7 festivaluri de muzica europene la care trebuie sa participi


Calatoriile prin lume nu au ca scop doar vacanta si odihna, ci si distractia. Si daca nu cu mult timp in urma iti prezentam cele mai interesante locuri din lume pe care sa le vizitezi daca ai un hobby sau o pasiune anume, de data aceasta vom porni impreuna la vanatoare de festivaluri muzicale europene.

Daca muzica este cea care iti face spiritul sa vibreze, hai sa vedem cele mai importante si mai tari festivaluri de muzica din Europa:

1. Festivalul Sziget, Ungaria

[caption id="attachment_8672" align="aligncenter" width="600"]Sziget Festival - Ungaria sursa imaginii: szigetfestival.com[/caption]

Unul dintre cele mai mari festivaluri de muzica din intreaga Europa, festivalul de la Sziget atrage sute de mii de fani din toata lumea, iar timp de o saptamana au loc in jur de 1000 de concerte pe aproximativ 60 de scene, pentru toate preferintele muzicale posibile, impreuna cu alte distractii, precum bungee – jumping, diverse workshopuri si activitati extra.

Sziget este foarte popular si in randul romanilor, mai ales pentru ca Budapesta, orasul care il gazduieste, este unul dintre cele mai frumoase orase din Europa.

2. Rock am Ring si Rock im Park, Germania

Festival de muzica rock

Desi de cele mai multe ori aceste doua festivaluri sunt considerate unul si acelasi, trebuie sa stii ca ele se desfasoara in paralel. Rock am Ring are loc anual pe pista Nürburgring din Nürburg din Germania, celalalt festival se tine in acelasi timp in Nürnberg, în sudul tarii.

De obicei la ambele participa aceiasi artisti, schimband in mod alternativ scenele. Este unul dintre cele mai mari festivaluri rock, la care au urcat pe scena cei mai buni artisti rock, de la industrialii Rammstein la alternativii si indie Muse, din toate stilurile, genurile si sub – genurile muzicii rock.

3. Jazz Fest Sarajevo, Croatia

Jazz Fest Sarajevo in Croatia

Cel mai mare festival de jazz din sud – estul Europei, Jazz Festival Sarajevo se organizeaza in fiecare an in ultima saptamana din noiembrie. Festivalul dureaza o saptamana si este recunoscut pe plan mondial pentru deschiderea pe care o are fata de cei care debuteaza in acest stil muzical si pentru cei care experimenteaza si improvizeaza in jazz.

La acest festival din Croatia poti avea parte de 5 scene tematice diferite, in functie de stilul de jazz pe care il preferi. De-a lungul existentei sale, festivalul a prezentat lumii sute de artisti in peste 200 de concerte.

4. Tomorrowland, Belgia

[caption id="attachment_8663" align="aligncenter" width="600"]Tomorrowland in Belgia Sursa imaginii: en.wikipedia.org[/caption]

Fanii muzicii electronice se intalnesc anual in Belgia, la cel mai mare festival de acest gen din intreaga lume. Inca de la debut, in 2005, festivalul din orasul Boom atrage sute de mii de vizitatori din intreaga lume. Succesul sau este atat de rasunator, incat s-au anuntat deja francize (sau spin – off – uri, mai degraba) ale acestui festival, evenimente care sa poarte acelasi nume si sa organizeze concerte similare atat in Statele Unite cat si in Brazilia.

5. Secret Garden Party, Anglia

[caption id="attachment_8666" align="aligncenter" width="600"]Secret garden party - Anglia sursa imaginii: earsplitter.co.uk[/caption]

Exista numeroase festivaluri muzicale in Anglia, dar poate unul dintre cele mai inedite este SGP. Este mai mult decat un festival de muzica, este un festival al artelor, unde te poti bucura de concerte, de un peisaj absolut fantastic si de distractie pe masura.

Pune laolalta rochii de epoca, tinute de gala, si outfit-uri glam, ghicitori in viitor (Asstrologers), curse de porci domestici, muzica de toate felurile, plus o piscina pentru nudisti si iti dai seama ca acest festival echivaleaza cu un week-end salbatic petrecut intr-o Anglie asa cum nu ti-ai imaginat-o niciodata.

6. Festivalul International de Muzica, Istanbul

Festival de muzica in Istanbul

O combinatie de muzica clasica, opera, balet si muzica traditionala, acest festival aduna anual artisti si spectatori din toata lumea.  Festivalul are loc in lunile iunie si iulie si este unul dintre cele mai fastuoase si importante astfel de evenimente.

O punte de legatura intre culturile si religiile din est si vest, acest festival a gazduit de-a lungul anilor artisti formidabili de pe scenele din Milano, New York sau Berlin. Dedicat celor ce apreciaza filarmonica, opera, baletul, concertele de camera.

7. Spirit of Burgas, Bulgaria

7 festivaluri de muzica europene la care trebuie sa participi

Incheiem aceasta lista de festivaluri muzicale europene cu un alt eveniment apropiat de casa. Spirit of Burgas se tine in orasul Burgas si in mai putin de 6 ani a reusit sa atraga zeci de mii de fani prin diversitatea muzicala oferita. Concertele si evenimentele se tin pe plaja din Burgas, ceea ce face ca acest festival sa fie ocazia perfecta de a vizita Bulgaria si de a se distra si relaxa si in afara concertelor.

Ai participat vreodata la unul dintre aceste festivaluri? Sau ai vreun festival de muzica european la care participi anual?


SOURCE AND TAGS