7 Muzee pe care sa le vizitezi macar o data in viata!


In lume exista mii de muzee si de atractii turistice, unele mai interesante decat altele. Insa trebuie sa stii sa alegi, pentru ca niciodata timpul nu tine cu noi. Cand ajungi intr-un oras nou si interesant ai vrea sa alergi cat e ziua (uneori si noaptea) de lunga si sa vezi tot. Misiune imposibila! Pentru a te bucura de spiritul unui oras trebuie sa faci alegeri -  sa vezi doar ceea ce iti doresti cu adevarat si nu sa bifezi niste liste create de altii. La fel si cu muzeele. In fiecare mare oras exista cateva zeci de astfel de atractii culturale. Unele dintre ele sunt foarte turistice. Altele merita cu adevarat. Eu iti recomand mai jos 7 dintre muzeele lumii pe care sa nu le ratezi sub nicio forma!

7 Muzee pe care sa le vizitezi macar o data in viata!

1. Louvre, Paris

Sunt intotdeauna cozi imense la intrare, insa merita sa astepti sa vezi cel mai mare, mai grozav si mai celebru muzeu al lumii. Starul este Mona Lisa, insa atractiile le reprezinta miile de opere de arta din Egipt, Asia, Grecia sau Roma.

2. Hermitage, St. Petersburg Muzeul gigantic are cea mai mare colectie de picturi din lume. Este un loc uluitor, acoperind istoria lumii din Epoca de piatra si pana in prezent. Camerele de aur si colectiile fabuloase te vor lasa fara cuvinte!

3. British Museum, Londra Muzeul adaposteste milioane de opere de arta din toata lumea. Are galerii pentru Egipt, Grecia, civilizatia romana, Asia, Africa, Europa medievala, urmarind nu doar cultura, ci si istoria si civilizatia.

4. Egyptian Museum, Cairo Aici vei gasi cea mai completa colectie de arta egipteana din lume. Alaturi de mii de comori (cum ar fi Camera Mumiilor), tot aici gasesti si faimoasele artefacte din mormantul lui Tutankhamon.

5. Uffizi, Florenta Palatul din secolul al 16-lea ascunde opere de arta minunate ale Renasterii, sculpturi, celebra Nastere a lui Venus, de Botticelli, si multe alte creatii unice in lume. Merita vizitat pentru decorurile sale si pentru atmosfera plina de mister.

6. MET - Metropolitan Museum of Art, New York Este un muzeu uimitor, cu milioane de opere de arta, picturi islamice, egiptene, grecesti, indiene si europene. Este un adevarat monument de arta si cultura al americanilor si merita vizitat! Nu ocoliti nici MOMA - muzeul de arta moderna, care include opere de Picasso sau Van Gogh.

7. Prado, Madrid Comorile muzeului includ mii de sculpturi si opere de arta, insa atractia este reprezentata de operele celebrilor Goya, El Greco si Velazquez. Este un muzeu care iti va incanta simturile.

Foto: panoramio.com


SOURCE AND TAGS