5 pasiuni care te fac sa calatoresti


Printre cei care nu rateaza nici un moment prielnic pentru a face o excursie sau de a-si lua o vacanta, se numara si calatorii care isi aleg destinatiile in functie de pasiunile si hobby-urile care ii caracterizeaza cel mai mult.

Astazi iti propunem o calatorie prin lume, dar nu una pe urmele unor obiective turistice sau ale unor hoteluri de 5 stele, ci una pe urmele unor pasiuni greu de tinut in frau.

1. Scufundarile

Scufundari in mare Fie ca alegi scufundarile pentru a admira peisajul subacvatic, fie ca iti doresti sa vezi cele mai mari si mai interesante animale marine, sau vrei sa capturezi cea mai frumoasa imagine a vietii de sub ape, scufundarile, ca si pasiune, te pot purta in cele mai fascinante locuri de pe Pamant.

Din Maldive si pana in Filipine, din Belize si pana in Hawaii, din Honduras pana in Australia, calea celor care adora scufundarile si aleg sa isi petreaca timpul liber in acest fel strabate mii de kilometri si trece prin unele din cele mai exotice locuri de pe planeta.

2. Catararile

Catarari rock climbing

Dupa scufundari, catararile sunt o a doua pasiune ce parca indeamna calatorul sa porneasca la drum prin lume, cu un minim bagaj, dar o dorinta de aventura impresionanta.

Grecia, Italia si Spania sunt considerate printre cele mai bune destinatii ca sa iti pui in practica aceasta pasiune, iar daca te simti din ce in ce mai sigur pe tine sau iti doresti o provocare mai mare, cei aflati in cautarea celor mai bune zone de catarat iti recomanda Statele Unite, Suedia, Australia sau Nepalul.

3. Gatitul si mancarea

Calatorii in scop culinar

Calatoriile in scop culinar sunt una dintre marile pasiuni care anima o mare parte dintre cei care calatoresc fara oprire prin lume. Bucataria locala este fascinanta, iar fiecare loc ofera ceva exotic, interesant, cu un gust aparte.

Probabil tuturor ne place mancarea italiana, dar te-ai fi gandit sa pleci in Uzbekistan ca sa incerci niste preparate locale? Ce spui de Etiopia, Thailanda sau El Salvador? Cum ar fi sa treci prin Indonezia si Malaezia la pranz, ca apoi sa iei o gustare in Japonia si sa incerci o cina in Mexic?

4. Fotografia

Fotograf in vacanta

Suntem cu totii obisnuiti cu fotografiile de vacanta. Calatoriile dedicate fotografiei insa sunt cu totul altceva, sunt o experienta unica, pentru ca te poarta in inima unor locuri si culturi surprinzatoare.

Iran, Maroc, Chile, China, Rusia, Peru sau Elvetia sunt cateva dintre tarile considerate a avea cel mai mare potential „fotografic”. Dincolo de peisaje si de crampeie de viata surprinse cu camera pe drum, pasionatul de fotografie traieste o experienta de viata completa, o imersie in alta cultura si, de ce nu, in alt timp.

5. Misterele

Piata din Pakistan

Multi calatori au transformat misterul intr-o pasiune, pentru care s-au abatut de la drumul clasic al turistului si au ales sa vada cu ochii lor acele locuri bizare care inca exercita o fascinatie sporita pentru lumea intreaga.

Daca vrei sa incepi usor, poti incerca Stonehenge in Marea Britanie, iar apoi Loch Ness in Scotia, poate cine stie, apuci sa fotografiezi legendarul monstru.

Cu siguranta avem destule locuri fascinante de explorat. Pasiunile tale unde iti poarta pasii? Ce „drum” alegi sa strabati in functie de hobby-urile tale?


SOURCE AND TAGS