7 lucruri pe care le poti face gratuit in Valencia


Spania este o tara extraordinara in care sa iti petreci un concediu sau un city – break romantic. Al treilea cel mai mare oras al Spaniei, Valencia, este un loc in care merita sa stai mai mult de un week-end, pentru ca are atat de multe lucruri de vazut si experimentat incat doua zile nu sunt suficiente pentru a-i descoperi bogatiile si farmecul. Dar, ca orice oras turistic cu reputatie internationala, Valencia implica si un oarecare angajament financiar. Cu toate acestea, poti vedea si face foarte multe lucruri pe gratis in acest superb oras, iar astazi iti vom prezenta 7 dintre acestea, ca sa te bucuri de o vacanta minunata si sa faci si mici economii.

1. Orasul Artelor si al Stiintei

[caption id="attachment_8111" align="aligncenter" width="675"]Orasul artelor si al Stiintelor sursa imaginii: David Iliff, licenta: cc-by-sa 3.0[/caption]   Orasul Artelor si al Stiintei este, de fapt, o grupare de cladiri construite pe principii dintre cele mai futuriste. Complexul cuprinde 6 cladiri, dintre care L'Hemispheric arata ca un gigantic ochi uman. Unele dintre cladiri cer o taxa de vizitare, dar in principiu, locatia in sine este fabuloasa, facandu-te sa te simti ca intr-un film science – fiction. Ca sa nu mai spunem ca intreg complexul se afla in apropiere de centrul comercial El Saler shopping centre. Daca ai chef de o plimbare parca pe un alt taram, aceasta destinatie este cea mai potrivita pentru a iti demonstra ca Valencia este un oras vizionar si complex.

2. Piata Centrala

[caption id="attachment_8112" align="aligncenter" width="675"]Mercado Central Valencia sursa imaginii: Montilleta, wikipedia.org[/caption]   Mercado Central este una dintre cele mai vechi piete alimentare din Europa si unul dintre cele mai animate, vesele si surprinzatoare locuri din intreg orasul. De la mancaruri traditionale spaniole pana la produse facute in casa, condimente, si alte bunatati. Aici vin toti localnicii la cumparaturi, iar tu poti admira nu doar varietatea produselor de pe tarabe ci si mozaicurile tipic Valenciene, coloritul cladirilor si atmosfera de sarbatoare care pare a caracteriza acest loc magic. Iti sugeram sa te bucuri de preparatele locale pe care le vei gasi la vanzatori si sa gusti cu adevarat spiritul Valenciei in aceasta piata.

3. Gradinile de pe fundul Raului Turia

[caption id="attachment_8113" align="aligncenter" width="675"]Jardi del Turia sursa imaginii: Joanbanjo, wikimedia.org[/caption]   Gradini pe un fund de rau? Ai auzit bine. Raul Turia obisnuia sa curga prin mijlocul orasului, dar in anul 1957, datorita unei inundatii catastrofale, raul a fost redirectionat iar acum pe fostul fund al raului se gaseste cea mai mare gradina urbana din Europa: Jardi del Turia. Aici te asteapta 9 km de gradini, parcuri si locuri de distractie, aceasta locatie fiind intr-adevar unul dintre diamantele coroanei Spaniole. O oaza de verdeata in mijlocul orasului, parcul iti ofera numeroase oportunitati gratuite de a te plimba cu bicicleta, de a sta la umbra unui copac citind, de a organiza un picnic cu prietenii sau de a participa la un curs de tai – chi. Daca mergi in vacanta cu familia, du-i pe cei mici la locul de joaca Gulliver, se vor simti extraordinar acolo.

4. Catedrala din Valencia  - La Seu

[caption id="attachment_8114" align="aligncenter" width="675"]Catedrala Valenciei - La Seu sursa imaginii: Felivet, wikimedia.org[/caption]   Aceasta catedrala construita pe ruinele unei vechi moschei este celebra in toata lumea ca fiind catedrala ce adaposteste Sfatul Graal. Desi dovezile stiintifice care sa ateste 100% aceasta afirmatie inca mai trebuie puse cap la cap, vizitatori din toata lumea vin aici nu numai pentru a admira un monument arhitectonic de o inestimabila valoare (catedrala combina stiluri diferite, roman, gotic si baroc, printre altele), dar si sa se afle in apropiere de unul dintre cele mai importante artefacte religioase din intreaga istorie a crestinismului. Catedrala poate fi vizitata zilnic, desi este inchisa in timpul siestei, insa tine cont ca daca vrei sa urci in turnul Miguelete sau sa vizitezi Muzeul Catedralei, va trebui sa platesti o taxa.

5. Plajele Valenciei

[caption id="attachment_8115" align="aligncenter" width="800"]Plaja din Valencia sursa imaginii: Mihael Grmek, wikimedia.org[/caption]   Nici o vacanta in Spania nu ar trebui sa fie lipsita de bucuria de a sta la soare si de a face o baie in ape limpezi si racoroase. Din fericire pentru tine, Valencia are propriul ei tarm, cu plaje putin populate, aproape salbatice, de care te poti bucura in liniste. Spre deosebire de alte plaje spaniole, in Valencia vei gasi putine baruri si restaurante pe tarm, mai putin zgomot si mai putina agitatie. Poti sa urmezi exemplul localnicilor si sa faci un picnic original la malul marii.

6. Parcul Natural Albufera

[caption id="attachment_8117" align="aligncenter" width="675"]Parc Natural Albufera Valencia sursa imaginii: Joanbanjo, wikimedia.org[/caption]   Daca esti interesat de natura si te pasioneaza viata salbatica, atunci Albufera este locul in care vrei sa iti petreci o zi in aer liber in Valencia. Situat in sudul orasului, la numai o plimbare cu autobuzul distanta, parcul le ofera iubitorilor de natura peste 250 de specii de pasari de observat, precum si alte mici minuni ale naturii. Preferat atat de localnici cat si de turisti, acest parc este o alta oaza de liniste si distractie.

7. Cartierul Carmen

[caption id="attachment_8118" align="aligncenter" width="675"]Barrio del Carmen sursa imaginii: Un valencia, wikimedia.org[/caption]   Barrio del Carmen este unul dintre cele mai boeme, trendy si interesante locuri din Valencia. Este „zona zero” a artistilor, a poetilor si a tuturor celor care vor sa se distreze. Cartierul geme de galerii de arta, baruri si restaurante originale, bizare uneori, diferite in toate aspectele, magazine, standuri si oameni dintre cei mai interesanti. Cladirile sunt o minunatie, atat ca arhitectura cat si in ce priveste coloristica, iar daca vrei sa iti petreci o zi admirand fascinat centrul cultural al Valenciei, acest cartier are cate o surpriza pentru fiecare. Ai vizitat pana acum Valencia? Ce alte idei mai ai pentru lista noastra? Iar daca nu ai mai vizitat Valencia, care ar fi principalul motiv pentru care ai merge in acest fascinant oras? Vezi aici ofertele noastre pentru vacanta in Valencia.

SOURCE AND TAGS