7 idei pentru petrecerea Revelionului


Pregatirile de Revelion incep incet-incet sa isi faca loc printre gandurile si preocuparile noastre. Nu mai este mult pana la intrarea in noul an si este timpul sa alegem unde si cum il vom intampina de aceasta data. Daca nu ti-ai facut inca planuri concrete pentru vacanta de iarna si nu ai ales un loc sau un mod specific de a-ti petrece Revelionul, hai sa vedem impreuna astazi sapte idei din care te poti inspira.

1. Bucura-te de o experienta traditionala, alegand o pensiune la munte!

[caption id="attachment_9018" align="aligncenter" width="600"]sarbatori-revelion-craciun-munti-romania Atmosfera festiva de Revelion la munte; sursa foto: stirilocale.md[/caption] In ultimii ani, din ce in ce mai multi turisti prefera o pensiune la munte pentru a-si petrece sarbatorile de iarna si mai ales Revelionul. Fie ca alegi o zona frecventata de turisti, cum e Valea Prahovei, fie ca preferi un peisaj de basm, cum ar fi Maramuresul sau Bucovina, pensiunile din aceste zone se pregatesc inca de pe acum sa te primeasca cu tot dichisul. Vei beneficia nu numai de ospitalitatea gazdelor, dar si de o masa bogata, traditionala, de Revelion, precum si de o petrecere pe cinste. Muntii, zapada, mirosul bucatelor locale, atmosfera, dar si distractia pe masura sunt cateva motive pentru a alege sa-ti petreci Revelionul, anul acesta, la o pensiune montana.

2. Relaxeaza-te la spa sau la bai termale!

[caption id="attachment_9003" align="aligncenter" width="550"] Revelion la spa; sursa foto: storiesspace.com[/caption] De Revelion ai tot dreptul sa te rasfeti si sa intri in noul an odihnit, relaxat, in deplina armonie. Anul acesta sunt foarte populare hotelurile si complexele turistice care ofera servicii de spa sau tratamente cu apa termala. Oferind conditii de cazare excelente, precum si numeroase servicii specifice: masaje de relaxare, bai termale tonifiante, tratamente pentru piele si corp, impachetari, cosmetica sau exercitii fizice. Astfel de hoteluri au o oferta bogata anul acesta. Asadar, poti alege muntele sau litoralul, statiunile recunoscute pentru baile termale cu traditie sau complexele nou deschise, moderne si spectaculoase. Orice alegi, nu vei regreta, caci noul an te va gasi mai sanatos si mult mai optimist.

3. Scapa de frigul din tara, evadand intr-o destinatie exotica!

[caption id="attachment_9004" align="aligncenter" width="600"] Pe plaja, in asteptarea noptii dintre ani; sursa foto: tadst.com[/caption] In ultimii ani, un numar mare de turisti vor sa intampine noul an in mijlocul peisajelor exotice. Poti opta intre tari calde si primitoare din Asia, insule celebre pentru frumusetea lor din largul oceanelor, statiuni moderne a caror faima a facut inconjurul lumii. Fie ca alegi Bali, Thailanda sau Mauritius, nu ai niciun motiv sa stai pe ganduri: ofertele sunt croite pentru tine, iar experientele pe care le vei avea, in locurile in care vei alege sa mergi, vor ramane cu tine pentru totdeauna. Farmecul naturii, facilitatile de cazare, mancarurile exotice, posibilitatile de a explora si de a cunoaste culturi diferite si, mai ales, temperaturile ridicate si posibilitatea de a face plaja in decembrie sunt unele dintre cele mai atractive motive pentru care ar trebui sa iti rezervi de pe acum o excursie de Revelion intr-o destinatie exotica.

4. Fii activ si bucura-te de aerul curat si de zapada!

[caption id="attachment_9005" align="aligncenter" width="600"] Revelion spectaculos pe partia de ski; sursa foto: futurebrand.com[/caption] Daca esti o fire activa, iubesti iarna in toata splendoarea ei si simti nevoia sa fii in mijlocul naturii practicand sporturi de iarna, atunci Revelionul la ski este alegerea cea mai potrivita pentru tine, indiferent daca alegi Austria, Italia, Elvetia, Bulgaria sau Romania. Sarbatorile de iarna petrecute in mod activ, pe partie sau in aer liber, nu reprezinta o tendinta noua, dar devine una din ce in ce mai populara. Ai nenumarate oferte din care sa alegi, la preturile cele mai convenabile, si nu trebuie sa iti spunem ca vei avea parte de toata distractia pe care ti-o doresti. Poti astfel vizita o tara noua, te poti imprieteni cu oameni minunati, poti practica sportul tau de iarna preferat si astfel vei intampina noul an debordand de energie.

5. Descopera atractiile unei noi destinatii!

[caption id="attachment_9006" align="aligncenter" width="600"] Turnul Eiffel si artificiile de Revelion, in Paris[/caption] Daca nu iti poti aranja o vacanta de iarna pe o perioada mai indelungata de timp, nu ai de ce sa iti faci probleme. Si nici nu trebuie sa ramai acasa de Revelion tanjind dupa aventura. Un city break de Revelion poate fi cea mai potrivita optiune anul acesta. Londra, Paris, Milano, Budapesta, Madrid, toate te asteapta. Ofertele se intrec intre ele pentru a-ti oferi cele mai bune conditii de cazare, masa si distractie iar tu te poti bucura de city break asa cum ai visat tot anul.

6. Porneste intr-o calatorie... pe apa!

[caption id="attachment_9007" align="aligncenter" width="600"] Vas de croaziera si artificii de Revelion; sursa foto: ohanafun.net[/caption] Daca ai mai petrecut Revelionul la munte, la hoteluri sau pensiuni, pe partie sau la un restaurant de lux si vrei ceva nou, inedit si unic, atunci e timpul sa te gandesti la o croaziera. Prilej de aventura si de noutate, croazierele sunt din ce in ce mai preferate de oamenii carora nu le place sa stea prea mult intr-un singur loc. Avand un aer misterios si exotic, croazierele incanta turisti din toata lumea. Calatoreste in Asia de Sud-Est, America de Nord, America de Sud, vezi insule exotice si trasee transatlantice. Exploreaza zone putin circulate, vezi porturi despre care ai citit in carti sau ai vazut in filme si traieste cel putin o data in viata experienta unei calatorii de o rara splendoare. Nu vei regreta nicio secunda alegerea facuta, caci in afara de superbele porturi pe care le vei vizita, la bordul vaselor de croaziera distractia este mereu garantata, mai ales de Revelion.

7. Exploreaza noi destinatii intr-un circuit cultural sau... culinar!

[caption id="attachment_9008" align="aligncenter" width="600"] Traditii de Revelion in Tibet; sursa foto: tibettravel.org[/caption] Excursiile de tip circuit sunt la mare cautare, mai ales de cei care au un spirit curios, de exploratori si de oameni activi. Intr-un circuit poti vizita mai mult de o tara sau o regiune, iti poti face noi prieteni si poti gusta (la propriu si la figurat) minunatiile oferite de tari, culturi si zone geografice diferite. Cine stie unde te prinde noaptea de Revelion? La Viena, la Praga sau la Bratislava? In Israel sau in Iordania? In Delhi, Varanasi sau Goa? Circuitele turistice sunt ocazii excelente de a vedea lumea, de a te lasa cuprins de farmecul unor locuri noi, de a invata limbi si obiceiuri noi, de a te bucura de preparate culinare locale, exotice si de a iti petrece Revelionul intr-un mod cu adevarat unic. Care din ideile de mai sus te incanta cel mai tare? Tu unde si cum ai vrea sa iti petreci Revelionul anul acesta? Ai si alte idei de petrecere a Revelionului pe care ai vrea sa ni le impartasesti?

SOURCE AND TAGS