5 statiuni perfecte pentru a schia iarna aceasta


Fie ca esti incepator sau avansat, schiul este un sport de iarna la care te gandesti inca de cand au inceput sa cada primii fulgi de zapada. Daca vrei sa te bucuri de o vacanta activa, hai sa vedem astazi impreuna 5 statiuni de schi din Romania pe care le poti incerca iarna aceasta.

1. Predeal

[caption id="attachment_9221" align="aligncenter" width="600"] Partie din Predeal; sursa foto: enjoyromania.net[/caption] Dincolo de peisajul montan si reputatia pe care o are in industria de turism, Predealul iti ofera si nenumarate oportunitati de a-ti petrece timpul liber practicand sportul de iarna preferat. Printre cele mai cautate partii din Predeal se numara:
  • Partia Cocosul are o dificultate medie si este perfecta pentru schiorii cu experienta care vor sa se antreneze pentru partiile mai dificile.
  • Partia Sub Teleferic - in timp ce partia principala are un grad de dificultate foarte mare, prelungirea are un grad de dificultate usor, fiind potrivita pentru incepatori sau copii.
  • Partia Clabucet Sosire are un grad de dificultate usor si beneficiaza de zapada artificiala, astfel ca nu vei avea nicio problema in a te bucura de schi chiar si in lipsa zapezii naturale.
  • Partia Clabucet Scoala are un grad de dificultate foarte usor, fiind perfecta pentru a ii introduce pe cei mici in tainele schiatului.
Ce mai trebuie sa stii este faptul ca partiile din Predeal, modernizate si adaptate tuturor nevoilor, dispun de telescaun si babyschi, pentru ca tu sa te bucuri de o experienta completa.

2. Paltinis

[caption id="attachment_9223" align="aligncenter" width="600"] Partie in Paltinis; sursa foto: romaniantrips.com[/caption] Situata in apropiere de Sibiu, statiunea Paltinis ofera doua partii pe care nu trebuie sa le ratezi:
  • Partia Oncesti 1 este o partie pentru incepatori.
  • Partia Oncesti 2 este potrivita atat pentru incepatori cat si pentru schiori de nivel mediu.

3. Vatra Dornei

[caption id="attachment_9226" align="aligncenter" width="600"] Partie cu iluminat nocturn in Vatra Dornei; sursa foto: adevarul.ro[/caption] Inima Bucovinei este de multi ani una dintre cele mai cautate statiuni de schi din tara. Aici vei gasi patru partii care se vor ridica la inaltimea asteptarilor tale, indiferent daca esti incepator sau avansat, daca vii insotit de prieteni sau de cei mici:
  • Partia Dealu Negru are un grad mediu de dificultate si desi nu are nocturna, beneficiaza de un sistem de telescaun
  • Partia Veverita beneficiaza de iluminat nocturn, si de instalatie de producere a zapezii artificiale, fiind prevazuta si cu o instalatie de teleschi performanta. Gradul de dificultate al partiei este mediu, iar turistii au la dispozitie centru de inchiriere echipament sportiv, locuri din care pot achizitiona gustari si diverse metode de agrement. Patinoarul trebuie amintit deoarece poate fi o atractie pentru turistii de toate varstele, fiind una dintre cele mai cautate oferte de divertisment din statiune.
  • Partia Parc 1 are un grad de dificultate mediu, fiind destinata schiorilor intermediari.
  • Partia Parc 2 este recomandata schiorilor incepatori, avand un grad scazut de dificultate. Partia beneficiaza de instalatie de zapada artificiala si de transport pe cablu. Totodata, aici poti lua lectii private de schi sau snowboard.

4. Poiana Brasov

[caption id="attachment_9228" align="aligncenter" width="600"] Telescaun in Poiana Brasov; sursa foto: skipro.ro[/caption] In perioada sezonului rece, aici te poti bucura de partii de dificultati diferite care iti ofera cele mai bune conditii, fie ca esti incepator, fie ca esti profesionist:
  • Partia Lupului are un nivel ridicat de dificultate, adresandu-se in general celor experimentati.
  • Partia Sulinar este destinata schiorilor de nivel mediu.
  • Partia Drumul Rosu este cea mai lunga partie de schi din Romania, avand un grad usor de dificultate si legaturi cu aproape toate celelalte partii din Poiana Brasov.
  • Partia Ruia (Sub Teleferic) este o partie cu grad ridicat de dificultate, destinata schiorilor cu experienta.
  • Partia Bradul este cea mai populara partie de schi in randul incepatorilor, fiind si singura partie dotata cu instalatie de nocturna. Partia este deservita de o instalatie de teleschi si o zona speciala pentru copii, dotata cu un trotuar rulant.
  • Partia Stadion are o lungime de doar 325 de metri si o diferenta de nivel de 30 de metri. Este partia din statiune cu cel mai mic grad de dificultate, fiind destinata copiilor si incepatorilor. Aici se poate practica atat schiul cat si snowboardingul si este un loc excelent pentru a deprinde abilitatile si miscarile de baza pentru aceste sporturi de iarna sau pentru a exersa urcatul cu telescaunul.

5. Tusnad

[caption id="attachment_9229" align="aligncenter" width="600"] Partie in Tusnad; sursa foto: turism-360.ro[/caption] Renumita pentru peisajul deosebit si pentru nenumaratele optiuni de cazare, Tusnad este o statiune perfecta pentru schiorii de toate varstele. Partia de aici a fost infiintata destul de recent, ridicandu-se la standardele de calitate ale partiilor internationale. Cu un grad scazut de dificultate, partia le este recomandata in general incepatorilor si familiilor cu copii care vor sa imbine schiatul cu activitatile de familie. Partia Tusnad este dotata cu teleschi, tunuri de zapada artificiala si prevazuta cu instalatie de nocturna. Pe langa un skibar foarte bine dotat, aici poti gasi si un centru de inchiriere echipamente daca nu le ai pe ale tale. Nu uita, pentru orice serviciu de cazare sau transport in Romania, poti plati la noi cu vouchere de vacanta! Statiunile de schi din tara noastra se ridica la standardele de calitate ale celor din strainatate, avand rolul de a veni in intampinarea tuturor nevoilor tale de siguranta, confort, accesibilitate si distractie. Tu unde mergi la schi iarna aceasta?

SOURCE AND TAGS