8 filme ce-ți trezesc pofta de călătorit


Fiecare dintre noi găsim în filme altceva ce ne trezește și menține interesul și fascinația față de lumea cinema-ului. Unii dintre noi ne lăsăm fermecați de poveste, alții ne simțim legați de personaje memorabile, iar alții găsim mereu și mereu noi surse de inspirație pentru a ne îmbogăți viețile.

Pentru că și nouă ne plac filmele și, desigur, călătoriile, am adunat pentru voi 8 filme ce-ți trezesc pofta de călătorit.

1. Amélie (2001)

Amelie este un film care te face sa te indragoesteti de paris

sursa imaginii: TheDirectorsChair

Iți recomandăm cu drag filmul Amélie, nu numai pentru că este un monument al industriei de cinema ci și pentru că îți înfățișează celebrul Paris în cele mai frumoase, vii, inocente și fermecătoare ipostaze ale sale.

Capitala Franței este un leagăn de cultură și istorie în Europa, iar Amelie este cea care te face să îți dorești să străbați la pas străduțele înguste, să admiri arhitectura maiestuoasă a clădirilor, să te îndrăgostești de bistro-urile chic și intime, să te înclini în fața Turnului Effel și chiar să faci o vizită la gară…

2. Vicky Cristina Barcelona (2008)

Parcul de distractii Tibidabo, strazile, atmosfera si decorurile redate in film sunt tot atatea motive pentru care Vicky Cristina Barcelona este mai mult decat un film, ci un adevarat ghid de calatorie in orasul spaniol.

sursa imaginii: LocalNomad

Barcelona a fost de numeroase ori fundalul perfect pentru a da viață unor povesti și unor personaje spectaculoase, dar filmul semnat de Woody Allen te va transporta în inima vie a orașului, purtându-ți pașii pe faimoasa La Rambla, delectându-te cu arhitectura fabuloasă a lui Antonio Gaudi și incitându-te să pătrunzi și să experimentezi cultura catalană prin cadre largi, de o rară frumusețe, punând accentul pe cele mai căutate atracții turistice din tot orașul.

Parcul de distracții Tibidabo, străzile, atmosfera și decorurile redate în film sunt tot atâtea motive pentru care Vicky Cristina Barcelona este mai mult decât un film, ci un adevărat ghid de călătorie în orașul spaniol.

3. Leap Year (2010)

Leap year este filmul care te va face sa vrei sa vezi Irlanda, cu campurile sale verzi si castelele sale uluitoare.

sursa imaginii: SweetBriarFilms

Irlanda este o țară care merită văzuta o dată în viață și dacă încă mai stai pe gânduri, recomandarea noastră e să vezi Leap Year, o comedie romantică ce te va purta împreună cu protagonista filmului de pe coasta de sud – est pe cea de nord – est, din Peninsula Dingle până în Dublin, într-o călătorie ce te va ține cu sufletul la gură.

Întinderile nesfârșite, zonele rurale, dealurile parcă veșnic verzi, capitala cu pub-urile ei inspirate de epoca Victoriană, grădinile înflorite, arhitectura maiestuoasă și Castelul Dublin sunt numai cîteva dintre locurile și obiectivele turistice surprinse de regizor. Finalul peliculei, surprins într-un peisaj aproape ireal, te va îndemna să îți faci bagajele și să pornești spre tărâmul misterios și surprinzător al Irlandei.

4. In God's Hands (1998)

In God's hands prezinta peisajele din Bali, unde ni se dasfasoara generos inaintea ochilor cu plajele ei fine, oceanul calm si cerul de un albastru ireal, in timp ce personajele noastre isi cauta destinul si isi implinesc visele.

sursa imaginii: movie-roulette

Acest film face parte dintre capodoperele lui Zalman King. Pelicula surprinde povestea a 3 surferi ce se află într-o perpetuă căutare a “valului perfect” și regizorul nu a făcut rabat la locații exotice și peisaje de vis.

Bali, una dintre cele mai căutate destinații exotice din lume ni se desfășoară generos înaintea ochilor cu plajele ei fine, oceanul calm și cerul de un albastru ireal, în timp ce personajele noastre își caută destinul și își împlinesc visele.

5. Under the Tuscan Sun (2003)

Italia nu mai are nevoie de nici o prezentare pentru ca cu siguranta ai calatorit cel putin o data si ai vizitat una dintre faimoasele regiuni ale tarii, incarcate de cultura, istorie si farmec local.

sursa imaginii: Filmequals

Italia nu mai are nevoie de nici o prezentare pentru că cu siguranță cunoști măcar una dintre faimoasele regiuni ale țării, încărcate de cultură, istorie și farmec local. Această comedie romantică a avut un succes răsunător nu numai din cauza frumoasei povești de dragoste și a seducătoarelor personaje principale, ci și pentru că îți lasă senzația că Toscana este acel tărâm la care ai visat dintotdeauna fără să știi.

Nu ai cum să nu te îndrăgostești de peisajul rural, de soarele apunând peste livezi, vii și grădini, de atmosfera simplă dar sofisticată a regiunii și nu ai cum să nu îți dorești să vizitezi măcar o dată în viață Toscana, chiar și numai pentru locurile fabuloase și preparatele culinare tradiționale renumite în lume.

6. Lara Croft: Tomb Raider (2001)

Lara Croft ajunge la Siem Reapp, Angkor Thom, Ta Prohm si, in sfarsit, la Angkor Wat, cel mai mare monument religios din lume, aflate toate in Cambodgia.

sursa imaginii: middlesavagery

Ai zice că acțiunea din acest film se petrece în numeroase părți ale lumii, cu o atenție deosebită acordată Londrei, dar cea mai fascinantă locație, de departe, este Cambodgia și templele ei misterioase și celebre. Lara ajunge la Siem Reapp, Angkor Thom, Ta Prohm și, în sfârșit, la Angkor Wat, cel mai mare monument religios din lume, un loc sacru învăluit în legende ce trebuie văzut cel puțin o dată în viață.

Deși seria filmelor cu Lara Croft mai degrabă te fac să îți dorești să îți schimbi meseria și să devii arheolog, chiar și numai pentru a trăi aventurile Larei, locațiile excelent alese și filmate, atmosfera Cambodgiei perfect surprinsă, liniștea și miturile ce parcă pulsează în inima din Angkor Wat fac filmul de neuitat și dorința aventurierilor de a își împacheta bagajele, imposibil de învins…

7. Diarios de Motocicleta (2004)

Filmul prezinta calatoria initiatica a tanarului Che Guevara prin America de Sud ianinte de a deveni simbolul unui intreg continent si al unei intregi lumi.

sursa imaginii: todomotos

Filmul prezintă călătoria inițiatică a tânărului Che Guevara prin America de Sud înainte de a deveni simbolul unui întreg continent și al unei întregi lumi. Che călătorește prin zonele rurale din Chile și Peru descoperind o altă lume dincolo de cea cu care era obișnuit și, dacă îi ascultăm pe colegii de la Telegraph, felul în care regizorul a redat peisajele reprezintă o reclamă de turism pentru întreg continentul sud – american.

Nu ai cum să nu îți simți respirația tăiată în fața atâtor frumuseți și, dacă iei în considerare și monumentala istorie și cultură ce îți are rădăcinile în Peru, nu ai cum să spui “nu” unei călătorii în zonă.

8. Out of Africa (1985)

Filmul "Out of Africa" este considerat o capodopera a cinematografiei moderne si statisticile arata ca dupa lansarea acestuia, turismul in Kenya a explodat literalmente, devenind principala sursa de venit a tarii.

sursa imaginii: worldtravelsblog

Te-ai gândit vreodatî cum ar fi să stai la soare și să te bronzezi în Kenya sau să participi la un safari adevarat într-unul din parcurile naturale ale Africii?

Filmul Out of Africa este considerat o capodoperă a cinematografiei moderne și statisticile arată că după lansarea acestuia, turismul în Kenya a explodat literalmente, devenind principala sursă de venit a țării. Peisajele, atmosfera locală, fascinația pentru tot ceea ce are legătură cu leagănul întregii umanități au făcut milioane de oameni să meargă în Kenya, pentru că o vizită acolo nu este numai o vacanță ca oricare alta, este o experiență de viață.

Tu câte dintre filmele recomandate de noi le-ai văzut? Îți așteptăm "statistica" personală (dar și alte propuneri de filme dacă ai) in comentarii.  

SOURCE AND TAGS