7 trucuri pentru a scapa de griji in vacantele cu masina


Calatoriile cu masina pe distante lungi (asa-numitele "road-trip-uri") catre destinatiile de vacanta sunt mai mereu asociate cu voie buna si relaxare. Cu toate acestea, atunci cand este vorba despre drumuri lungi, ele pot fi si obositoare pentru pasageri.

Pentru ca stim cat de important este sa-ti incepi vacanta cu dreptul, azi ti-am pregatit 7 trucuri care-ti vor face calatoria cu masina mult mai placuta si mai confortabila:

1. Odihneste-te pe traseu

[caption id="attachment_8745" align="aligncenter" width="675"]perna pentru gat sursa imaginii: DanaK, flickr.com[/caption]

In timp ce unii oameni nu pot dormi in masina, altii reusesc sa traga cate un pui de somn, cu toate consecintele de rigoare.

Daca stii ca vei calatori ore in sir iar la un moment dat se va face un schimb de soferi, ai grija sa ai la tine o pernuta in forma de U (excelenta de altfel si pentru calatoriile cu avionul), sau pernute care se adapteaza la geamurile laterale ale masinii. Ele nu ocupa loc, sunt confortabile si te scutesc de dureri si disconfort fizic mai tarziu.

2. Adapteaza-ti nevoile la masina

adaptor masina

Traim intr-o lume moderna si ultra – tehnologizata, asa ca e bine sa ai la tine un adaptor de masina pentru incarcatorul telefonului mobil sau al tabletei. Ar fi bine sa ai cel putin 2 – 3 port-uri USB, pentru cazul in care ai nevoie sa incarci mai multe device-uri deodata.

Adaptoarele pentru sistemele audio sunt si ele esentiale unei calatorii fara probleme (de exemplu cablurile jack - jack), pentru ca astfel poti pune in masina muzica preferata direct de pe player sau de pe telefonul mobil.

3. Pastreaza masina curata

[caption id="attachment_8747" align="aligncenter" width="550"]gunoi masina sursa imaginii: buzzfeed.com[/caption]

In cursul unei calatorii se aduna cu usurinta o cantitate semnificativa de ambalaje, hartii, sticle de apa sau servetele care se raspandesc prin intreaga masina.

Un mic container pentru gunoi si o punguta de plastic iti vor face calatoria mult mai comoda si mai igienica. Arunci ambalajele inauntru, iar capacul nu lasa nici un miros sa iasa afara. La prima benzinarie arunci punguta si o inlocuiesti.

4. Pregateste-ti un «kit de supravietuire» pentru situatii neprevazute

[caption id="attachment_8748" align="aligncenter" width="675"]Kit de supravietuire in masina sursa imaginii: edisastersystems.com[/caption]

Pentru ca o calatorie cu masina poate avea doza ei de neprevazut, pe langa trusa medicala obligatorie te sfatuim sa-ti pregatesti si un mic "kit de supravietuire" pentru situatii neprevazute.

Acesta poate sa contina, printre altele: o lanterna cu baterii, baterii de rezerva, o bricheta incarcata sau chibrituri, o sticla cu apa, o pereche de incaltari foarte comode, un briceag pe care sa te poti baza in caz de urgenta, o pelerina de ploaie etc. Astfel, indiferent daca te prinde noaptea pe drum sau daca ai vreo problema cu masina, trusa suplimentara si restul echipamentelor din masina te vor ajuta sa te descurci.

5. Gaseste usor tot ce cauti

[caption id="attachment_8749" align="aligncenter" width="675"]organizare in cutii de plastic sursa imaginii: odometer.com[/caption]

De regula un «road trip» implica numeroase opriri sau sederi scurte in diverse destinatii. In loc sa umpli portbagajul cu genti ce trebuie impachetate si despachetate la fiecare oprire, foloseste niste cutii mari si transparente in care sa iti pui lucrurile. In felul acesta gasi cu usurinta si iti vei putea lua lucrurile de care ai nevoie la fiecare oprire.

6. Usureaza-ti traseul folosind aplicatii

aplicatii telefon

Fie ca esti in tara sau in strainatate, ai numeroase aplicatii mobile care sa iti faca viata mai usoara. Acestea te pot ajuta sa gasesti benzinarii in zona, sa cauti restaurante, sa utilizezi harti offline si cate si mai cate. Aplicatiile mobile isi demonstreaza utilitatea de-a lungul intregii calatorii, iar tu te vei putea distra si relaxa fara sa iti faci foarte multe griji.

7. Organizeaza lucrurile marunte de care ai nevoie

[caption id="attachment_8751" align="aligncenter" width="675"]organizatoare de pantofi sursa imaginii: odometer.com[/caption]

Foloseste pentru organizare un suport de panza pentru pantofi pe care il poti agata de scaunele din fata. Acest sfat este deosebit de util in special pentru familiile ce calatoresc cu copii mici.

Buzunarele pentru pantofi se pot umple cu reviste, snacks-uri, jucarii si alte obiecte la care este nevoie de acces usor. Mai mult, o astfel de organizare contribuie si la mai putine batai de cap atunci cand faci curat in masina.

Ai si alte sfaturi utile pentru cei care vor sa calatoreasca vara aceasta cu masina? Scrie-ne despre trucurile pe care le folosesti intr-un comentariu.


SOURCE AND TAGS