7 destinații exotice spre care să zbori în sezonul rece


Mulți dintre noi ne dorim ca în sezonul rece să fim undeva unde soarele ne bronzează plăcut, marea este lină, peisajele sunt spectaculoase, iar posibilitățile de distracție – nelimitate. Din fericire, există multe destinații exotice unde să îți planifici o vacanță exotică și să te bucuri de soare, plajă și activități atunci când acasă plouă, ninge sau pur și simplu este frig și întuneric. Hai să vedem astăzi cele mai interesante destinații spre care să zbori atunci când vrei să evadezi în locuri exotice, care par a fi în permanent în vacanță!

1. Maldive

Despre Perla Oceanului Indian am mai discutat și în alte rânduri, așa că îți vom reaminti doar câteva dintre atracțiile acestei destinații exotice, sinonime cu ”vacanță de lux pe o insulă paradisiacă”:
  • Cea mai bună perioadă pentru o vacanță de neuitat în Maldive este decembrie – aprilie. Vremea este caldă, apa oceanului la fel, iar vegetația e mai mult decât luxuriantă.
  • Maldive este o destinație perfectă pentru o vacanță de iarnă deoarece ofertele speciale de Revelion, dar și pentru luna de miere sau cupluri aflate într-o aventură romantică sunt cu adevărat deosebite.
  • Dincolo de ape turcoaz, plaje cu nisip fin, peisaje cu palmieri ca în filme sau cărți poștale, Maldive este locul în care vrei să fii dacă ești pasionat de sporturi acvatice, în principal pentru scufundări.
Poți ajunge în Maldive cu un zbor charter și te poți caza în resort-uri, hoteluri sau bungalow-uri de lux, unde te vei bucura de facilități și servicii la cele mai înalte standarde de calitate.

2. Mauritius

Scriitorul Mark Twain a suprins perfect esența insulei, în descrierea sa: „Mauritius a fost creat mai întâi, apoi raiul, iar acel rai a fost copiat după Mauritius.” Turiștii europeni aleg Mauritius pentru că sezonul nostru de iarnă echivalează cu sezonul lor de vară. Cu alte cuvinte, pe tot parcursul anului, dar mai ales în perioada septembrie-decembrie, te poți bucura de peisaje uimitoare, plaje cu nisip alb, ape azurii, resorturi de lux, turism cultural și multă distracție. O destinație în care luxul este mai accesibil ca preț decât în alte părți, Mauritius te așteaptă cu câteva atracții pe care nu le poți rata:
  • Plaje celebre, iubite de turiștii de pe întreg globul: Flic en Flac, Belle Mare Plage, Trou aux Biches, Tamarin Bay și multe altele.
  • Parcuri naționale și rezervații naturale: Parcul Național Cheile Râului Negru (The Black River Gorges National Park) și Valea Culorilor (La Vallée Des Couleurs Nature Park) sunt doar două dintre cele mai frumoase și vizitate destinații de pe insulă datorită munților maiestuoși și a amestecului unic de faună și floră exotice.
  • Sporturi nautice și acvatice, de la pescuit la scuba diving, snorkeling, etc.
În Mauritius poți ajunge ușor cu o cursă charter și te poți caza în unul din multele hoteluri și resort-uri unde te vei simți cu adevărat ca în Paradis. Destinația este cunoscută pentru ofertele de lună de miere și petrecerile de Revelion, așa că dacă vrei să scapi de iarna de acasă, Mauritius poate fi răspunsul la toate dorințele tale.

3. Salalah, Oman

O destinație mai puțin cunoscută dar care câștigă din ce în ce mai multă popularitate, Salalah este o destinație exotică și luxoasă, dar accesibilă, din Oman. Orașul și resort-ul cu același nume sunt destinații perfecte de iarnă, pentru că în Peninsula Arabă în perioada octombrie – martie vremea este caldă, soarele te bronzează uniform, apele sunt limpezi și blânde, iar peisajul înverzit te lasă fără suflare. Un zbor charter spre Salalah îți poate oferi vacanța vieții tale. Mai mult decât plajă, baie în mare și activități nautice, Salalah este un loc al istoriei, artei, culturii și spiritualității. Orașul Pierdut Ubar, Tărâmul Tămâiei, Muzeul de Arome și Tămâie, mormintele profeților sau sit-ul arheologic Wubar sunt numai câteva dintre cele mai atractive obiective. Selalah este și un loc al aventurii: safari în munți, scuba diving, snorkeling, excursii opționale în deșert, sau înot cu delfinii – iată câteva activități pe care le poți pune pe lista! Dacă vrei să evadezi de iarna autohtonă, atunci o vacanță de lux în Oman îți va îndeplini toate visele despre destinații exotice și îți va întrece și așteptările.

4. Cancun – Riviera Maya, Mexic

Riviera Maya, care se întinde din celebrul Cancun până în fascinantul Tulum, este una dintre cele mai populare destinații exotice din lume. Playa del Carmen este perla rivierei Maya, dar Cancun este exact acea destinație exotică din filme în care vrei și tu să ajungi în vacanța de iarnă. Partea bună este că poţi merge în Cancun în tot cursul anului, dar perioada cu cea mai bună vreme pentru plajă, mare și distracție este septembrie – ianuarie. Nici nu este de mirare că în Cancun ai parte de unele dintre cele mai tari oferte de Revelion, petreceri, lună de miere, sau escapade romantice. În Cancun, desigur că nu trebuie să ratezi Playa del Carmen – care îți va depăși orice așteptare ai avea de la o ”plajă exotică” – dar iată și alte atracții care îți vor face vacanța de neuitat:
  • Insulele Cozumel și Mujeres, adevărate colțuri de Paradis unde te poți bucura de intimitate și liniște, peisaje fabuloase, scufundări și alte sporturi nautice.
  • Tulum – locul în care piramidele maya au fost construite chiar pe malul oceanului iar tu ai parte de o adevărată călătorie înapoi în timp pentru a admira măreția culturii Maya.
  • Cancun City – cunoscut ca una dintre cele mai populare destinații pentru petreceri memorabile, Cancun City are o viață de noapte vibrantă, oferind nenumărate posibilități de divertisment pentru toate gusturile.
Un zbor charter spre Cancun te va duce spre o destinație de vis, unde opțiunile de cazare sunt diverse, facilitățile extraordinare, iar surprizele plăcute - nesfârșite.

5. Punta Cana, Republica Dominicană

Una dintre cele mai romantice destinații exotice de iarnă, Punta Cana este preferata celor care doresc să își petreacă vacanța de iarnă și Revelionul într-un loc exotic, bogat în oportunități de relaxare și distracție. Cea mai bună perioadă pentru a-ți programa o vacanță cu zbor charter în Punta Cana este octombrie-aprilie. Hai să vedem câteva dintre cele mai importante atracții:
  • Plaja, marea și resort-urile care au adus Republicii Dominicane nenumărate premii pentru turism;
  • Parcurile și rezervațiile naturale, printre care se remarcă insulele Saona și Catalina, Parcul Național del Este (Parque Nacional del Este), junglele în care se organizează safari sau Rio Chavon unde poţi opta pentru o croazieră.
  • Activități nautice și acvatice, precum plimbarea cu catamaranul (atracţia principală în Punta Cana), înotul cu delfini, scufundări, snorkeling, scuba diving, etc.
Faimoasă pentru exotismul pur caraibian, ecoturism, peisaje și posibilități de petrecere a timpului liber, Punta Cana este un loc în care trebuie să îți organizezi vacanța de iarnă cel puțin o dată în viață.

6. Phuket și Krabi, Thailanda

O altă destinație exotică de iarnă cunoscută și iubită de turiștii români este Thailanda. Desigur, cei mai mulți nici nu vor sta pe gânduri înainte de a-și rezerva o vacanță charter în Phuket, în timp ce alţii, mai aventuroși, vor alege Krabi pentru o vacanță cu zbor charter, o destinație mai puţin cunoscută decât Phuket, dar la fel de atractivă. Cea mai bună perioadă pentru o vacanță exotică în Thailanda este noiembrie – aprilie pentru că plouă mai puțin, dar poți merge în Phuket sau Krabi în tot restul anului. Insula Phuket atrage prin bogăția culturală, istorică și de divertisment pe care o oferă. Fie că faci un tur ghidat al orașului, alegi o excursie la Sanctuarul Elefanților, optezi pentru o croazieră în golful Phang Nga sau faci plajă sau scufundări pe insula Similan, Phuket nu te va dezamăgi. Krabi este destinația perfectă pentru cei care vor să descopere o plajă nouă aproape în fiecare zi și să facă/vadă lucruri noi în permanenţă. Printre atracțiile principale se numără plajele Railay și Ao Nang, Parcul Național Hat Noppharat Thara – Mu, insula Phi Phi, sau nenumăratele temple. Dacă îți doreşti o vacanță în care să alternezi plaja și înotul cu relaxarea, ecoturismul și imersiunea într-o cultură fascinantă, atunci Phuket și Krabi în Thailanda îți vor satisface și cele mai pretențioase gusturi.

7. Mombasa, Kenya

În ultimii ani, Kenya a devenit o destinație preferată de vacanță pentru toți cei care își doresc un bronz durabil în mijlocul iernii. Clima Kenyei variază destul de mult în funcție de regiuni, dar dacă vrei să planifici o excursie cu zbor charter în Mombasa, alege perioada noiembrie – martie pentru a evita ploile sau umezeala. Mombasa e o destinație grozavă de iarnă pentru că plajele Nyali, Shanzu sau Bamburi îți vor întrece așteptările, în timp ce orașul legendar îți va oferi o experiență de neuitat. Nu rata Parcul Haller, unde poți participa la un safari, sau Parcul Național Marin Mombasa, o atracție deosebită pentru toți iubitorii de natură. Fortul Jesus (sit UNESCO), Orașul Vechi, ferma de crocodili, moscheea Mandhry sau centrul de artă populară sunt numai câteva dintre obiectivele care nu trebuie să lipsească de pe lista ta de activităţi.

Pe final…

Te invităm să ne spui care dintre aceste destinații îți fac poftă de vacanțe exotice pe timp de iarnă. Și nu uita, dacă ai nevoie de informaţii despre zboruri charter, cazare și multe altele, consultanții noştri îți stau mereu la dispoziție!

SOURCE AND TAGS