7 motive pentru care vrei sa mergi in croaziera


In ultimul timp am observat un interes din ce in ce mai crescut pentru calatoriile la bordul vaselor de croaziera. Din acest motiv, ne-am gandit sa facem un rezumat al principalelor argumente pentru alegerea unei astfel de vacante, bazandu-ne pe feedback-ul primit de la clientii nostri de-a lungul timpului (si tineti cont ca avem o experienta de peste 20 de ani in spate!):

1. Vezi destinatii multiple facandu-ti bagajul o singura data

[caption id="attachment_5638" align="aligncenter" width="464"]atunci cand calatoresti intr-o croaziera ai ocazia de a vedea numeroase orase facandu-ti un singur bagaj sursa imaginii: WhichConversation?[/caption] Croazierele sunt visul oricarui calator, pentru ca-ti ofera sansa de a vedea intr-un timp foarte scurt numeroase orase din diferite tari, iar pentru toate aceastea iti faci bagajul o singura data! Stim de corvoada prin care treci atunci cand e vorba despre impachetat lucrurile necesare pentru o vacanta, de aceea am vrut neaparat sa amintim ca pentru croaziera iti faci bagajul o singura data si apoi pleci in lume!

2. Vacante usor de planificat

[caption id="attachment_5639" align="aligncenter" width="640"]croazierele reprezinta vacante usor de planificat pentru ca iti ofera cazare, transport si masa la pachet sursa imaginii: Wikimedia[/caption] Croazierele sunt printre cele mai usor de planificat calatorii, pentru ca atunci cand platesti pentru ele ai inclus in acel pret si transportul, cazarea si masa. Astfel, in momentul in care te urci pe vas stii deja ruta pe care vei calatori, locul unde vei fi cazat si ai asigurate deja cele 3 mese pe zi, plus gustari si bauturi. Se poate mai simplu de atat?

3. Acces la facilitati

[caption id="attachment_5640" align="aligncenter" width="640"]pe vasele de croaziera ai acces gratuit la numeroase facilitati, cum ar fi pisicina, jacuzzi, terenuri de sport, loc de joaca pentru copii sursa imaginii: Flickr[/caption] Nu doar ca astfel de calatorii sunt foarte usor de planificat, dar vasele de croaziera ofera acces si la numeroase facilitati, fiind un soi de orase plutitoare. Pe un astfel de vas vei gasi de la magazine de suveniruri, la mici buticuri cu haine, parfumuri si bijuterii, la farmacii (ce ofera gratuit medicamente pentru raul de mare, in caz ca-ti faci vreun fel de griji in privinta aceasta), ba chiar si la restaurante cu specific. Mai mult, vasele de croaziera ofera si numeroase alte facilitati, cum ar fi piscina, jacuzzi, sali de fitness, locuri de joaca pentru copii, terenuri de sport (volei, golf, baschet, pista de jogging, perete de escalada, etc) si multe altele, toate acestea fiind de obicei gratuite pentru toti cei aflati la bord.

4. Activitati variate

[caption id="attachment_5641" align="aligncenter" width="640"]la bordul vaselor de croaziera sunt oferite numeroase activitati gratuite pentru cei de la bordul vasului sursa imaginii: Flickr[/caption] Pe langa multele facilitati oferite, vasele de croaziera ofera gratuit si numeroase activitati la care poti lua parte pe parcursul calatoriei. Astfel, poti socializa bucurandu-te de spectacole de acorbatie, lectii de dans, karaoke sau petreceri tematice, si toate acestea in timp ce calatoresti dintr-un oras in altul!

5. Costuri controlate

[caption id="attachment_5642" align="aligncenter" width="640"]la bordul unei croaziere ai deja asigurate nevoile de baza intr-o vacanta si iti poti organiza cheltuileile mult mai bine sursa imaginii: Pixabay[/caption] Dat fiind ca in momentul in care te imbarci pe un vas de croaziera ai deja asigurate cazarea, transportul si masa, accesul la diferite facilitati si activitati, cat si taxele portuare, e foarte mica sansa sa apara situatii neprevazute care sa genereze costuri suplimentare. In afara de taxa de bacsis pentru personalul de pe vas, din momentul imbarcarii nu ar trebui sa mai ai nici un alt cost suplimentar. Astfel, vei putea stabili in functie de buget cat vei cheltui si pe ce. Daca alegi sa iei o cina deosebita la un restaurant cu specific de pe vas, sau sa faci un tur ghidat intr-unul dintre orasele vizitate, poti sa o faci contra cost, insa si daca nu faci aceste lucruri, cel mai probabil nu iti va lipsi nimic pe toata durata calatoriei!

6. Nu ai batai de cap cu transportul

[caption id="attachment_5643" align="aligncenter" width="547"]croaziera este unul dintre cele mai relaxante moduri de a calatori, deoarece la bordul ei nu ai nici o bataie de cap cu transportul sursa imaginii: Wikimedia[/caption]   Croaziera este unul dintre cele mai relaxante modalitati de a calatori, deoarece odata imbarcat pe vas, nu mai nici un motiv de ingrijorare in privinta transportului. Stii exact unde te indrepti, cum vei ajunge acolo si unde iti sunt bagajele. S-a terminat cu transferurile de la aeroport la autobus, cu taxele de autostrada si cu blocajele in trafic, lucruri ce dau deseori batai de cap, in special familiilor cu copii sau grupurilor numeroase. Tot ce trebuie sa faci aici este sa te bucuri de vacanta!

7. Te trezesti intr-un loc nou in fiecare zi

[caption id="attachment_5644" align="aligncenter" width="640"]la bordul unei croaziere te trezesti zilnic intr-un loc nou sursa imaginii: Wikimedia[/caption] In general, vasul de croaziera calatoreste in timpul noptii, dimineata acostand in port astfel incat cei de la bord sa poata vizita orasul. De aceea, cel mai probabil vei avea ocazia sa traiesti pe pielea ta cum este sa te trezesti intr-un loc nou in fiecare zi... si cel mai probabil iti va placea la nebunie!

SOURCE AND TAGS