7 orase perfecte pentru indragostiti


In aceasta perioada a anului, fiecare cuplu incepe sa isi faca planuri pentru urmatoarea vacanta romantica. Fie ca va ganditi la un city-break sau la un concediu prelungit, noi va recomandam sapte orase perfecte pentru indragostiti.

Venetia

[caption id="attachment_9122" align="aligncenter" width="600"]Venetia Vedere de deasupra Canalului Mare din Venetia[/caption] Venetia este probabil primul oras la care va ganditi atunci cand vine vorba despre vacante romantice in doi. O plimbare cu gondola este obligatorie pentru orice cuplu de indragostiti care ajunge in acest oras superb. Daca vreti sa aveti parte de o experienta unica, alegeti o cina romantica la bordul unui vas mic de croaziera. Un galion venetian va va purta pe apele line ale canalelor orasului. Venetia este un oras atat de frumos, incat orice cuplu se poate simti minunat, fie ca viziteaza obiectivele turistice sau aleg sa se relaxeze, plimbandu-se pe stradutele inguste, incarcate de farmec si culoare.

Bruges

[caption id="attachment_9121" align="aligncenter" width="600"] Bruges, la ceas de seara; sursa foto: 1000delocuri.wordpress.com[/caption] Bruges este un oras de basm indiferent de anotimpul in care il vizitati. Orasul este o minune arhitecturala, iar o plimbare pe stradutele incarcate de istorie va va incanta cu siguranta. Cuplurile care ajung aici pot opta pentru o plimbare romantica prin oras, o cina intr-unul din restaurantele cochete si intime sau o vizita la cele mai importante obiective turistice din oras. Muzeul Ciocolatei este un obiectiv inedit ce atrage indragostitii, care se pot delecta nu numai cu istoria ciocolatei, dar si cu mostre delicioase. Nu ratati si o experienta de navigatie cu barca pe canale sau o plimbare romantica prin centrul istoric al orasului, intr-o caleasca trasa de cai.

Santorini

[caption id="attachment_9123" align="aligncenter" width="600"]Santorini Apus de soare in Santorini[/caption] Santorini este un loc perfect pentru petrecerea lunii de miere sau a unei vacante romantice in doi. Orasul este considerat unul dintre cele mai frumoase locuri din Europa. Daca ati ajuns aici in vacanta, nu ratati o excursie cu barca la Nea Kameni, o superba insula vulcanica, sau la Palia Kameni, unde va puteti bucura de izvoarele termale si va puteti relaxa din plin. De asemenea, puteti incerca o experienta de calarit pe plaja la apus de soare, un tur al cramelor de pe insule sau practicati sporturile nautice, precum scufundarile sau snorkeling-ul, pentru o adevarata aventura in doi.

Lisabona

[caption id="attachment_9124" align="aligncenter" width="600"]Lisabona Straduta din Lisabona; sursa foto: worldwanderista.com[/caption] Ca multe alte orase europene, capitala Portugaliei a capatat in ultimii ani o valoare deosebita atunci cand vine vorba despre turismul romantic sau de relaxare. Construit pe sapte coline, Lisabona este o destinatie perfecta pentru cuplurile tinere, in cautare de romantism dar si de distractie. Va recomandam plimbarile in doi pentru a descoperi minunile arhitectonice, culturale si religioase din cartierul Belém. Puteti profita de un picnic romantic in celebra Jardim Botanico, o gradina botanica impresionanta. Cei care vor cu adevarat sa descopere Lisabona intr-un mod cu totul romantic, pot vizita colinele cu ajutorul funicularului, sau se pot plimba ore in sir pe stradutele pitoresti, in care muzica, arta si aromele bucatariei locale par toate desprinse dintr-un vis. Orice cuplu ajuns in Lisabona trebuie sa ia o cina intr-un club de Fado si sa se delecteze cu acest gen local si foarte special de muzica si ambianta.

Budapesta

[caption id="attachment_9125" align="aligncenter" width="600"] Szimpla, unul din cele mai cunoscute localuri din Budapesta; sursa foto: tumblr.com[/caption] Unul dintre cele mai frumoase orase din Europa, Budapesta este o comoara pe care orice cuplu ar trebui sa o descopere. Lasati-va fascinati de arhitectura impresionanta a orasului si de bogatia monumentelor istorice, culturale, religioase si turistice pe care le veti gasi aici. Incepeti excursia romantica cu o plimbare pe Dunare. Puteti opta pentru plimbari exotice fie cu funicularul, cu barca, cu un trenulet pitoresc sau pe jos (intr-un tur ghidat gratuit al celor mai importante obiective din capitala), un picnic in parc, o plimbare noaptea pe podurile celebre ale Budapestei sau o cina romantica intr-unul din zecile de localuri superbe. Cuplurile pot avea parte de momente unice, viata artistica a Budapestei fiind impresionanta. Un concert, un spectacol de opera sau balet, o noapte la club sau chiar o zi petrecuta spa, sunt printre putinele motive pentru care Budapesta este un oras dedicat indragostitilor.

Praga

[caption id="attachment_9126" align="aligncenter" width="600"] Piata Veche din Praga si celebrul ceas astronomic[/caption] Oras magic al podurilor, catedralelor si al turnurilor ce au cupolele aurite, Praga atrage anual milioane de turisti. O excursie romantica la Praga nu poate trece cu vederea vizitarea celor mai importante monumente si obiective istorice, culturale si arhitecturale. Desi aici atmosfera medievala si linistita este ceea ce atrage, veti fi surprinsi sa aflati ca Praga este un oras dedicat distractiei. Indragostitii se pot plimba cu ricsa si pot vizita cele mai importante zone ale orasului. Praga este un oras ce indeamna la descoperire si visare, asa ca inchiriati biciclete si cercetati ca niste adevarati exploratori toate frumusetile orasului. O croaziera pe rau si o cina romantica pot fi adevarate festivitati, caci praghezii stiu cum sa se poarte cu cei veniti aici in vacanta. O vacanta romantica in Praga nu se poate incheia fara a vizita una dintre celebrele piete de Craciun care se organizeaza anual aici, mai ales daca alegeti sarbatorile de iarna pentru a vizita acest oras.

Barcelona

[caption id="attachment_9127" align="aligncenter" width="600"]flamenco-barcelona Spectacol flamenco in Barcelona; sursa foto: bonavista-apartments.com[/caption] Fiind cunoscut pentru arhitectura fascinanta, orasul Barcelona este un adevarat paradis pentru indragostiti. Dincolo de turismul cultural care atrage anual milioane de vizitatori, Barcelona este ea insasi o capitala a romantismului. Plimbarile in centrul istoric, vizitarea celebrei Sagrada Familia, descoperirea la pas a cartierului La Rambla, sau a cartierului Gotic (Bari Gotic), stradutele inguste si pline de farmec, cafenelele intime, artistii stradali, muzica si aroma preparatelor locale fac ca Barcelona sa fie cea mai buna alegere pentru o vacanta in doi. Nu ratati plimbarile pe plaja la apus si degustarea unui pahar de Sangria intr-unul din localurile cochete. Profitati de vremea frumoasa pentru a face o excursie cu un iaht de lux pe coasta orasului sau bucurati-va de ospitalitatea localnicilor pentru a savura nenumaratele delicatese locale. Unul dintre cele mai romantice si mai pline de seductie momente pe care le veti trai in Barcelona sunt spectacolele de Flamenco. Voi unde v-ati planuit urmatoarea vacanta romantica? Ce oras din propunerile noastre va atrage cel mai mult?

SOURCE AND TAGS