7 orase perfecte pentru city break


Daca te cuprinde dorul de calatorii si vrei sa scapi de rutina zilnica, cea mai simpla solutie este sa-ti rezervi un weekend pentru un city-break. Cateva zile petrecute intr-o lume cu totul noua te energizeaza si-ti umplu valiza cu amintiri de nepretuit. Mai mult, ai astfel sansa sa vezi destinatii turistice costisitoare la preturi mai reduse.

Pentru ca stim cate sentimente pozitive se pot aduna in cateva zile, am facut pentru tine o lista cu cateva orase europene de vis, perfecte pentru city-break-uri.

1. Vedeta Spaniei - Barcelona

Barcelona, orasul lui Antonio Gaudi este, cu siguranta, in topul oraselor preferate pentru o escapada de cateva zile.sursa imaginii: The Telegraph

Orasul lui Antonio Gaudi este, cu siguranta, in topul oraselor preferate pentru o escapada de cateva zile. Acest lucru nu este deloc surprinzator daca stam sa ne gandim la atmosfera vibranta si plina de viata a acestui oras catalan.

Daca te afli in Barcelona nu se poate sa nu hoinaresti prin Parcul Guell (in imagine), la Casa Batllo sau la Casa Mila. Plimba-te fara destinatie pe stradutele din Barri Gotic, urca pe colina Montjuic sau petrece o zi pe plaja. Nu ar trebui sa pleci din Barcelona fara sa incerci gastronomia acestei regiuni, noi iti recomandam sa incerci incredibilele Tapas in restaurantul Los Toreros si nu refuza o sangria veritabila.

2. Granita dintre Europa si Asia - Istanbul

Probabil unul dintre cele mai eclectice orase ale Europei, Istanbul are multe de oferit. sursa imaginii: Wikimedia

Probabil unul dintre cele mai eclectice orase ale Europei, Istanbul are multe de oferit. Asezat intr-un mod suprinzator pe cele doua maluri ale Stramtorii Bosfor, cea care desparte Europa de Asia, Istanbul surprinde si cucereste prin amalgamul de sunete, culori, arome, imagini si oameni.

Daca te decizi sa te aventurezi intr-o escapada in acest oras minunat, incearca sa nu ratezi bazarurile cu mirodenii, covoarele turcesti sau renumitul deliciu culinar numit baklava, savurat impreuna cu o veritabila cafea turceasca. De asemenea, iti recomandam sa admiri interiorul Moscheei Albastre sau superbul Palat Topkapi, sa te bucuri de briza marina cu o croaziera pe Bosfor si sa lasi fascinatia contopirii Estului cu Vestul sa te acapareze.

3. Orasul oceanelor - Lisabona

Orasul construit pe malul Oceanului Atlantic, Lisabona, este cea de-a doua mai veche capitala a Europei, dupa Atena. sursa imaginii: Wikimedia

Orasul construit pe malul Oceanului Atlantic, Lisabona, este cea de-a doua mai veche capitala a Europei, dupa Atena. Este un adevarat paradis pentru turistii care prefera sa cunoasca orasul la pas, cat si pentru cei pasionati de fotografie, datorita peisajelor ce te lasa fara suflare, presarate cu adevarate embleme arhitecturale din epoca Romantismului.

Lisabona este un oras de vis datorita plajelor minunate care te invita sa iti petreci timpul in valurile azurii ale Oceanului. Dedica o dupa-amiaza pentru a admira detaliile Manastirii Jeronimos si Turnul Belem, monumentul reprezentativ al orasului, ambele atractii fiind declarate parte a Patrimoniului Mondial de catre UNESCO. Fa o plimbare cu binecunoscutele tramvaie, numarul 28 bucurandu-se de un traseu perfect, prin majoritatea zonelor Lisabonei. Incheie-ti calatoria cu o seara de Fado, muzica traditionala, nascuta in cartierele vechi ale orasului.

4. Capitala bicicletelor - Amsterdam

Oras al canalelor si bicicletelor, Amsterdam te va face sa il iubesti, chiar si in ciuda vremii capricioase si a ploilor frecvente. sursa imaginii: Iamsterdam

Oras al canalelor si bicicletelor, Amsterdam te va face cu siguranta sa il iubesti. O plimbare cu barca pe canale este un prilej minunat de a cunoaste mai bine orasul, la fel ca si o plimbare cu bicicleta. Admira picturile lui Van Gogh, Rembrandt si alti genii ai picturii in salile unor muzee precum: Rijksmuseum, Van Gogh Museum sau Amsterdam Museum.

Afla mai bine povestea micutei pierdute in timpul Holocaustului, Anne Frank, sau fa o plimbare prin Vondelpark (in imagine), unul dintre cele mai relaxante parcuri din Europa (cel putin dupa parerea noastra...). Inainte de a parasi acest oras, savureaza unul din deserturile specific olandeze: stroopwafel sau gevulde koek (te sfatuim sa le cumperi de la una dintre multele patiserii din oras ce vand preparate traditionale).

5. Casa romantismului - Paris

Cel mai romantic oras din lume, Paris este destinatia perfecta pentru o escapada alaturi de persoana iubita.sursa imaginii: Fotocommunity

Cel mai romantic oras din lume, Paris este destinatia perfecta pentru o escapada alaturi de persoana iubita. Cei care il viziteaza considera ca Parisul este nu doar un oras, ci este o stare. Metropola asezata pe malurile Senei imbina perfect monumentele arhitecturale istorice cu magazinele de lux, fiind recunoscuta drept capitala incontestabila a modei.

Fa o plimbare pe Champs Elysses si organizeaza un picnic spontan pe unul din podurile orasului sau pe unul din malurile Senei. Nu ar trebui sa ratezi sub nici o forma privelistea oferita de Tour Eiffel, catedrala Notre Dame de Paris, Arcul de Triumf, Palatul de la Versailles, Luvrul si multitudinea de alte atractii imprastiate prin tot orasul. Incearca bucataria franceza si bea o cafea alaturi de o delicioasa crème brulee, pain au chocolat sau macarons, in Deux Moulins, cafeneaua unde s-a filmat “Amelie”.

6. Orasul celor creativi - Berlin

Capitala Germaniei devine o destinatie tot mai atractiva in ultimii ani, datorita energiei incredibile, a vietii culturale infloritoare si a oamenilor extrem de relaxati.sursa imaginii: Wikimedia

Capitala Germaniei devine o destinatie tot mai atractiva in ultimii ani, datorita energiei incredibile, a vietii culturale infloritoare si a oamenilor extrem de relaxati. Berlin si-a construit o reputatie de oras al artei, artistilor si a muzeelor, atragand tot mai multi oameni in cautarea surselor de creativitate.

Orasul este cunoscut datorita Museuminsel, o insulita unde se gasesc tot felul de muzee, mai mari sau mai mici, dar toate cu exponate extrem de interesante. Berlin este si unul dintre cele mai verzi orase din Europa, asa ca ar trebui sa profiti de ocazie pentru a lenevi o dupa-amiaza pe gazonul din parcul Friedrichshain. Alte puncte de interes ce nu ar trebui sa lipseasca de pe lista „de vizitat” ar fi: ruinele Zidului din Berlin, Poarta Brandenburg, Friedrichstrasse, Filarmonica din Berlin sau Memorialul dedicat Holocaustului. O atentie sporita este acordata si vietii de noapte a acestui oras, considerat a fi leaganul muzicii electronice. Drept bonus, savureaza o bere bavareza si un currywurst.

7. Capitala fiordurilor si padurilor - Oslo

Capitala cosmopolita a Norvegiei, Oslo este un oras care se poate lauda cu o locatie marginita de fiorduri si paduri.sursa imaginii: Wikimedia

Capitala cosmopolita a Norvegiei, Oslo este un oras care se poate lauda cu o locatie marginita de fiorduri si paduri. Gurmanzii nu ar trebui sa rateze Mathallen, un food hall construit intr-o fosta fabrica, unde se gasesc specialitati norvegiene, precum: somon, branzeturi, fiskesuppe si alte delicii. In apropiere de Mathallen, poti gasi doua cascade superbe, pe langa raul Akerselva. Oslo este si orasul festivalurilor de muzica, Festivalul Øya fiind unul dintre cele mai populare, cu peste 60.000 de vizitatori.

Ai si alte propuneri de orase ideale pentru city-break? Ajuta-ne sa completam lista lasandu-ne un comentariu mai jos!

Update: Daca vrei sa tai de pe lista unul dintre orase, avem o oferta de city break la Istanbul la finalul lunii iunie, la preturi incepand de la 217 euro/ persoana, pentru transport si cazrae cu mic dejun inclus!


SOURCE AND TAGS