5 vacanțe altfel pentru anul acesta


Cei care își doresc o vacanță inedită pot să petreacă destul timp căutând oferte atractive care să le incite imaginația și spiritul de aventură. Pentru ei – dar și pentru toți cei care vor să încerce ceva nou în concediu – am pregătit o listă de vacanțe din care să aleagă. Fie că îți dorești o experiență alături de cei mici, fie că abia aștepți să pornești cu prietenii într-o peripeție peste mări și țări, cu siguranță vei avea foarte multe lucruri de povestit la întoarcere. Hai să vedem câteva opțiuni de vacanțe... altfel.

1. Experiența Harry Potter - Londra

Vrăjitori și vrăjitoare mari și mici, e timpul să vă îmbarcați pentru Hogwarts! Experiența Warner Bros. Studio Tour - The Making of Harry Potter îți permite să intri în lumea captivanta a lui Harry Potter și să arunci o privire la uimitorul Warner Bros. Film Studios din Leavesden în Hertfordshire. Ideal pentru familiile în care cărțile și filmele Harry Potter dețin un loc special în inimile tuturor, excursia la Warner Bros. Studio Tour London va aduce popularele filme la viață chiar în fața ochilor voștri! Pur și simplu o destinație de pelerinaj pentru Potterheads, Harry Potter Studio Tour London este un tărâm fantastic al decorurilor și recuzitei autentice, oferind vizitatorilor săi și o perspectivă neprețuită asupra realizării seriei de filme. brown wooden table with chairs Dacă ai căzut sub vraja lui Harry Potter și a lumii sale magice, dacă vrei să îți transformi visele în realitate și dacă vrei să explorezi modul în care Harry Potter și prietenii săi prind viață în peste un deceniu de filmări, atunci experiența The Making of Harry Potter la Warner Bros. Studios nu trebuie ratată.

Detalii despre excursie

  • Plecări zilnice: plecare dimineața (7:30-11); plecare după-amiaza (12:00-16:00).  Durata turului, inclusiv transferurile, este de aproximativ 8 ore.
  • Ce este inclus: transportul dus/întors Londra - Studio Warner Bros. (cca 2 ore) cu punct fix de plecare/ sosire) și biletul de intrare
  • Preț: de la 150 EUR/persoană
  • Transport: la Londra se ajunge cu avionul, cu zboruri directe din mai multe orașe din țară
  • Cazare: cazarea în oraș se face după preferințele fiecăruia legate de zonă, nivel de confort, etc.

2. Tur privat la Fotbal Club Barcelona

Retrăiește istoria atletică a Camp Nou, stadionul echipei Fotbal Club (FC) Barcelona, cunoscută printre suporteri ca Barça. O vacanță cu totul altfel pentru microbiști, acest tur privat te va face să te simți ca unul dintre starurile tale preferate de pe stadion. Un ghid turistic te va duce într-un tur personalizat în interiorul și în afara impresionantei arene sportive, inclusiv vestiarele, sala de presa, zona prezidențială și terenul. După aceea, vei vizita zona multimedia și muzeul unde vei afla multe informații despre echipă prin exponate interactive de la Muzeul FC Barcelona. De cinci ori campioană a Champions League, Barça este o legendă a fotbalului internațional. Dacă vrei să vezi și să simți ceea ce trăiesc cei aproape o sută de mii de spectatori la meciurile clubului, atunci nu trebuie să ratezi această experiență.

Detalii despre excursie

  • Ce este inclus: un ghid turistic privat, un tur privat de 3 ore la Fotbal Club Barcelona cu acces la muzeu și la stadion, bilete de transport public.
  • Preț: de la 165 EUR/persoană (pentru o rezervare de 2 persoane/tur) sau de la 140 EUR/ persoană (pentru o rezervare de 3 persoane/tur).
  • Transport: la Barcelona se ajunge cu avionul, putând alege zboruri directe din mai multe orașe din țară;
  • Cazare: cazarea în oraș se face după preferințele fiecăruia legate de zonă, nivel de confort, etc.

3. Degustare de vinuri și stridii în Bordeaux, Franța

Dacă ai mai vizitat Franța până acum dar nu ai ajuns la Bordeaux sau la Cap Ferret (la o distanță de 75 de km de Bordeaux), atunci îți recomandăm din toată inima această experiență turistică, gastronomică și culturală. Pentru o vacanță sofisticată, ia în considerare acest tur, recomandat în principal datorită combinației inedite de locuri pe care le vei vizita în drum către destinație: uscat, ocean, farul din Cap Ferret. Acesta are o înălțime de 53 m, așa că vei urca 258 de trepte pentru a te bucura de o panoramă 360 ° a Golfului Arcachon. white and red lighthouse near body of water during daytime La destinație vei vizita și alte obiective turistice mai puțin cunoscute publicului larg, precum capela Vilei Algeriene construită în stil maur (La Chapelle de la Villa Algerienne), pitorescul și coloratul sat Grass, cu crescători de stridii și pescari autentici, care te vor învăța ce înseamnă cu adevărat farmecul vieții tihnite din sudul Franței. La punctul terminus te așteaptă o degustare de bunătăți locale. Desigur, specialitățile principale sunt stridiile proaspete și celebrul vin de Bordeaux.

Detalii despre excursie

  • Plecări: zilnice, durata turului fiind de cca 6 ore.
  • Ce este inclus: transportul dus-întors din Bordeaux (cu punct fix de plecare/sosire), biletul de intrare la farul din Cap Ferret și prânzul care include degustare de vin și stridii.
  • Preț: de la 115 EUR/ persoană.
  • Transport: la Bordeaux se ajunge cu avionul, cu zboruri directe și cu escală din mai multe orașe din țară.
  • Cazarea: cazarea în oraș se face după preferințele fiecăruia legate de zonă, nivel de confort, etc.
 

4. Safari în deșert în Dubai într-o experiență în 4x4

Dincolo de fascinația deșertului, a culturii, arhitecturii și magazinelor de lux, Dubaiul atrage turiștii și prin safari-ul din deșert pe care îl oferă. O aventură palpitantă dar sofisticată, safari-ul într-un 4x4 printre dune este o experiență pe care merită să o trăiești o dată în viață. Dubai, Deşert, Benz, Chiba Copenhaga, Gclass, Peisaj Descoperă frumusețea și obiceiurile deșertului în acest safari din Dubai. Părăsești Dubaiul într-un 4x4 confortabil alături de un ghid si te bucuri de un amestec captivant de aventuri tradiționale și moderne în deșert. Vei calări pe o cămilă la o fermă, vei naviga pe un sandboard (placă specială pentru nisip) pe dunele din Dubai și te vei relaxa într-un camping în deșert în timp ce admiri un apus de soare fabulos. Îți vei încheia călătoria cu o cină delicioasă la grătar și un spectacol exotic de dans, în timp ce stai în jurul focului de tabără, simțindu-te ca într-un adevărat basm oriental. man standing beside eagle during daytime Dacă îndrăznești, fă-ți un tatuaj cu Henna pentru a-l purta ca amintire câtva timp după întoarcere. Nu îți face griji, nu sunt dureroase și nici permanente, dar astfel de tatuaje au un farmec al lor aparte, făcându-te să te simți de-al locului.

Detalii despre excursie

  • Plecări: zilnice, durata turului fiind de cca 6 ore.
  • Ce este inclus: transportul dus-întors de la hotel din Dubai cu Jeep de lux 4x4 cu șofer-ghid, sesiune de sandboarding, mini tur călare pe cămilă la fermă, show live în camping (foc de tabără, dansuri), cina de tip BBQ bufet, cafea arabă, narghilea. (Băuturile alcoolice sunt contra cost).
  • Preț: de la 70 EUR/ persoană (rezervări pentru minim 2 persoane).
  • Transport: în Dubai se ajunge cu avionul, cu zboruri directe din mai multe orașe din țară.
  • Cazare: cazarea se face după preferințele fiecăruia legate de zonă, nivel de confort, etc.

5. Excursie cu balonul deasupra Cappadociei

Cappadocia este o zonă foarte iubită de turiștii care vizitează Turcia. Hornurile caselor (hornurile zânelor), mănăstirile istorice, văile cu rocă naturală, așezările subterane și peisajul senzațional sunt numai câteva dintre atracțiile acestui loc magic. O altă atracție însă este zborul cu balonul, de care te poți bucura acum într-un pachet pe măsură. Minunile naturale, culturale și arhitecturale ale Cappadociei sunt și mai impresionante când sunt privite din aer. Un zbor cu balonul cu aer cald este o experiență de neuitat, indiferent dacă mergi în această excursie cu copiii, cu partenerul de viață sau cu gașca de aventurieri. În acest tur, vei urca în balon pentru un zbor de o oră și te vei bucura de o experiență minunata. Vei privi răsăritul în timp ce vei pluti peste văile spectaculoase, iar apoi iți vei sărbători aterizarea în siguranță cu un pahar de șampanie.  

Detalii despre excursie

  • Plecări: zilnice, dimineața devreme (ora 04:00), durata turului fiind de cca 2-3 ore.
  • Ce este inclus: transportul dus-întors de la majoritatea hotelurilor din Goreme, zborul cu balonul cu coș mic de maxim 20 de pasageri, mic dejun ușor, o cupă de șampanie la aterizare.
  • Preț: de la 240 EUR/persoană.
  • Transport: către Cappadocia nu există zbor direct din Romania, dar poți ajunge din Istanbul, Bodrum, Izmir, Antalya sau Ankara printr-un transfer.
  • Cazare: cazarea se face după preferințele fiecăruia legate de zonă, nivel de confort, etc.
Acestea sunt propunerile noastre de vacanțe inedite. Dacă ai nevoie de informații sau de ajutor în rezervarea unor sejururi care să includă și aceste experiențe, nu ezita să îi contactezi pe consultanții noștri pentru oferte personalizate. Tu ai mai participat până acum la una dintre aceste excursii? Împărtășește-ne impresiile tale. 😊

SOURCE AND TAGS