Avantajele unei croaziere sau cum sa vezi mai multe destinatii intr-o singura vacanta


O croaziera reprezinta oportunitatea perfecta de a calatori in locuri putin cunoscute, de a descoperi destinatii unice si de a te distra alaturi de oamenii noi pe care ii vei cunoaste. O singura vacanta, nenumarate posibilitati, astfel se poate descrie o croaziera in numai cateva cuvinte. Porturile despre care ai citit numai in carti sau ai vazut in filme te asteapta sa le descoperi, in timp ce marile iti promit o experienta de neuitat. Hai sa vedem astazi impreuna doua dintre cele mai fascinante croaziere disponibile si cele mai atractive locuri si activitati pe care le poti face pe parcursul lor.

Croaziera in Insulele Canare, Maroc si Madeira

Cu o durata de 11 nopti, croaziera pe MSC Musica este un adevarat vis devenit realitate: un vas modern, servicii de calitate, seri de gala cu cine festive si o paleta foarte larga optiuni in ceea ce priveste petrecerea timpului atat la bord, cat si pe uscat. Itinerariul croazierei cuprinde Genova, Barcelona, Casablanca, Tenerife, Madeira, Malaga, Roma si din nou Genova. Ce poti face odata ce ai ajuns in aceste destinatii? Hai sa vedem:

1. Tur al orasului Barcelona

[caption id="attachment_9184" align="aligncenter" width="600"] Casa Batlló in Barcelona[/caption] Poti profita de o excursie de 4 ore pentru a face un tur al orasului si a te bucura de cateva dintre cele mai importante obiective turistice si culturale:
  • Cartierul Gotic - centrul medieval al Barcelonei, unde poti vedea Catedrala Sfintei Cruci si Sfanta Eulalia, monumente religioase si turistice pe care nu trebuie sa le ratezi
  • Sagrada Familia (vizita in exterior) – monumentala catedrala creata de Gaudi
  • Casa Batlló (vizita in exterior) – constructie creata de Gaudi, emblematica pentru Barcelona
  • Poble Espanyol – o excursie in acest mic sat iti va da oportunitatea sa admiri si sa intelegi stilurile arhitecturale diferite ale Spaniei
  • Dealul Montjuic si Belvedere del Alcalde – un loc spectaculos de unde poti admira de sus intreaga maretie si frumusete a Barcelonei.

2. Tur cultural cu specific catalan si Rumba Show

Dincolo de elementele binecunoscute (coridele, spectacolele de flamenco, petrecerile cu sangria etc), Spania detine si o comoara aparte: regiunea independenta Catalonia, ce se mandreste cu o mostenire culturala bogata si diversa. Rumba catalana este un astfel de element de care te poti bucura intr-o excursie de 4 ore (care cuprinde si alte puncte de interes):
  • Plimbare pe La Rambla – celebra strada comerciala, turistica si de agrement la capatul careia se afla La Rumbeta, un spatiu destinat exclusiv muzicii
  • Spectacol de Rumba catalana – bucura-te de un spectacol de rumba autentic, in timp ce gusti preparate culinare locale si te bucuri de vinurile atent alese
  • Plimbare in orasul vechi – o incursiune in trecut pentru a admira exponentele culturale, istorice, religioase si turistice ale orasului
  • Piata Santa Catherina – un popas recomandat pentru a degusta cateva dintre preparatele si bauturile locale intr-una din cele mai vechi piete din oras.
  • La Ribera – excursia se poate incheia cu o vizita in acest district istoric in care vei invata lucruri fascinante despre trecutul si evolutia Spaniei.

3. Turul orasului Marrakech

[caption id="attachment_9186" align="aligncenter" width="600"]Marrakech-city-tour Peisaj de deasupra orasului Marrakech; sursa foto: amazingtravelvideos.info[/caption] Perla Sudului, asa cum mai este supranumit, orasul Marrakech pare desprins din povestile Seherazadei. Colorat, vesel, plin de viata, spectaculos ca arhitectura, cultura si obiective turistice, Marrakech-ul iti da posibilitatea sa te bucuri cu adevarat de exotismul oriental. Orasul se afla la 3 ore distanta de portul Casablanca, iar o excursie poate dura si pana la 11 ore (cu tot cu transferul de la si spre nava).
  • Bahia: Palat si Gradini – printre multele obiective turistice incluse in tur, Bahia nu trebuie ratata, deoarece acest paradis reprezinta o emblema a orasului
  • Mormintele Saadiene – un obiectiv turistic si cultural pentru toti cei pasionati de arheologie, istorie, traditie, spiritualitate, arhitectura si… mistere.
  • Piata Jamaa el-Fna – aici vei gasi adevarata splendoare traditionala a orasului, locul in care se aduna comercianti, muzicanti, dresori de serpi, acrobati, magicieni, jongleuri, turisti si localnici deopotriva.
  • Popasuri pentru pranz si gustari – o excursie indelungata cere si opriri, asa ca bucura-te de un pranz somptuos, cu preparate culinare specifice si exotice, si de mici pauze pentru a degusta produsele locale. Nu pleca din Marrakech fara sa iti iei suveniruri sau condimente.

4. Activitati sportive in Tenerife

Dincolo de plimbarile cu catamaranul si de admirarea delfinilor in proximitate, Tenerife invita turistul sosit aici la aventuri si sporturi in aer liber. O excursie de 6 ore te va duce in cele mai spectaculoase locuri de pe insula si te va provoca la diverse aventuri.
  • Trekking in El Teide National Park (sit UNESCO) – un traseu de trekking de 3 ore iti va conduce pasii catre craterele de la Las Cañadas del Teide
  • Explorari geologice – ajuns aici, la peste 2000 de metri altitudine, poti admira neobisnuitele formatiuni pietroase, peisajul natural tulburator, fauna si flora extraordinare.

5. Tur al orasului Puerto de la Cruz

[caption id="attachment_9188" align="aligncenter" width="600"] Straduta din Puerto de la Cruz; sursa foto: newmedia.thomson.co.uk[/caption] Pe coasta nordica a insulei Tenerife se afla orasul Puerto de la Cruz, capitala insulei si cel mai activ oras turistic din zona. Alege o excursie de 4 ore pentru a vizita acest superb oras si pentru a te bucura de tot ceea ce iti ofera.
  • Plimbare pe stradutele pitoresti – orasul vibreaza de viata, culoare si sunet, asa ca aici poti sa te rasfeti la o terasa cu vedere spre ocean, luand o gustare, poti face cumparaturi, poti admira arhitectura si poti face fotografii memorabile.
  • Gradina Botanica – celebra pentru unicitatea plantelor exotice, Gradina Botanica este un obiectiv ce nu trebuie ratat de niciun turist care viziteaza Puerto de la Cruz.
Aceasta croaziera te poarta in unele dintre cele mai fascinante locuri din lume, dandu-ti posibilitatea de a te bucura de activitati unice.

Croaziera in fiordurile norvegiene

Croaziera de 8 zile in fiordurile norvegiene iti ofera posibilitatea de a vizita locuri cu adevarat speciale, pe langa o aventura maritima la bordul unuia dintre cele mai apreciate vase de croaziera din lume. MSC Musica iti va oferi rasfatul pe care le meriti, inclusiv o petrecere de bun venit si o gala cu o cina festiva. Itinerariul croazierei include Kiel, Copenhaga, Hellesylt/Geiranger, Flaam, Stavanger si din nou Kiel. Ce poti face in aceste destinatii? Hai sa aflam:

1. Turul orasului Copenhaga

[caption id="attachment_9189" align="aligncenter" width="600"] Vedere din districtul Nyhavn, Copenhaga[/caption] Copenhaga ofera vizitatorilor sai un adevarat spectacol arhitectural si cultural. Bucura-te de o excursie de 3 ore pentru a descoperi cele mai importante obiective turistice din oras.
  • Insulita Slotsholmen – aflata in centrul orasului, pe aceasta micuta si pitoreasca insula poti vizita unul dintre cele mai cunoscute monumente din Copenhaga: Palatul Christiansborg.
  • Emblemele orasului Copenhaga - Mica Sirena, Palatul Amalienborg, Biserica Holmen, Castelul Rosenborg, Vechea Bursa si Parcul Tivoli
  • Tur ghidat al palatelor din Copenhaga – descopera fascinantele sali de bal, arhitectura, colectiile de arta si atmosfera unora dintre cele mai importante palate din oras.

2. Tur al portului din Copenhaga

Portul orasului este un obiectiv turistic in sine, iar aceasta excursie de 3 ore te va introduce intr-o lume fascinanta si plina de comori.
  • Palatul Christiansborg si Vechea Bursa (vizita in exterior) – din port, aceste monumente se pot admira in voie, privelistea fiind cu adevarat spectaculoasa
  • Plimbare in districtul Nyhavn – acest cartier-faleza de un pitoresc ametitor te imbie la orice pas sa il descoperi, caci este plin de viata, iar cafenelele, terasele, barurile si magazinele iti vor satisface orice pretentii.
  • Palatul Amalienborg – un alt monument emblematic pentru Copenhaga, unde te vei putea bucura de arhitectura si frumusetea maiestuoase ale unui palat unic.
  • Gammel Strand – aici se afla punctul de pornire pentru o mini-croaziera ce te va plimba pe canalele superbe ale orasului pentru a vedea si alte obiective importante: cartierul Christianshavn, ultra-moderna cladire Black Diamond ce adaposteste Biblioteca Regala, cladirea Operei.

3. Vizita la Norwegian Fjord Centre

[caption id="attachment_9191" align="aligncenter" width="600"] Peisaj din apropierea Norwegian Fjord Centre; sursa foto: visitnorway.com[/caption] Excursia de 3 ore te va purta printre cascade strajuite de munti inalti, serpentine si puncte de belvedere care te vor impresiona.
  • Eagles Bend – un punct aflat la inalta altitudine de unde poti admira pasuni verzi si bogate, ferme vechi de mai bine de 200 de ani, fiordurile si peisajul de basm al Norvegiei rurale
  • Norwegian Fjord Centre – aici poti admira o serie de expozitii si galerii dedicate naturii, culturii si istoriei, in prezentari multi-media exceptionale
  • Avalansa – in cadrul Centrului, nu trebuie sa ratezi simularea unei avalanse pentru a intelege mai bine fortele naturii si spectacolul lor
  • Cheile Flydal – un punct de belvedere de unde poti admira panorama extraordinara si fotografia vasul de croaziera aflat in port

4. Caiac pe fiordul Geiranger

A venit vremea sa te bucuri cu adevarat de fiordurile norvegiene. Aceasta aventura cu caiacul dureaza in jur de 2 ore si jumatate si este potrivita tuturor participantilor, chiar daca nu au experienta in navigatie.
  • Fiordul Geiranger – cea mai buna metoda de a descoperi maretia acestui fiord este plimbarea cu caiacul, pentru ca te va purta pe ape printre munti inalti ale caror creste se ridica peste tot in jurul tau, in timp ce tu vei admira cascadele pe care le vei vedea pe drum si peisajul salbatic.
  • Lectii de cultura – pe masura ce vei inainta si vei descoperi frumusetile zonei, ghidul iti va dezvalui numeroase secrete si informatii despre locuitorii acestor zone, despre traditiile, obiceiurile si stilul lor de viata.

5. Vizita la ferma Heidal

[caption id="attachment_9192" align="aligncenter" width="600"] Ferma Heidal; sursa foto: pinterest.com[/caption] O excursie cu adevarat speciala, vizita la ferma montana Heidal dureaza aproximativ 3 ore si jumatate. Drumul pana acolo este spectaculos, caci serpentinele montane iti vor dezvalui peisaje de basm.
  • Popas la Eagle Bend – aflat la o altitudine apreciabila, acest popas nu trebuie ratat, pentru ca de aici poti admira in voie splendoarea cascadei Sapte Surori, precum si fiordul de dedesubt.
  • Vizita la ferma – bucura-te de o adevarata zi in aer liber gustand produsele locale norvegiene direct de la ferma, unde ospitaliatea gazdelor, gustul bucatelor si peisajul tulburator te vor face sa nu mai vrei sa pleci.
Descopera o lume noua, putin explorata, cu aceasta croaziera, creeaza amintiri si noi prieteni pentru tot restul vietii!

SOURCE AND TAGS