5 lucruri de luat in bagajul tau de vacanta la mare


Stim ca abia astepti sa pleci la mare in vacanta si ca deja visezi la plaje cu nisip fin, valuri line, relaxare si distractie alaturi de familie si prieteni. Daca ti s-a mai intamplat din cand in cand sa uiti ceva esential atunci cand ai plecat la mare in concediu, astazi avem pentru tine o lista cu cinci lucruri pe care trebuie neaparat sa le iei cu tine, ca zilele tale de vacanta sa fie linistite, iar tu sa te preocupi numai cu odihna, bronzul si divertismentul.

1. Kit-ul turistului pe litoral

Ai putea sa pui deoparte inca de pe acum o gentuta in care sa strangi obiectele absolut necesare unei vacante pe litoral. Desigur, daca mergi cu cei mici, poti sa le pregatesti si lor din timp un astfel de kit al calatorului la plaja:
    • Costum de baie;
    • Crema de protectie solara – ia un produs cu SPF foarte mare pentru copii;
    • Palarie/sapca de soare;
    • Ochelari de soare;
    • Papuci de plaja (pentru toata familia);
    • Prosoape de plaja si prosoape separate pentru cei mici;
    • Servetele umede si uscate;
    • Gel dezinfectant pentru maini (nu se stie niciodata cand vei avea nevoie).
Geanta de plaja astfel compusa, puteti sa va dedicati si celorlalte lucruri care nu trebuie sub nici o forma sa va lipseasca din bagaj!

2. Carti

Stim ca la plaja scopul principal este sa ne bronzam si sa ne bucuram de apa binefacatoare, dar avem nevoie si sa ne relaxam un pic. Daca fugi la mare ca sa evadezi departe de lumea dezlantuita si sa te bucuri de toate micile placeri ale vietii carora nu le dedici destul timp in cursul anului, atunci fa loc in bagajul tau si pentru romanul acela pe care tot vrei sa il citesti de ceva vreme. Daca esti un cititor pasionat, este posibil sa nu poti lua cu tine la mare toate cartile de care vrei sa te bucuri, asa ca poate este cazul sa investesti intr-un dispozitiv electronic pentru ebook-uri sau o tableta. Ce poate fi mai relaxant dupa un an intreg de munca decat sa te rasfeti pe un sezlong cu o carte buna intr-o mana si un cocktail racoritor in cealalta?

3. Jocuri si jucarii

Cand mergem la mare cu gasca sau cu familia, avem nenumarate posibilitati de distractie si petrecere a timpului liber. Cu toate acestea, sigur ca exista si momente in care vreti sa va distrati pe o terasa, la umbra pe plaja sau in camera de hotel. Aici intervin jocurile (pentru cei mari) si jucariile (pentru cei mici). De la cel mai simplu pachet de carti de joc pana la cel mai complicat boardgame, nu uita sa iei la tine ceva care sa va tina in priza impreuna, sa va faca sa radeti, sa va provoace la o seara de distractie in grup sau sa va tina ocupati cat timp asteptati sa treaca acea scurta ploaie de vara care v-a dat planurile peste cap.

4. Kit-ul pentru creat amintiri

Poate suna pretentios, dar daca planuiesti o vacanta de neuitat pentru gasca ta sau familie, aparatul de fotografiat, incarcatorul, bateria de rezerva, cardul de memorie si alte ustensile similare nu iti vor strica. Poti sa le iei si daca pleci singur in vacanta, caci nimic nu te impiedica sa iti incerci mana intr-ale artei, surprinzand pe camera acel fabulos apus in culori suprarealiste sau nuanta aceea ireala de albastru a marii.

5. Kit-ul de prim ajutor

Este posibil sa poti sa iti cumperi in caz de urgenta un unguent sau cateva pastile daca iti petreci vacanta la mare pe litoralul romanesc, dar daca mergi in strainatate, ar trebui sa iti faci un mic kit de prim ajutor. In primul rand, majoritatea medicamentelor nu corespund, iar barierele de limbaj te pot impiedica sa primesti ajutor de la farmacie. In cazul in care calatoresti cu copii, atunci medicamentele si unguentele probabil trebuie luate de acasa. Kit-ul de prim ajutor ar trebui sa contina niste medicamente impotriva insolatiei si a durerilor de cap sau musculare. Apoi, un gel dezinfectant si cativa plasturi te vor ajuta sa treci peste unele incidente cu zambetul pe buze. Medicamentele uzuale pentru tulburari gastro-intestinale sunt si ele de folos, caci nu stii cum reactionezi tu sau cei mici la schimbarea dietei intr-o tara straina. Mergi la mare intr-o statiune de litoral celebra? O pereche de dopuri de urechi s-ar putea sa iti foloseasca pentru a putea adormi in timp ce pe plaja petrecerea este inca in toi. Inainte de a lua o geanta plina de medicamente la tine, verifica conditiile de calatorie, legile tarii in care calatoresti si regulile impuse de compania aeriana, caci ar fi pacat sa le abandonezi in aeroport. Acestea au fost propunerile noastre de lucruri esentiale pe care trebuie sa le iei vara asta in concediu! Tu ce alte propuneri mai ai? Ce obiecte nu lasi niciodata acasa atunci cand iti faci bagajele pentru vacanta pe litoral?

SOURCE AND TAGS