Atractii turistice de top anul acesta

CNN Travel si Lonely Planet au ales locurile care ar putea deveni principalele atractii turistice in acest an. Sa vedem top 7 al locurilor ce trebuie vizitate in 2011:

1. New York

New York-ul este unul dintre cele mai vizitate orase ale SUA. In 2011, municipalitatea se astapta la o afluenta de turisti, mai ales ca in 11 septembrie se vor implini 10 ani de la atentatele de la World Trade Center.

New York

2. Noua Zeelanda

Daca buzunarul va permite, trebuie sa mergeti neaparat in Noua Zeelanda. Si nu doar fiindca in toamna aici va avea loc campionatul mondial de rugby, ci si pentru ca tara este plina de minunatii naturale. Capitala Wellington a devenit de fapt o capitala mondiala a filmului, multumita regizorului Peter Jackson, care, dupa „Stapanul inelelor”, a filmat si „Hobbit” tot in decorul superb al tarii.

Noua Zeelanda

3. Amazonia peruviana

Cand cineva aude de Amazonas, se gandeste imediat la Brazilia. Insa fuviul are o parte importanta si pe teritoriul Peru-ului. Cel mai mare oras al regiunii este Iquitos, cu aproape 500.000 de locuitori. Este cel mai mare oras din lume in care nu se poate ajunge cu masina! Cine vrea sa ajunga aici trebuie sa calatoreasca cu avionul sau cu vaporul. In oras se afla multe agentii de turism care organizeaza excursii pe fluviu.

Peru

Topul mai cuprinde Barcelona, Norvegia, Albania si Japonia.

Continuarea pe touristica.ro

Un comentariu in “Atractii turistice de top anul acesta

  1. Pingback: Tweets that mention Atractii turistice de top in 2011 | Blog EXIMTUR -- Topsy.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *