7 destinații inspirate din filme pe care trebuie să le vizitezi anul acesta


De câte ori nu te-ai uitat la un film sau un serial și nu ai fost impresionat de peisaje, monumente, obiective turistice și atmosfera de pe fundal? Nu vorbim aici de efecte speciale, ci de locații de filmare care ne-au făcut să ne spunem ”ce mi-aș dori să văd și eu acel loc!”. Așa cum fanii serialului Urzeala tronurilor s-au îndrăgostit de Dubrovnik iar cei ai trilogiei Stăpânul Inelelor fac adevărate pelerinaje în Noua Zeelandă, tot așa și noi ne-am lăsat astăzi inspirați de rețelele de streaming pentru a face o listă cu destinații de neratat! Hai să vedem astăzi șapte filme și șapte destinații care îți fac poftă de călătorii, aventură și distracție!

1. Toscana (2022) – Regiunea Toscana, Italia

Filmul Toscana este o comedie romantică filmată parțial în Danemarca dar preponderent în Italia, la Castello di Ristonchi în împrejurimile Florenței. La fel ca și mai vechiul film Sub cerul Toscanei și acesta te îmbie să vizitezi superba zonă și să te lași cucerit nu numai de peisaje, ci și de promisiunea unor experiențe gastronomice de neuitat. high-angle photography of green field at daytime Dacă vizitezi Toscana, nu îți refuza nimic: admiră dealurile nesfârșite de plantații de măslini, vie sau lanuri de grâu, vizitează micile burg-uri romantice cu piațetele, străduțele și poveștile lor unice, bucură-te de castelele medievale, sau relaxează-te sub cerul toscan în timp ce te bucuri de mare, plajă și distracție. Poate nicăieri ca aici nu simți mai bine acel dolce far niente italian în timp ce savurezi preparate simple dar gustoase și deguști un vin cum numai aici există.

2. Mamma Mia! (2008) – Grecia

Așa cum spun și criticii, Mamma Mia! este probabil cel mai bun film care să ne inspire să vizităm Grecia. Cu ABBA și peisajele grecești pe fundal, pelicula a avut un succes răsunător. Mai mult decât atât, le-a oferit tuturor celor pasionați de călătorii și vacanțe memorabile o destinație fabuloasă: insula Skopelos. white and red boat on water near city buildings during daytime Dacă vrei să pornești pe urmele personajului principal, îți recomandăm să vizitezi acest colț de paradis. Asemuită unui amfiteatru scăldat de Marea Egee și străjuit de plaje, Skopelos este una dintre cele mai verzi insule grecești. Vizitează biserica Agios Ioannis, unde s-au filmat câteva scene din filmul Mamma Mia!, Castelul Venețian, Muzeul de Artă Folclorică sau Muzeul de Istorie. Gratuit Imagine de stoc gratuită din albastru, ambarcațiune, apă Fotografie de stoc Satele pitorești de pe insulă, cele două sute de trepte care trebuie urcate pentru a ajunge la Mânăstirea Sfântului Ioannis Prodromos pentru a admira atât lăcașul de cult dar și panorama, sau orașul-capitală Hora sunt tot atâtea motive ca să îți rezervi o vacanță pe una dintre cele mai pitorești insule ale Greciei.

3. The White Lotus (2021-2022) – Hawaii

Hawaii a fost folosit ca ”fundal” pentru nenumărate filme și seriale, dar serialul The White Lotus (HBO) a fost filmat integral în Four Seasons Resort în Maui. Cei care au urmărit seria până acum și-au pus întrebarea dacă toate acele locuri exotice există în realitate și pot fi vizitate. Răspunsul este ”da”! Una dintre cele mai luxuriante destinații din Hawaii, stațiunea și hotelul White Lotus se mândresc cu faptul că le oferă oaspeților o experiență cu adevărat de lux. Plaje spectaculoase – exact ca în filme –, piscine, spa, restaurante de lux, precum și nenumărate facilități care îi fac pe oaspeți să creadă că au ajuns în Paradis. people swimming near shore with waves during daytime Hawaii nu este o destinație care poate fi pe deplin descoperită într-o singură vacanță, dar de undeva trebuie să începi. Recomandarea noastră este Honolulu pe insula Oahu pentru a te bucura de o vacanță exotică în care să te bucuri de plajă, apă, peisaje spectaculoase, istorie, cultură, distracție și farmec local.

4. La La Land (2016) – Los Angeles

Filmul a făcut furori la vremea lui și a devenit între timp unul dintre cele mai iubite ghiduri de călătorie. Dacă dorești să mergi pe urmele personajelor într-un tur al Los Angeles-ului, nu vei fi dezamăgit, căci vei avea parte de unele dintre cele mai interesante locații și obiective. În definitiv, Orașul Îngerilor este un personaj și el în acest film, alături de Mia și Sebastian. Dacă vrei să petreci un concediu în Los Angeles, inspirat de filmul La La Land, nu rata următoarele obiective: Parcul Griffith, Cafeneaua Lighthouse (celebru club de jazz unde au cântat nume ca Miles Davis, Chet Baker sau Art Blakey), podul de pe strada Colorado, planetarium-ul Griffith, piața Grand Central (un obiectiv turistic și culinar în sine), turnurile Watts, clubul Smoke House, teatrul Rialto, hotelul Chateau Marmont, și, desigur, studiourile Warner Bros. O vacanță în Los Angeles este un vis devenit realitate, dar dacă te lași ghidat de Mia și Sebastian, vei avea parte de experiențe de neuitat, dincolo de plaje, ocean, palmieri și Hollywood.

5. In Bruges (2008) – Bruges, Belgia

Celebra comedie neagră cu accente de thriller polițist a transformat orașul belgian Bruges într-unul dintre cele mai căutate și iubite destinații turistice din Europa. O vacanță în Bruges nu este deloc greu de organizat. Odată ajuns aici însă, pregătește-te pentru un adevărat ”festin” turistic. Vizitează podul Minnewater (sau Lacul Iubirii), muzeul Gruuthus, Onze-Lieve-Vrouwekerk (Biserica Doamnei Noastre care găzduiește sculptura Madonnei de Michelangelo), sau muzeul Groeninge, unde poţi admira lucrarea Judecata de Apoi a lui Hieronymus Bosch, dar și pictură belgiană și flamandă. brown concrete buildings beside calm body of water Relais Bourgondisch Cruyce este faimosul hotel din film și unul dintre cele mai fotografiate locuri din orașul Bruges. Ca să intri în atmosfera filmului și a Bruges-ului, îți mai recomandăm și un tur cu o ambarcațiune pe canale, o plimbare în grădina botanică Koningin Astridpark, o pauză pentru gustări în piața Huidenvettersplein, sau o pauză pentru o bere belgiană în ‘t Zwart Huis, un bistro în care te poţi bucura și de muzică jazz sau blues live. woman and man walking on pavement near building Nu părăsi orașul fără a vizita și alte câteva locații și obiective pe care le-ai savurat în film: piața centrală, Belfort van Brugge (turnul cu clopot aflat în patrimoniu UNESCO), Jeruzalemkerk (Biserica Ierusalim) și multe altele!

6. Crazy Rich Asians (2018) – Singapore

Dacă ai văzut filmul Crazy Rich Asians și te-ai gândit că trebuie să vizitezi Singapore, atunci dorința îți poate fi îndeplinită cu un circuit Singapore – Malaiezia. Această comedie romantică are darul de a-ți provoca dorul de călătorii și aventuri în destinații îndepărtate și exotice. Mergi alături de personajele filmului în Singapore și nu îți refuza câteva plăceri! Aeroportul Changi (dotat cu grădini luxuriante, sală de cinema, restaurante de lux și instalații de artă) este în el însuși un obiectiv turistic. Pune pe listă și Chijmes (somptuoasa clădire în stil gotic care nu mai funcționează ca biserică ci ca zonă de luat masa), grădinile de la malul mării (unde are loc petrecerea de nuntă și unde tu poți pierde ore în șir admirând peisajul), Insula Sentosa, Muzeul ArtScience, portul, parcul Merlion, sau Centrul Hawker, unde tarabele de street food primesc stele Michelin. Un circuit Singapore-Malaiezia îți poate dezvălui o lume captivantă despre care nu știm prea multe. Dar, când ajungem acolo, ne dăm seama că uneori chiar poate fi ca în filme.

7. Eat, Pray, Love (2010) – Bali

Ca să fim sinceri, filmul Eat, Pray, Love este un adevărat ghid turistic internațional. Filmată în America, Italia, India și Indonezia, pelicula te face să-ți dorești să pornești și tu într-o călătorie inițiatică prin lume cu destinația Bali. black building on gray rock hill Așa cum probabil știi, cele mai multe scene din Bali au fost filmate în Ubud și Padang Padang. Atât cartea cât și filmul au transformat Ubud într-un magnet pentru călătorii din toată lumea care vin aici să se bucure de o experiență inedită. Nu este deloc dificil să ajungi în Bali într-un concediu de lux. Mai dificil este, credem noi, să alegi ce să vezi și să faci prima dată. Noi îți recomandăm plaja Padang Padang, ca să intri în atmosfera filmului. Nu rata templul Gunung Kawi in Ubud, împreună cu piețele Sukawati Art și Ubud, Tukad Cepung – cea mai fotografiată cascadă din Bali –, Ubud Monkey Forest (cu peste o mie de exemplare de macaci și peisaje suprarealiste), West Bali National Park, sau Tegalalang Rice Terrace (aflat în patrimonial UNESCO). green rice field Desigur, Bali este celebru pentru sporturile acvatice, așa că aici ai ocazia să încerci surfing, snorkeling, scufundări, jet ski și câte și mai câte. Iar după o zi de plimbare, vizite, plajă și activităţi obositoare, răsfață-te cu preparatele culinare locale, care îți vor încânta simțurile. Tu ai vizitat până acum vreuna dintre aceste destinații? Care te atrage cel mai mult, în cazul în care ai vizionat aceste filme și ți-au făcut poftă de călătorit?

SOURCE AND TAGS