6 destinatii exotice perfecte pentru un Revelion de neuitat


Daca nu ti-ai facut inca planuri pentru Revelionul 2015, nu te grabi sa accepti prima invitatie la o petrecere. Stim ca suna foarte bine si e placut sa iti petreci noaptea dintre ani alaturi de familie si prieteni, dar gandeste-te pentru cateva clipe cum ar fi sa iti petreci noaptea dintre ani intr-o locatie exotica, cu clima calda, intr-un hotel minunat si participand la o petrecere locala, fabuloasa prin noutatea si originalitatea ei, cu iz de aventura si filme de la Hollywood ? Daca nu ti-ai facut planuri pentru Revelion inca, lasa-ne sa te imbiem cu 6 destinatii exotice perfecte pentru a intra in 2015 cu amintiri ce vor ramane cu tine intreaga viata:

1. Dubai

[caption id="attachment_7332" align="aligncenter" width="675"]Madinat Jumeirah, Dubai, Emiratele Arabe Unite sursa imaginii: wikipedia[/caption] Nicaieri in lume nu vei mai intalni un cocktail atat de perfect amestecat si delicios intre traditionalismul milenar musulman si modernismul unei vieti occidentale, capitaliste, neobosite. Dubai nu este un loc al extremelor, ci dimpotriva, un loc in care totul pare sa isi gaseasca locul in mod natural, fie ca este vorba despre un meniu de Revelion senzational, in care se alatura preparate locale si mancaruri de lux, fie ca este vorba despre o petrecere luxoasa cu focuri de artificii incredibile, carora li se alatura ceva din simplitatea si smerenia musulmana. Revelionul in Dubai inseamna nu numai cea mai fabuloasa cina festiva sau petrecere la care ai fost vreodata, ci si un sejur ce iti va oferi orice doresti : o vacanta placuta pe plaja, o excursie de descoperire a orasului, un tur al celor mai importante obiective istorice, culturale, religioase si turistice, un safari in desert daca simti ca esti pus pe aventura, precum si numeroase alte posibilitati de a iti petrece timpul liber lenevind sau explorand o lume noua. Descopera oferta de cazare Dubai de pe site si rezerva-ti urmatoarea vacanta!

2. Sri Lanka

[caption id="attachment_7333" align="aligncenter" width="675"]Pescari din Sri Lanka Pescari din Sri Lanka - sursa imaginii: wikimedia[/caption] Despre Sri Lanka iti ziceam nu de mult ca este paradisul din mijlocul Oceanului Indian, dar acum trebuie sa mentionam si ca este o destinatie perfecta pentru Revelion. Daca nu te incanta ideea unei ierni friguroase si cu atat mai putin a unei petreceri de Revelion la minus cateva grade, atunci un sejur de sarbatori in Sri Lanka este exact ceea ce iti doresti. Hotelurile si pensiunile care au oferte de Revelion sunt chiar pe plaja si majoritatea te vor intampina cu un program special si o cina festiva fabuloasa pentru a sarbatori trecerea in noul an. Poti sorbi o ceasca de Ceylon adevarat in timp ce admiri nesfarsita intindere de ape, sau poti sa faci o excursie calare pe elefant pentru a o aventura exceptionala chiar de la inceputul lui 2015. Sri Lanka te va primi cu bratele deschise si iti va oferi tot ce iti pofteste inima, fie ca iti doresti sa vizitezi temple, monumente si obiective istorice, fie ca vrei sa admiri fauna si flora, sa te amesteci printre localnici spunandu-le La Multi Ani pe limba lor, sa participi la petrecerile lor traditionale, sa mananci alaturi de ei preparate nemaipomenite sau sa te intorci acasa cu un bronz perfect, haine colorate si sute de fotografii dintre cele mai inedite.

3. Insulele Maldive

[caption id="attachment_7335" align="aligncenter" width="675"]Revelion Maldive sursa imaginii: pixabay[/caption] Te-ai putea intreba cu ce sunt Insulele Maldive diferite de Sri Lanka de exemplu, pentru ca ambele sunt destinatii exotice care isi intampina vizitatorii cu o clima excelenta in Decembrie si facilitati de cazare si de agrement dintre cele mai deosebite. Ca sa iti raspundem la intrebare, ar trebui sa iti reamintim ca Insulele Maldive sunt un paradis pentru cei indragostiti de apa si de sporturile nautice. In Insulele Maldive iti poti satisface gustul pentru aventura si pentru experimentare, de aceea ofertantii de aici stiu ca nu trebuie sa lase deoparte informatiile care tin de scuba – diving, scufundari la adancimi mari, scufundari in locuri periculoase (pentru cei experimentati si curajosi) si alte activitati pe apa. In Maldive ai putea sa iti petreci un Revelion romantic pe propria-ti ambarcatiune – hotel, care iti va permite sa faci scufundari non – stop, sau intr-unul din hotelurile luxoase de pe plaja care te va rasfata pe parcursul intregului sejur. Maldive este dedicat oamenilor care isi doresc sa intre in noul an in timp ce sunt surprinsi intr-o fotografie lenevind la soare sau inotand alaturi de un peste exotic in zonele de scufundari de agrement.

4. Thailanda

[caption id="attachment_7336" align="aligncenter" width="675"]Wat Phra Kaew, cel mai important templu budist al Thailandei Wat Phra Kaew, cel mai important templu budist al Thailandei - sursa imaginii: wikipedia[/caption] De ce ti-ai petrece Revelionul in Thailanda? Intrebarea nu trebuie sa sune asa. Cel mai corect ar fi sa spunem „cum ai putea sa ratezi un sejur in Thailanda care cuprinde si petrecerea de Revelion?” Nu poti rata o astfel de ocazie, pentru ca este unica. Stii deja despre Thailanda ca a devenit un spatiu turistic ce atrage milioane de turisti din intreaga lume pentru ca este o locatie versatila si mereu surprinzatoare. Thailanda are cate ceva de oferit oricarui tip de turist: daca te intereseaza clima calda, plajele fine, apele limpezi si sporturile nautice, atunci vei gasi o oferta bogata care sa iti satisfaca toate cerintele. Daca te intereseaza sa descoperi o alta cultura si o alta civilizatie, atunci probabil vei fi mai incantat de ofertele din Bangkok, Chiang Mai, Capitalele Antice si aglomeratiile urbane. Daca vrei sa impletesti nevoia de a explora, cu dorinta de a vedea tot ce este mai frumos in Thailanda, de a te pierde printre localnici si de a te relaxa in acelasi timp, atunci un sejur care include orasul Bangkok, statiunea estivala de lux Pattaya, Ferma de Crocodili, Insula de Corali, Gradina Tropicala din Satul Nong Nooch, Parcul National Marina, Piata Plutitoare Damnoen Saduak si altele, atunci sejurul de Revelion in Thailanda este acel lucru pe care ti l-ai dorit dintotdeauna.

5. Mauritius

  [caption id="attachment_7339" align="aligncenter" width="675"]Insulele Mauritius1 sursa imaginii: wikipedia[/caption] Odata ce ai inteles ca Raiul a fost copiat dupa Insula Mauritius, nu ar mai trebui sa eziti atunci cand iti programezi vacanta de Revelion intr-o destinatie exotica. Clima calda, temperatura ridicata a apei pe tot parcursul anului, statiunile luxuriante cu hoteluri amplasate pe plaja, dealurile verzi si cultura eclectica si deosebita a insulei te fac sa iti doresti sa nu mai pleci de acolo niciodata. Mauritius este celebru pentru terenurile sale de golf nemaivazute in alte parti, pentru numeroasele oferte de sporturi acvatice dedicate pasionatilor (in Mauritius nu exista sport nautic pe care sa nu il poti practica), pescuitul de "monstri" marini, calatoriile de explorare a insulei, cu posibilitatea de a admira nu numai forme naturale unice in lume (cum este Pamantul in 7 Culori), dar si exemplare deosebite ale florei si faunei si, nu in ultimul rand, pentru ospitalitatea si spiritul localnicilor. Un sejur de Revelion in Mauritius iti va da ocazia sa cunosti un popor amestecat dar unit, jovial, primitor si atat de interesant, ca vei vrea sa ramai acolo printre localnici. Nu iti mai spunem nimic despre bucataria traditionala care imbina elemente din bucataria indiana, chineza, africana si europeana. Este un festival al simturilor si o bucurie a ochilor.

6. Republica Dominicana

[caption id="attachment_7340" align="aligncenter" width="675"]Insula Catalina, Republica Dominicana Insula Catalina, Republica Dominicana - sursa imaginii: wikimedia[/caption] Cand spui Republica Dominicana spui Caraibe si automat te gandesti sa iti rezervi biletul de avion si sa faci rost de cea mai interesanta oferta de Revelion din zona. Perioada perfecta pentru a vizita paradisul Caraibelor este mijlocul lunii decembrie – luna mai, asa ca este cazul sa vezi cum faci sa fii de Anul Nou acolo. Ce poti face in Republica Dominicana? Poti sa iti iei o binemeritata vacanta departe de lumea dezlantuita si sa te bucuri de plaja, apa, soare si palmieri pe Playa Rincon. Daca esti un pasionat al sporturilor nautice, cauta oferte din Cabarete, statiunea care este simbolul activitatilor acvatice din aceasta tara. Pentru o experienta de tip National Geographic unica in viata, iti recomandam o vizita la Lago Enriquillo, un lac cu apa sarata de dimensiunea unui oras care gazduieste crocodili, iguane, pasari exotice, rinoceri si alte animale superbe. Mai mult, daca vrei sa te simti ca Indiana Jones si sa fii un adevarat explorator, atunci ai o lista intreaga de muzee, vestigii istorice si arhitecturale, elemente ale vietii indigene si o sumedenie de sit-uri culturale si arheologice care te vor invata cate ceva despre istoria si diversitatea acestei lumi. Speram ca te-au incantat propunerile noastre cu privire la cateva destinatii exotice in care merita sa iti petreci Revelionul. Tu unde ai vrea sa fii la trecerea dintre ani ? Ce locatie tropicala te-ar incanta, ce insula ti-ar surade cel mai mult ? Daca planuiesti sa pleci intr-o vacanta exotica, nu irosi timpul dedicat vacantei. Descarca lista noastra de bagaje pentru vacante exotice, printeaz-o si incepe sa-ti faci bagajele!

SOURCE AND TAGS