5 orase unde sa puneti un lacat cu numele vostru


Lacatul Iubirii”, sau „Love Lock” cum este el cunoscut in limba engleza, este fie un lacat oarecare, fie un lacat personalizat cu numele membrilor unui cuplu, care marcheaza fie o amintire din acel loc, fie o declaratie de dragoste sau chiar o cerere in casatorie. Considerate unele dintre cele mai romantice gesturi sau simboluri, aceste lacate se pot vedea din ce in ce mai des in toata lumea, ele reprezentand nu numai un fenomen cultural, ci si un obiectiv turistic. Asadar, daca vrei sa gasesti idei de locuri din lume unde sa va puneti lacatul dragostei voastre, hai sa vedem impreuna 5 locuri absolut fenomenale care invita la astfel de declaratii de iubire:

1. New York, SUA

  [caption id="attachment_8277" align="aligncenter" width="675"]Lacate pe Brooklyn Bridge, New York sursa imaginii: pixabay.com[/caption]   Podul Brooklin din New York este cunoscut pentru foarte multe lucruri, dar a devenit o atractie si mai importanta in ultimii ani deoarece a inceput, incet incet, sa se umple de lacate ale iubirii. Incepand din 2010, din ce in ce mai multe lacate se pot observa decorand podul, desi autoritatile nu sunt foarte multumite de cresterea in frecventa a aparitiei lor. Avand in vedere ca nu s-au luat masuri concrete de impiedicare a aparitiei lacatelor, Podul Brooklin a devenit un loc romantic, in care cuplurile isi „marcheaza” trecerea printr-un lacat ce le poarta numele.

2. Londra, Marea Britanie

[caption id="attachment_8278" align="aligncenter" width="675"]Lacate Shoreditch, Londra sursa imaginii: pixabay.com[/caption]   Londra are un numar impresionant de locatii in care indragostitii sau trecatorii pot sa isi marcheze prezenta sau trecerea printr-un lacat cu numele lor. Firesc ar fi ca si in Londra locul ales cu predilectie sa fie un pod faimos sau o poarta renumita. Cu toate acestea, aici, locul preferat pentru punerea lacatelor este un gard destul de anonim ce imprejmuieste un teren viran langa Shoreditch, in East London.

3. Montevideo, Uruguay

[caption id="attachment_8279" align="aligncenter" width="570"]Lacate Montevideo sursa imaginii: actualidadviajes.com[/caption]   In Uruguay nu trebuie sa te temi de autoritati sau de cei care protesteaza pentru indepartarea lacatelor de pe obiectivele istorice sau culturale. La Fuente de los Candados – in traducere „Fantana Lacatelor” este o fantana special construita ca indragostitii sa isi ataseze lacatele cu numele sau initialele lor. Amplasata pe una dintre cele mai aglomerate strazi din Montevideo, fantana poarta si o inscriptie care incurajeaza cuplurile sa isi puna lacatele acolo, promitand ca cei care o fac, se vor intoarce la fantana in viitor, iar iubirea lor va dura vesnic.

4. Verona, Italia

[caption id="attachment_8280" align="aligncenter" width="675"]Lacate in Verona, italia sursa imaginii: pixabay.com[/caption]   Ce alt loc mai potrivit sa iti marchezi iubirea eterna si promisiunea unei vieti petrecute impreuna decat in Italia, la casa Julietei din Verona? Celebrul balcon al Julietei poate fi depasit in faima si popularitate de poarta casei celebrei domnite, incarcata de lacate. Pe vremea cand Romeo ii declara iubire vesnica si ii jura loialitate si dincolo de moarte, nu exista curentul lacatelor iubirii. Vremurile moderne, localnicii si turistii insa, merg la casa Julietei pentru a-si celebra propria poveste de dragoste cu lacate dintre cele mai fistichii.

5. Seul, Coreea de Sud

[caption id="attachment_8281" align="aligncenter" width="675"]Lacate Seul, Coreea de Sud sursa imaginii: Michaela Den, wikimedia.org[/caption] Daca ceva este la moda si are potential sa devina o atractie si un succes, lasa-i pe sud - coreeni sa se ocupe de asta. Intelegand ca fenomenul lacatelor iubirii nu o sa dispara prea curand, si stiind ca oamenii vor atasa acele lacate cu sau fara voia autoritatilor, managerii North Seoul Tower de pe Muntele Namsam (cel mai inalt loc din oras) au amenajat pe terasa turnului 7 copaci artificiali, exclusiv dedicati lacatelor iubirii. Ingineri vizionari, sud – coreenii au construit „copacii” astfel incat ei pot suporta greutati foarte mari si cantitati foarte mari de lacate. In plus, ei au amplasat in zona copacilor si o „Cutie a Cheilor”, un loc in care toti cei care au lacat pe unul din copaci sa isi poata depozita cheia, ca aceasta sa nu fie pierduta. Tu mai stii ce alte locuri din lume au devenit faimoase pentru prezenta lacatelor iubirii? V-ati pus vreodata un astfel de lacat si daca da, in ce oras?

SOURCE AND TAGS