7 locuri pe care le poti vizita gratuit in Roma

Vedere Roma

Roma se numara printre cele mai populare si mai vizitate capitale din Europa si din intreaga lume. O vacanta la Roma este o experienta unica in viata oricarui turist, dar multe dintre obiectivele turistice, istorice si culturale implica o taxa de vizitare, deseori destul de mare.

Hai sa vedem impreuna sapte locuri in Roma unde nu ai nevoie de bani pentru a te bucura de intreaga istorie, cultura si unicitate a leaganului Imperiului Roman si al crestinatatii.

1. Bazilica Sf. Petru

Bazilica Sf.Petru, Roma

O sa fii surprins sa afli ca cea mai mare biserica crestina din lume are intrarea gratuita pentru miile sale de vizitatori care ii calca zilnic pragul. Iti poti incepe vizita cu Piata San Pietro intr-o plimbare fascinanta, pentru ca apoi sa patrunzi intr-unul din cele mai importante lacase de cult de pe planeta.

Daca te-au impresionat romanele de aventuri si cartile ce trateaza misterele tesute in jurul Romei, aici ai ocazia sa te documentezi si sa vezi cu ochii tai minunatiile descrise in carti, documentare si filme.

2. Pantheonul

Pantheon, Roma

Un alt loc inconjurat de mister si suspectat de diverse conspiratii, Pantheonul este mandria si gloria Romei. Transformat in biserica crestina, Pantheonul fascineaza si acum printr-o magie deosebita, fiind un fost lacas de cult inchinat zeilor romani.

3. Fontana di Trevi

Fontana Di Trevi, Roma

Situata in spatiu public, nu te costa nimic sa vizitezi Fontana di Trevi. Daca totusi vrei sa te conformezi traditiei, arunca o moneda pentru a iti asigura reintoarcerea la Roma cat mai curand posibil.

4. Bocca della Verita

Bocca della Verita, Roma

Un alt loc de legenda, infatisat in nenumarate opere literare si cinematografice, Bocca della Verita se presupune ca te „verifica” daca minti sau spui adevarul.

Nu te costa nimic sa iti bagi mana in fanta destinata si sa incerci sa spui o minciuna. Legenda zice ca vei ramane fara mana daca minti, dar in afara de nenumarate fotografii, selfie-uri, rasete si amintiri, probabil nu te vei alege cu altceva.

5. Piazza Navona

Piazza Navona, Roma

Piazza Navona este un loc in care viata de noapte Romana ia avant: concerte in aer liber, spectacole, iar petrecerea nu inceteaza pana dimineata. Daca esti pus pe distractie pe un buget limitat, acesta este locul in care vrei sa te distrezi noaptea.

6. Muzeul Vatican

Vatican, Roma

Accesul gratuit in Muzeul Vatican are loc doar in ultima duminica a oricarei luni. Probabil vei sta la o coada impresionanta, dar cu siguranta este o experienta pe care nu vrei sa o ratezi.

7. Cripta Capucinilor

Este o cripta si este atat de infricosatoare uneori, ca vei vrea sa lasi o donatie acolo ca sa nu fii bantuit ulterior de fantomele celor care se odihnesc in cripta. Este un loc fabulos, vizitat de mii de turisti, un loc dedicat parca iubitorilor de filme si carti horror.

Panorama in Roma

Tu ce ai vrea sa vizitezi daca mergi la Roma? Si daca ai fost acolo deja, care din obiectivele turistice de mai sus te-a impresionat cel mai tare?

Vezi ofertele noastre de hoteluri pentru Roma.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *