5 lucruri pe care sa le stii atunci cand mergi prima data la ski


Suntem siguri ca odata cu apropierea sezonului rece te gandesti din ce in ce mai des la unele sporturi de iarna si la practicarea lor. Nu cu mult timp in urma ti-am dat cateva motive pentru care este grozav sa inveti sa schiezi. Dar hai sa ne imaginam ca te-ai hotarat sa le arati tuturor ca vei deveni un schior de exceptie, cauti statiuni pentru rezervari, ai pregatit echipamentul si bagajul si esti gata sa mergi pentru prima data la ski. Ce trebuie sa stii si ce trebuie sa faci pentru ca aceasta prima experienta sa fie una pozitiva si satisfacatoare?

1. Ce partie este potrivita pentru tine?

Daca esti incepator, trebuie sa iti faci rezervari intr-o statiune de schi care are partii special dedicate incepatorilor si pun la dispozitie monitori de ski si cursuri pentru toti cei care vor sa prinda tainele acestui sport. Daca mergi in gasca si deja locatia este stabilita, poti sa studiezi hartile partiilor din zona , sa vezi gradele de dificultate al partiilor si sa-ti alegi zona de ski in functie de nivelul la care esti.

2. Unde gasesti zapada naturala?

Daca ai decis sa mergi la ski sau cu snowboard-ul in perioadele noiembrie – decembrie si martie, ar trebui sa te interesezi dinainte despre starea vremii si existenta oportunitatilor din zona pentru a fi sigur ca vei schia si pe zapada naturala. Poate parea un moft la prima vedere, dar daca aceasta este prima ta experienta la schi, ar trebui sa faci tot posibilul sa schiezi pe zapada adevarata.

3. Cum trebuie sa te dotezi pentru un drum lipsit de griji?

Chiar daca te bazezi pe masina ta, trebuie sa stii ca nu intotdeauna este usor sa ajungi la unitatea de cazare unde iti vei petrece vacanta de schi. Daca ai cazarea la o unitate care se afla pe versantii muntelui sau pe un pisc impresionant, ai avantajul unei privelisti superbe, dar trebuie sa fii pregatit cu lanturi pentru situatia (foarte probabila) in care ninge. Nu intotdeauna drumurile de pe versanti sunt curatate imediat. Aceste drumuri sunt de multe ori inguste si abrupte, inghetate sau pur si simplu imposibil de urcat. Ca sa ai o vacanta reusita la ski, trebuie sa preintampini orice situatie neplacuta ce ti-ar putea periclita vacanta.

4. Cum faci rost de skipass?

Skipass-ul este una dintre cele mai importante achizitii ale unui schior. De cele mai multe ori, skipass-ul se plateste la ghiseele de la baza partiei si frecvent are inclus si transportul cu un bus special intre partiile de ski si statiuni. Un superskipass include mai multe zone de ski. Nu toate skipass-urile sunt ieftine, dar cele mai multe sunt foarte avantajoase si iti ofera o multime de optiuni.

5. Ce masuri suplimentare de precautie trebuie sa iti iei?

Daca esti incepator intr-ale schiului sau snowboarding-ului si vrei ca vacanta ta aventuroasa si plina de adrenalina sa se desfasoare fara nici o problema, iti recomandam sa iti faci o asigurare medicala care sa includa si sporturile recreationale. Pe principiul ca este mai bine sa previi decat sa combati, o astfel de asigurare iti va oferi linistea si siguranta de care ai nevoie pentru a invata sa schiezi si pentru a face din vacanta ta o experienta de neuitat. Ai si alte sfaturi pentru schiorii aflati la inceput de drum? Lasa-ne un comentariu si ajuta cu idei si sfaturi de vacanta! De asemenea, daca planuiesti sa schiezi iarna aceasta, nu mai pierde vremea cu impachetatul! Descarca lista noastra de bagaje pentru ski, printeaz-o si pune-te pe facut bagaje!

SOURCE AND TAGS