7 atractii europene potrivite pentru familii


In fiecare an, cu totii ne facem planuri de vacanta si visam la o destinatie in care am vrea sa ajungem. Parintii care merg in vacante isi doresc, in general, sa viziteze muzee, lacase de cult, monumente culturale si istorice sau obiective turistice importante, insa e important ca ei sa le faca si celor mici loc in program, pentru ca si ei sa se distreze in egala masura. Asadar, hai sa vedem astazi sapte atractii europene potrivite pentru familiile cu copii.

1. Plimbarile exotice in Insula Creta

[caption id="attachment_9036" align="aligncenter" width="600"] Parc de distractii in Creta[/caption] Daca vacanta in familie are ca scop principal odihna si relaxarea, soarele si marea, atunci Creta este destinatia perfecta pentru cateva zile de rasfat. Avand in vedere ca vorbim despre una dintre cele mai frumoase insule din Grecia, cu plaje largi, nisip fin si ape albastre, cei mici se vor simti minunat. La toate acestea poti adauga: plimbarile in vastele livezi de maslini, lectiile de calarie, plimbarile cu barcile cu fund de sticla si sporturile nautice si iti poti face o idee de ce Creta este una dintre cele mai populare destinatii de vacanta pentru familiile cu copii. Adolescentii vor putea participa inclusiv la cursuri de gatit, la diverse activitati si sporturi acvatice, in timp ce explorarea insulei si descoperirea secretelor Greciei antice va constitui o aventura in sine.

2. Experientele culturale pentru toata familia in Barcelona

[caption id="attachment_9037" align="aligncenter" width="600"]Barcelona Parc Guell Parcul Guell in Barcelona[/caption] Barcelona este orasul ideal pentru o vacanta cu familia. Parintii vor fi atat de fascinati ceea ce are de oferit Barcelona, incat vor include in programul de vizitare obiective la care nu s-ar fi gandit initial. Parcul Guell, celebru pentru ca poarta amprenta lui Gaudi ii va fascina pe copii si pe adulti deopotriva prin arhitectura, celebrul dragon din mozaic, privelistea din parc spre restul orasului, tarabele si artistii stradali. Muzeul de Stiinte ofera experiente 3D unice, iar copiii si adolescentii se pot bucura de planetarium, de zona iluziilor optice si de zona padurii tropicale ce prezinta specii de plante si animale vii. Muzeul de Ciocolata, Muzeul Marinei, Sagrada Familia si o plimbare pe Las Ramblas sau in cartierul gotic vor fi experiente de neuitat pentru toata familia.

3. "Traseul Basmelor" in Frankfurt

[caption id="attachment_9038" align="aligncenter" width="600"]frankfurt_cathaypacific com O zi insorita in Frankfurt; sursa foto: cathaypacific.com[/caption] Tot ce trebuie sa le spuneti celor mici despre Frankfurt este ca puteti vizita locurile care i-au inspirat pe Fratii Grimm. De la nord de Frankfurt catre Bremmen, „Traseul Basmelor” va va purta prin sate, paduri, poteci, muzee, hanuri si obiective turistice care au legatura cu povestile fratilor Grimm, iar farmecul locurilor isi va lasa amprenta asupra voastra.

4. O vanatoare de comori prin Venetia

[caption id="attachment_9039" align="aligncenter" width="600"]Venetia Plimbare cu gondola prin Venetia[/caption] Sa explorezi Venetia alaturi de copii poate fi o aventura de neuitat, in primul rand pentru ca localnicii ofera tururi ghidate ale orasului special pentru cei cu varste cuprinse intre 4 si 12 ani. La asta se adauga vanatori de comori prin oras. Acestea contribuie la educatia copiilor si la descoperirea unor monumente, locuri si amanunte culturale si istorice ale orasului. Daca te intrebi ce mai poti face cu nazdravanii tai prin Venetia, avem cateva sugestii: va puteti bucura de o plimbare cu vaporasul sau cu gondola pe canale, puteti vizita fabrica de sticla de la Murano iar in Piata San Marco puteti hrani porumbeii. Magazinele de suveniruri de pe stradutele venetiene va vor atrage atentia, pentru ca acolo veti putea vedea arta adevarata a mastilor venetiene. Puteti participa la unul dintre atelierele decreatie a mastilor si puteti lua propriile creatii acasa.

5. La muzeu in aer liber in Belgrad

[caption id="attachment_9040" align="aligncenter" width="600"]tvrdjava Cetatea Kalemegdan din Belgrad[/caption] Oras elegant si cosmopolit, Belgrad are foarte multe de aratat turistilor sai. In timp ce adultii vor vrea sa viziteze Palatul Alb, Catedrala Arhanghelului Mihail, Moscheea Bajrakli si alte obiective culturale si istorice, intreaga familie trebuie sa petreaca o zi sau doua la cetatea Kalemegdan. Cetatea Kalemegdan poate tine ocupata intreaga familie, oferind nenumarate posibilitati de distractie si invatare. Este un adevarat muzeu in aer liber, intins pe zeci de hectare, adapostind nu numai Muzeul Militar al Serbiei, dar si numeroase locuri de joaca pentru copii, zone verzi, alei cu banci si ziduri ce abia asteapta sa fie explorate. Nu la foarte mare departare de cetate, Gradina Zoologica a Belgradului este una dintre cele mai mari si mai frumoase in aceasta zona a Europei. De la cele mai exotice specii la cele mai comune, o plimbare prin gradina zoologica poate fi o adevarata aventura.

6. Panorame spectaculoase in Londra

[caption id="attachment_9041" align="aligncenter" width="600"]Big Ben On A Summers Day With Blue Sky And Red Bus Faimosul Big Ben din Londra[/caption]
Adolescentii vor iubi Londra si vor fi curiosi sa afle numeroase lucruri despre istoria si cultura acestui oras. Nici cei foarte mici nu vor spune „nu” unei vizite la Madame Tussauds si cu siguranta nu vor refuza panorama spectaculoasa oferita de London Eye sau o vizita in misteriosul Turn al Londrei.
Cu un London Pass intreaga familie are acces la peste 60 de atractii londoneze, la o croaziera pe Tamisa, la reduceri pentru copii, la tururi ale orasului si alte surprize.
Schimbarea garzii imperiale la Palatul Buckingham, parcul Saint James (cu rezervatia naturala si flora impresionanta), spectacolele pentru copii sau chiar cele pentru adulti de pe Broadway, o plimbare pe strazi in cautarea unui scriitor sau a unui personaj cunoscut, toate vor fi distractii de neuitat pentru intreaga familie.

7. Disneyland­ Paris

[caption id="attachment_9042" align="aligncenter" width="600"]disneyland-919924_1920 Disneyland Paris[/caption] Nu are rost sa iti mai spunem de ce Parisul este unul dintre cele mai vizitate orase de pe planeta, in orice moment al anului. Parisul este un oras vesel si plin de surprize pentru copii si adolescenti. Gandeste-te numai la Disneyland si vei sti exact unde sa ii duci pe cei mici. Mai mult, parcurile si gradinile, Palatul Versailles cu atractiile sale deosebite, Turnul Eiffel, cheile Senei cu reprezentatiile si targurile stradale, catacombele Parisului, muzeele, spectacolele si ofertele speciale pentru copii ii vor face pe acestia sa nu isi mai doreasca sa plece. Tu ce atractii ti-ai propus sa vizitezi impreuna cu cei dragi?

SOURCE AND TAGS