Acasa la Mos Craciun


Ninsori bogate, privelisti de basm, elfi, sanii trase de reni, brazi impodobiti cu mii de beculte, strazi luminate feeric, prajituri home-made, ciocolata calda si o multime de cadouri speciale. Spiritul Craciunului poate fi simtit cu adevarat chiar acasa la Mos Craciun, in Rovaniemi, Laponia, in Finlanda. Alege sa petreci Sarbatorile de iarna intr-un loc atat de frumos, incat il vei pastra in amintire pentru totdeauna, iar copiii vor avea parte de o calatorie magica.

Christmas in Rovaniemi

Rovaniemi este un oras din Finlanda, capitala administrativa si comerciala a celei mai nordice provincii din tara, Laponia. Este situat in apropierea Cercului Artic, intre dealurile Ounasvaara si Korkalovaara, pe raul Kemijoki. Populatia din zona este de doar 60.000 de locuitori, insa acestia stiu sa intampine Craciunul asa cum se cuvine: cu muzica, dansuri traditionale, focuri de artificii, prajituri si bauturi clade si plimbari cu saniile.

Datorita peisajelor superbe si a numeroase oportunitati de relaxare si distractie, Rovaniemi este o importanta destinatie turistica. Orasul are multe hoteluri si restaurante excelente situate fie in centru, fie in afara orasului, in zone acoperite de zapada si magice.

In Rovaniemi poti sa te plimbi pe podul Jätkänkynttilä, de pe care ai privelisti spectaculoase asupra raului Kemijoki, poti vizita Rovaniemi Town Hall si Lappia House - teatru, sala de concerte si biblioteca. Pe dealul Ounasvaara vei vedea si primele case ridicate de oameni in aceasta zona, inca din cele mai indepartate timpuri! Un alt fenomen interesant si atractiv pentru turisti este si Aurora Boreala, numit si "Dance of the Spirits". Datorita apropierii de Cercul Arctic, in Laponia este o clima subarctica, cu veri scurte, racoroase si ierni lungi, bogate in zapada si friguroase. Cea mai ridicata temperatura este in iulie, 19 grade, iar cea mai scazuta in ianuarie, -15 grade. Media anuala este de 1 grad Celsius. Zapada se mentine timp de 183 de zile/an, iar soarele de la miezul noptii poate fi vazut intre 6 si 7 iulie.

Orasul lui Mos Craciun este de fapt un parc de distractii, situat la 8 km nord de Rovaniemi si la 2 km de aerportul din acelasi oras. Exista un autobuz care circula la fiecare jumatate de ora si transporta turistii din Gara Rovaniemi in Santa Claus Village.

Principalele atractii din Orasul lui Mos Craciun: - Cercul Arctic trece exact prin Santa Claus Village. O linie alba marcheaza trecerea in zona Arctica, aceasta fiind extrem de fotografiata de turisti.

- Santa Claus Post Office - aici vei gasi o multime de suveniruri, carti postale, CD-uri - toate in spiritul Craciunului. Toate scrisorile si felicitarile trimise de aici vor purta un timbru special cu Mos Craciun.

- Santa Claus's Office - "biroul" lui Mos Craciun este situat in principala cladire a orasului, iar aici vizitatorii pot face fotografii cu Mos Craciun si pot sta de vorba cu el pentru a-i sopti dorintele cele mai aprinse.

- exista multe restaurante si magazine, unde poti face cumparaturi specifice Craciunului, poti gusta bunatatile locale si te poti incalzi cu o ceasca de ciocolata fierbinte.

- viziteaza Expozitia de Craciun - o prezentare unica si nostalgica a obiceiurilor si traditiilor din diferite parti ale lumii. Filmele despre Craciun care au facut istorie, dar si decoratiunile rare iti vor purta pasii prin tari ca: Finlanda, Anglia, Rusia, Germania, Japonia, Franta, Austria, Spania, Polonia si Statele Unite. Un bilet la aceasta expozitie costa 5 euro.

Rovaniemi este locul perfect pentru a petrece Sarbatorile impreuna cu familia, atat pentru faptul ca va veti intalni cu Mos Craciun, cat si pentru ca aici puteti practica tot felul de sporturi de iarna: safari cu snow-mobilul, ski, patina, sanius sau o plimbare cu sania trasa de reni (In cazul in care planuiesti sa schiezi iarna aceasta, nu mai pierde vremea cu impachetatul - descarca lista noastra de bagaje pentru ski, printeaz-o si pune-te pe impachetat!).

Recomandarea Eximtur Perioada: 23.12 - 28.12.2011, sejur de 6 zile Pachetul de servicii include: - bilet de avion cursa charter Bucuresti - Kittila - Bucuresti; - transferuri Aeroport Kittila - hotel in statiunea Levi - Aeroport Kittila; - 5 nopti de cazare cu mic dejun; - 1 cina in seara sosirii; - cina festiva de Craciun; - excursie „Intalnire cu Mos Craciun si sotia sa la casuta din padure” pe data de 24 decembrie, cu o gustare inclusa; - excursie „In cautarea lui Mos Craciun” la Satul lui Mos Craciun si Santa Park pe data de 25 decembrie cu masa de pranz inclusa; - imbracaminte termoizolanta: combinezon, incaltaminte si manusi; - insotor de grup din partea agentiei; - ghizi locali in timpul excursiilor organizate; - taxele de aeroport si securitate. Pentru a afla preturile, dar si mai multe detalii, iata aici oferta Eximtur completa!

Petrece Sarbatorile de iarna acasa la Mos Craciun, iar spiritul adevarat al acestora te va umple de bucurie, atat pe tine, cat si pe micutii tai!

Foto: en.antaeus.gr tripsgeek.com londonmumsmagazine.com


SOURCE AND TAGS