7 recomandari pentru un Craciun minunat in Romania


Chiar daca toamna este inca blanda cu noi si ne mai rasfata cu cateva raze de soare, ne gandim deja la sezonul rece si mai ales la binemeritata vacanta de Craciun. Desi de Craciun se spune ca trebuie sa stai cu cei dragi, nimeni nu spune ca nu poti face asta intr-o locatie de vis, unde farmecul sarbatorilor in stil traditional romanesc se impleteste cu o atmosfera vesela de vacanta, si singura ta grija este sa te relaxezi, pentru ca de Craciunul acesta poti fi tu musafirul! Daca te-ai hotarat sa te delectezi cu preparate traditionale si sa te simti bine alaturi de cei dragi in zone de o frumusete neinchipuita, nu ezita sa iei in calcul urmatoarele 7 recomandari pe care ti le facem pentru  o vacanta de Craciun in Romania.

1. Craciun in Bucovina

[caption id="attachment_7513" align="aligncenter" width="675"]Costume traditionale romanesti Costume traditionale romanesti - sursa imaginii: ovvi[/caption] Bucovina este una dintre cele mai frumoase si mai vizitate regiuni de la noi din tara deoarece gazduieste monumente istorice si lacase de cult ce au jucat un rol covarsitor in dezvoltarea noastra ca natiune. Farmecul muntilor, bunatatea oamenilor si feeria unei petreceri de Craciun traditionale sunt toate dublate parca de prezenta muta dar impunatoare a manastirilor din zona, a sit-urilor arheologice, a parcurilor si rezervatiilor naturale care abia isi asteapta vizitatorii, ca sa nu mai vorbim despre cateva oportunitati de ski extrem de interesante. De asemenea, daca planuiesti sa schiezi iarna aceasta, nu mai pierde vremea cu impachetatul! Descarca lista noastra de bagaje pentru ski, printeaz-o si pune-te pe facut bagaje! Vrei un Craciun petrecut intr-o zona in care timpul a stat pe loc in cel mai bun sens? Bucovina te asteapta cu munti si colindatori, cu dansurile si petrecerile ei.

2. Sarbatori in Maramures

[caption id="attachment_7515" align="aligncenter" width="675"]cozonac Cozonac cu nuca - sursa imaginii: gustos.ro[/caption] Maramuresul este o regiune a acestei tari ce va surprinde intotdeauna calatorul sosit pentru prima data pe acele meleaguri, si il va surprinde mereu si mereu, ori de cate ori va poposi acolo. Zona Maramuresului pastreaza traditiile de Craciun intacte din cele mai vechi timpuri si face orice turist sa se simta mai aproape de spiritualitate. Unitatile de cazare din Maramures imbina armonios confortul ultramodern cu arhitectura specifica locala, iar mesele festive, atmosfera de sarbatoare simpla si sincera, alaturi de peisajele fabuloase fac turistii sa se intoarca ori de cate ori au ocazia. Craciunul in Maramures este un moment pe care romanii ar trebui sa il experimenteze cel putin o data in viata.

3. Descoperiri in Baile Felix

[caption id="attachment_7516" align="aligncenter" width="675"]Baile Felix Ape termale la Baile Felix - sursa imaginii: adevarul.ro[/caption] O vacanta de Craciun la Baile Felix inseamna mai mult decat odihna si distractie. Inseamna vizitarea unor obiective turistice despre care poate ai auzit, dar nu ai avut ocazia sa le si vezi cu ochii tai. Pestera Ursilor este una dintre cele mai vizitate pesteri din Europa, iar daca iarna asta simti ca vrei sa incerci si skiul, iti recomandam statiunea Stana de Vale. O vizita in Oradea iti poate purta pasii catre Palatul Baroc sau Sirul Canonicilor, iar rezervatia naturala Nimphaea Lotus Thermalis de la Baile 1 Mai si in general zona montana cu toate atractiile ei iti vor face sejurul cu atat mai minunat, mai ales daca te decizi sa mergi impreuna cu prieteni dragi sau cu familia. Si daca chiar vrei ceva special anul acesta, imagineaza-ti o piscina cu apa fierbinte in aerul liber si rece al lui Decembrie.

4. Distractie si sarbatoare la Brasov

[caption id="attachment_7517" align="aligncenter" width="675"]Brasov piata sfatului Piata Sfatului din Brasov - sursa imaginii: wikipedia[/caption] Stii bine ca Brasovul este acel oras de la poalele Tampei care se lauda cu o arhitectura de vis, o panorama montana fabuloasa, oameni primitori, obiective culturale, istorice si turistice si distractie din plin. Nu are rost sa iti enumeram obiectivele turistice principale din Brasov, dar iti putem spune ca orasul gazduieste cateva hoteluri cu adevarat minunate, pensiunile sunt primitoare si calde, oamenii intotdeauna bucurosi de oaspeti, iar zona din jurul orasului, gata sa fie descoperita si explorata de intreaga ta familie. Ca sa nu mai spunem ca traditionalul brad din mijlocul orasului, Piata de Craciun, aromele de dulciuri si preparate traditionale, obiceiul aprinderii lumanarilor precum si apropierea de Poiana Brasov fac din Brasov o destinatie fantastica anul acesta.

5. Sarbatori de iarna la Sinaia

[caption id="attachment_7518" align="aligncenter" width="675"]Castelul Peles iarna Castelul Peles iarna - sursa imaginii: wikipedia[/caption] Perla a Vaii Prahovei, Sinaia este statiunea care asteapta de Craciun grupuri de schiori si familii numeroase gata sa se bucure de sarbatori alaturi de cei dragi intr-o atmosfera de veselie si distractie. O vacanta de Craciun traditionala in Sinaia iti va oferi cate un pic din toate (sport, distractie, obiective turistice cum ar fi Castelul Peles, munte si aer curat), bine dozate, ca tu sa te simti bine si sa te bucuri de fiecare clipa petrecuta acolo.

6. Dragoste de viata la Predeal

[caption id="attachment_7519" align="aligncenter" width="675"]Partie de ski in Predeal Partie de ski in Predeal - sursa imaginii: peisaje-de-iarna.blogspot.ro[/caption] Predealul este cel de-al doilea pol al vacantei si distractiei de pe Valea Prahovei. Cu oferte de cazare impresionante si distractie pe masura, Predealul a fost intotdeauna considerat locul in care tinerii se pot distra cel mai bine. Partiile sunt la discretia lor, obiectivele turistice la cativa pasi distanta, iar atmosfera de pace si liniste oferita de peisajul acoperit de zapada inspira orice seara de Craciun in Predeal.

7. O alta lume, cu o spiritualitate proprie - Covasna

[caption id="attachment_7520" align="aligncenter" width="675"]masa de Craciun Masa de Craciun - sursa imaginii: catering-christinne[/caption] Daca ti-a spus cineva vreodata ca odata ce intri in tinuturile Covasnei, intri intr-o alta lume, acel om nu s-a inselat. In primul rand, in zona Covasnei iti poti oferi o dubla vacanta: relaxare si tratament, caci unele hoteluri din zona au oferte extraordinare pe partea de intretinere corporala, frumusete si sanatate. Zona montana poate fi descrisa ca intima, maiestuoasa, salbatica si in acelasi timp calda si primitoare. Vei gasi oameni extraordinari si o atentie la detaliu surprinzatoare, fie ca este vorba despre aranjarea micului dejun la pensiune, sau curatenia soselelor. Vacanta de Craciun la Covasna iti va reincarca bateriile, te va aduce mai aproape de spiritul zonei si de spiritualitatea sarbatorilor de iarna si, iti va da cateva un exemplu in ce priveste bunul gust si eleganta. Vezi toate ofertele noastre pentru Craciun in Romania! Daca ti-ai petrecut deja sarbatorile de Craciun intr-una din aceste zone, spune-ne ce ti-a placut cel mai mult si de ce. Si daca nu ai fost inca prin aceste locuri, care te atrage ? Unde ai vrea sa iti petreci sarbatorile de iarna in Romania daca ai avea de ales ?

SOURCE AND TAGS