5 motive pentru care nu vrei sa ratezi o vacanta in Republica Dominicana


Republica Dominicana este una dintre cele mai populare, exotice si prietenoase destinatii turistice caraibiene, un colt de paradis faimos, nu numai pentru statiunile la moda, plajele spectaculoase si ofertele all-inclusive, dar si pentru peisajele montane unice, arhitectura coloniala a oraselor si atmosfera urbana vibranta. Vrei sa te bucuri de o vacanta ca in povesti? Hai sa vedem cinci motive pentru care trebuie sa pui Republica Dominicana pe lista destinatiilor tale de concediu din acest an!

1. Plajele faimoase in intreaga lume

[caption id="attachment_9782" align="aligncenter" width="600"] Plaja in Republica Dominicana; sursa foto: traveluto.com[/caption] Indiferent daca vrei sa iti petreci vacanta intr-un resort all-inclusive, luxos si plin de viata sau, dimpotriva, daca vrei sa gasesti un golf care sa iti ofere intimitate, relaxare si liniste, plajele din Republica Dominicana sunt preferate de turistii din intreaga lume. Beneficiind de cele mai curate, limpezi si albastre ape din Caraibe, plajele acestei tari sunt cunoscute pentru nisipul lor alb si pentru cel auriu. Cele mai interesante plaje din Republica Dominicana sunt:
  • Playa Boca Chica
  • Cayo Levantado
  • Playa Rincón
  • Playa Dorada
Nu rata aici petrecerile de pe plaja, petrecerile tematice, activitatile nautice si subacvatice, festivalurile locale si, desigur, deliciile culinare cu care vei fi rasfatat, pentru ca fiecare zona, plaja si golf se mandreste cu cate un preparat local specific - in general, preparatele sunt bazate pe fructe de mare si combinatii de peste, fructe, legume si dulciuri exotice. Dincolo de salsa si cumbia, aici este locul in care s-a nascut merengue, asa ca bucura-te de ritmurile contagioase si de muzica ce iti va insoti pasii oriunde vei merge. Foarte multe hoteluri si statiuni organizeaza festivaluri de merengue in lunile de vara si daca vrei sa inveti si tu sa te misti pe aceste ritmuri, scolile de salsa si merengue din orase sunt foarte primitoare cu turistii.

2. Punta Cana

[caption id="attachment_9794" align="aligncenter" width="600"] Delfini in Punta Cana; sursa foto: barcelo.com[/caption] Punta Cana este un obiectiv turistic deosebit al Republicii Dominicane - o regiune in zona cea mai de est a tarii. Cunoscuta pentru statiunile sale all-inclusive, exotice, rafinate si luxoase, aceasta ofera turistilor care vin aici sejururi perfecte. Iata ce nu trebuie sa ratezi in Punta Cana:
  • Plaja si marea – Cele mai renumite resort-uri se afla aici sau in jurul acestei regiuni si nu degeaba se spune ca Punta Cana este perla Caraibelor. Apa este limpede si albastra, iar serviciile turistice sunt ireprosabile. Fie ca iti doresti piscine, spa-uri, petreceri, o luna de miere, un concediu cu familia, o perioada de liniste desavarsita sau distractie, din zori si pana a doua zi dimineata, aici ti se va oferi tot ce iti doresti.
  • Sporturile nautice – In fiecare dintre statiuni exista centre si scoli specializate pentru turisti, care ofera posibilitatea de a practica scufundari, snorkeling, navigatie, scuba diving, alaturi de animale acvatice exotice, rafting si altele.
  • Scape Park – Un superb parc de aventuri pentru cei carora le place sa traiasca viata la maxim. De la explorarea unor pesteri, la calarie, de la Zip Line la alte sporturi extreme, in acest parc natural poti petrece clipe de neuitat in aer liber, vizitand si cateva dintre atractiile naturale ale zonei.
  • Eco Turism – Tururile eco, de obicei, includ vizite pe insulele Saona si Catalina, explorarea Parcului National del Este, o oaza de flora si fauna exotica, o croaziera pe Rio Chavon si safari in jungla.

3. Aventura celor 27 de cascade de la Damajagua

[caption id="attachment_9788" align="aligncenter" width="600"] Peisaj din Damajagua; sursa foto: godominicanrepublic.com[/caption] Cascadele in Republica Dominicana sunt o atractie naturala ce fascineaza mii de turisti. Caderile de apa si peisajul montan care le gazduieste, canioanele, raurile si formatiunile pietroase transforma peisajul legendar al tarii intr-un adevarat parc natural de aventuri. O scurta plimbare cu masina te va duce in zona celor 27 de cascade de la Damajagua, iar de acolo poti porni in aventura:
  • Strabati mici lacuri cu barca;
  • Inoti prin canioane inguste si te relaxezi pe malurile inverzite, admirand flora si fauna;
  • Faci rafting pe cursuri de apa rapide si involburate;
  • Faci hiking prin padure, urmand poteci superbe sau alegand colturi de natura intime pentru picnicuri, relaxare si fotografie;
  • Escaladezi cascadele cu ajutorul franghiilor, scarilor si a altor elemente de catarare puse la dispozitia turistilor care vor sa traiasca aventura pana la capat.

4. Santo Domingo

[caption id="attachment_9790" align="aligncenter" width="600"] Santo Domingo; sursa foto: dronestagr.am[/caption] Capitala Republicii Dominicane este o opera de arta, din punct de vedere arhitectural si cultural. Un oras de o rara frumusete, Santo Domingo, iti ofera o sumedenie de minuni pe care trebuie sa le descoperi.
  • Zona coloniala – Gandeste-te ca stradutele pietruite pe care te plimbi au fost calcate de insusi Cristofor Columb! Arhitectura secolelor XV si XVI este de un pitoresc aparte. Nu rata Fortul Ozama, Alcazar de Colon si Marea Catedrala, toate construite in timpul vietii lui Columb. Plimba-te pe Calle Las Damas - prima strada construita a Lumii Noi. Mergi la Ruinas de San Francisco, caci, aici, in fiecare sambata au loc spectacole si festivaluri stradale de muzica si dans live de merengue, bachata, salsa si son.
  • Casa memoriala a lui Ponce de Leon, care a locuit aici, inainte de a se imbarca in aventura menita sa gaseasca fantana tineretii si care s-a sfarsit cu marele explorator descoperind Florida.
  • Malecon – Celebra esplanada a orasului, un bulevard-faleza pe care vei gasi cafenele si restaurante, magazine de suveniruri si cluburi cu spectacole live.
  • Eco-turism – In Santo Domingo poti sa iti petreci o zi intreaga fara sa te plictisesti, in Parque Mirador Sur sau in Gradina Botanica, ce cuprinde o multitudine de ecosisteme diferite, de la jungle tropicale la paradisurile gradinilor japoneze.
Atmosfera din oras este mereu vesela, primitoare si plina de surprize si poti gasi ceva de facut si de vazut pentru intreaga familie. Orasul este prietenos cu copiii, asa ca, daca mergi in vacanta cu intreaga familie, parcurile, zonele de agrement, siturile arheologice, unele muzee si atractii turistice vor fi pe gustul lor.

5. Atractiile deosebite

[caption id="attachment_9792" align="aligncenter" width="600"] Altos de Chavon; sursa foto: cheapshuttlesdr.com[/caption] Daca ai vazut prin filme destinatii exotice paradisiace si oportunitati de petrecere a timpului liber care par desprinse din fictiune, atunci este bine sa stii ca, in Republica Dominicana, astfel de oportunitati exista:
  • Inotul cu delfinii – Insula Delfinilor este o platforma, nu la mare distanta de tarm, pe care poti ajunge cu o ambarcatiune, intr-o excursie organizata pentru a vedea delfinii in habitatul lor natural.
  • Observarea balenelor – Samaná Bay este considerat cel mai bun loc de pe planeta din care poti observa uriasele balene in mediul lor natural. Acesta fiind unul dintre popasurile lor preferate, turistii spun ca au vazut si cate 300 de balene intr-un sejur. Exista nenumarate excursii organizate pentru a vedea balenele, asa ca nu ai cum sa le ratezi.
  • Los Haitises National Park – Inainte sa devina o parte a Lumii Noi, Republica Dominicana avea ea insasi o istorie. In acest parc poti vizita pesteri de la inceputul lumii, in care aborigenii au desenat aspecte din viata lor cotidiana.
  • Altos de Chavon – Daca vrei sa te teleportezi in timp si spatiu, viziteaza acest mic si linistit sat, care iti va da, pe loc, impresia ca ai ajuns, cumva, intr-o piesa de Shakespeare. Arhitectura de piatra, galeriile de arta, Muzeul de Arheologie, cocheta biserica St. Stanislaus si amfiteatrul roman te vor face sa te simti fie ca pe un platou de film la Hollywood, fie intr-un univers paralel.
Republica Dominicana este un colt de rai, pregatit sa vina in intampinarea tuturor dorintelor tale si gata sa te surprinda la fiecare pas. Tu te-ai hotarat unde iti petreci vacanta anul acesta?

SOURCE AND TAGS