera Milodon, locul in care au fost descoperite fosilele unui animal preistoric, urmand ca apoi sa vizitam punctele de belvedere Los Cuernos si Lago Pehoe. Pranzul la pachet este asigurat iar cina se serveste la hotel.

Ziua 10: Continuam calatoria prin stepa Patagoniei si trecem in Argentina unde ne indreptam catre El Calafate, oras situat la granita dintre Argentina si Chile si poarta de acces catre parcul national Los Glaciares. Timp de 65 de milioane de ani relieful de aici a fost modelat de eruptii vulcanice si de actiunile corozive ale ghetarilor uriasi, creand fiorduri interconectate si lacuri glaciare.

Ziua 11: Ne asteapta o zi intreaga de explorarea a parcului national Los Glaciares, parc ce se intinde pe o suprafata de 4.400 kmp si contine aproximativ 50 de ghetari mari. Un punct de interes este ghetarul Perito Moreno. Seara se incheie cu cina la un restaurant local situat la distanta mica de hotel.


 
Ziua 12: Zburam catre Ushuaia, cel mai sudic oras din lume. Vom vizita casa primilor locuitori din zona, portul dar si Paseo del Centenario si casa Beban.

Ziua 13: Exploram parcul national Tara de Foc unde vom putea observa vulpi rosii, ciocanitori, rate, condori, vulturi, castori si nenumarate specii de pasari.Dupa-amiaza timp liber iar seara vom lua parte la cina de Ramas Bun.

Ziua 14: Dimineata vom zbura catre Buenos Aires si circuitul se incheie aici.

Cazare: Hotel Sheraton Libertador in Buenos Aires, Edelweiss in Bariloche, Cabana del lago in Puerto Varas, Cost Australis in Puerto Natales, Rio Serrano in Torres del Paine, Kosten Aike in El Calafate, Yamanas in Ushuaia.

Servicii masa: 13 mic dejunuri, 6 pranzuri, 5 cine

Tarife: incepand de la 5.400 de euro.

Tarifele includ:
– 13 nopti de cazare in hotelurile mentionate sau similare
– 13 mic dejunuri, 6 pranzuri, 5 cine
– ghid vorbitor de limba engleza pe tot parcursul circuitului
– transportul cu autocar sau minibus climatizat

Tarifele nu includ:
– transportul cu avionul din Romania pana la locul de incepere a programului
– asigurarile medicale si asigurarea storno
– taxa de viza

Detalii si rezervari aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *