5 sfaturi pentru o vacanta reusita cu familia la schi


In perioada sezonului rece nimic nu este mai benefic decat o vacanta la schi impreuna cu familia. Incepatorii si avansatii se pot bucura de nenumarate posibilitati de a petrece timp de calitate impreuna si de a-si exersa abilitatile de schiori. Dar o vacanta la schi reusita, de care sa iti amintesti cu drag mereu si pe care sa vrei sa o repeti si anul viitor depinde de cateva aspecte pe care nu trebuie sa le neglijezi. Hai sa vedem astazi cinci sfaturi pe care sa le iei in considerare pentru a te bucura de o vacanta desavarsita cu familia la schi!

1. Alege cu grija destinatia

[caption id="attachment_10255" align="aligncenter" width="600"]ski in Les Menuires Peisaj din Les Menuires; sursa foto: cgh-residences.co.uk[/caption] Acest lucru trebuie sa te preocupe, mai ales daca mergi cu cei mici la schi pentru ca atat tu, cat si ei trebuie sa beneficieze de cele mai bune conditii si de cele mai potrivite optiuni de schi si petrecere a timpului liber. Recomandarea noastra o reprezinta statiunea Les Menuires, declarata cea mai buna statiune de vacanta pentru familii in anul 2015. Situata in regiunea Les 3 Vallees (cel mai extins domeniu schiabil din lume), statiunea iti permite accesul la 600 km de partii interconectate, deservite de 169 de instalatii de cablu, insumand 327 de partii de toate gradele de dificultate. Daca mergi cu copiii, te va interesa sa afli ca aici gasesti 17% partii foarte usoare si 39% partii cu grad mic de dificultate. Adultii si copiii sau adolescentii avansati se pot bucura si ei de 33% partii cu grad mediu de dificultate, iar specialistii se pot aventura inclusiv pe un numar semnificativ de partii negre. Un motiv important pentru care aceasta statiune le este recomandata familiilor cu copii de pretutindeni este faptul ca totul a fost creat cu gandul de a facilita familiilor cu copii un concediu de iarna de vis:
  • cei mici se vor afla pe maini sigure la Piou Piou Club (cresa si mini club pt copii intre 3 luni si 5 ani)
  • se vor distra de minune la Fun Park
  • se vor lua la intrecere pe Walibi Gliss (partie de slalom de dificultate scazuta pentru copiii de la 6 ani in sus)
  • nu vor mai dori sa paraseasca partiile de sanius amenajate intr-un castel de zapada (recomandate copiilor de la 1 la 7 ani)
  • vor insista sa participe la drumetiile cu incaltaminte de zapada (rachete) alaturi de ceilalti copii din statiune si de instructorii de la scoala de schi.
Desigur, statiunea ofera tuturor turistilor sesiuni de instructie de schi, precum si o scoala de schi dedicata exclusiv copiilor cu varste incepand de la 3 ani.

2. Fa-ti bagajele cu grija

[caption id="attachment_10257" align="aligncenter" width="600"]bagaje ski sursa foto: theurbanmum.com.au[/caption] Un aspect esential atunci cand mergi in vacanta cu copiii, mai ales in strainatate, este sa fii pregatit pentru orice. Asta inseamna sa ai pregatite in bagaj nu numai haine adecvate dar si medicamente sau jucarii pentru cei mici. In ceea ce priveste echipamentul de iarna, o mare parte poate fi inchiriat din statiune. Cu toate acestea, din geanta nu ar trebui sa iti lipseasca:
  • Imbracaminte de corp termica
  • Sosete de schi
  • Bluze pe gat
  • Manusi de schi
  • Ochelari si masca de schi
  • Caciula de schi de purtat sub casca de schi
Pe langa acestea, trebuie sa te asiguri ca cei mici sunt imbracati cu geci si pantaloni de schi corespunzatori si ca impachetezi suficiente schimburi pentru ca ei sa stea in permanenta feriti chiar daca transpira. Nu neglija nici hainele de iarna de interior si exterior, caci cel mic isi va petrece timpul si in alte zone decat pe partie.

3. Inchiriaza echipament la fata locului

[caption id="attachment_10259" align="aligncenter" width="600"]echipament copii ski sursa foto: stubaier-gletscher.com[/caption] Daca tu si familia ta sunteti inca incepatori in ceea ce priveste schiul, cel mai bine este sa inchiriezi echipament la destinatie decat sa il achizitionezi. Copiii cresc de la an la an, iar tu va trebui sa tii mereu pasul cu investitiile. Poti face economii, inchiriind echipament adecvat cu ajutorul instructorilor din statiune. In general se inchiriaza:
  • Schiuri si bete
  • Clapari
  • Snowboard
  • Casca
Inainte de a lasa copilul sa schieze cu echipament inchiriat, asigura-te ca acesta este de buna calitate, functional si bine intretinut.

4. Nu neglija lectiile de schi

[caption id="attachment_10261" align="aligncenter" width="600"]lectie de ski copii sursa foto: fun-pro.com[/caption] Uneori lectiile de schi il tin departe pe cel mai mic membru al familiei de familie, dar nu trebuie sa neglijezi sub nicio forma instructia profesionista pe care o va primi. Chiar daca tu esti avansat si crezi ca il poti invata pe cel mic sa schieze, nimic nu se compara cu modalitatile de instructie, rabdarea si profesionalismul instructorilor de schi specializati. Daca nici tu nu se simti sigur pe schiuri, poti lua si tu aceste lectii alaturi de cel mic, transformand totul intr-o experienta de familie amuzanta.

5. Adapteaza-te la ritmul lucrurilor

[caption id="attachment_10263" align="aligncenter" width="600"]vacanta la ski familie sursa foto: trespass.com[/caption] Cei mici uneori ti se pot parea dificili, fie pentru ca nu vor sa se implice in activitatile in care vrei tu sa ii implici, fie ca vor sa faca cu totul altceva decat ce ai planificat. O vacanta reusita cu copiii este una relaxata in care, desi ai un plan bine stabilit, iti permiti sa fii flexibil astfel incat toata lumea sa fie multumita. Destinatia pe care ai ales-o le ofera celor mici nenumarate posibilitati de distractie, iar partiile li se vor parea nesfarsite. Este perfect in regula sa vrea sa se joace cu alti copii la club decat sa schieze, la fel cum este foarte amuzant sa il vezi preferand sa se dea cu sania pana se intuneca decat sa participe la activitati de interior in zilele mai friguroase. Atata timp cat gasiti impreuna solutii de compromis si ai multa rabdare, veti avea o vacanta de vis fara nici un fel de probleme. Tu ai decis deja unde mergi cu familia la schi in acest sezon? Ce alte sfaturi ne-ai impartasi?

SOURCE AND TAGS