5 lucruri de care sa tii cont atunci cand mergi cu cei mici la ski


Schiul nu este cel mai usor sport, dar este cu siguranta unul dintre cele mai iubite sporturi de catre adulti si copii din toata lumea. Pasionant, sanatos si aventuros, schiatul este motivul principal pentru care unele statiuni montane aflate in apropierea partiilor au devenit destinatii turistice de renume mondial. Hai sa vedem astazi impreuna cinci lucruri de care sa tii cont atunci cand mergi cu cei mici la ski.

 1. Alege o zona cu un grad de dificultate potrivit nivelului  copilului

[caption id="attachment_8867" align="aligncenter" width="600"]partie de ski pentru copii Copii la ski pe o partie pentru incepatori[/caption] Atunci cand mergi cu cei mici la ski, trebuie sa te asiguri ca partia sa fie adecvata nivelului la care ei se afla. Daca sunteti la inceput, partiile cu grad de dificultate minim sunt cele mai potrivite. Aceste partii line si scurte reprezinta primele dintr-un sir care va fi testat si exersat pana cand copilul invata sa isi mentina echilibrul. Atunci cand iti planifici vacanta, prezenta unor partii pentru incepatorii de varsta mica e primul criteriu in selectia statiunii.

2. Asigura-te ca au echipamentul si protectia adecvate

[caption id="attachment_8877" align="aligncenter" width="600"]copil in echipament de ski Copil in echipament adecvat de ski; sursa imaginii: sportamjet.at[/caption] In afara de faptul ca cei mici trebuie sa aiba un echipament de ski adecvat varstei si nivelului lor de performanta, trebuie sa va luati unele masuri suplimentare de protectie. In primul rand, copiii trebuie protejati de temperaturile reci si feriti de transpiratia inerenta practicarii acestui sport. Un costum de corp care sa protejeze de frig este obligatoriu, la fel cum sunt obligatorii sosetele si manusile, salopeta de fas sau o geaca impermeabila. Cautati produse de calitate din combinatii de bumbac si lana pentru a va asigura ca starea de sanatate a celor mici este perfect protejata. Casca si ochelarii sunt de asemenea foarte importante. Daca mergeti ocazional la munte, inchirierea echipamentului de ski este cea mai potrivita, mai ales ca de la an la an copiii cresc foarte mult. Daca vedeti ca cei mici sunt pasionati de acest sport si devin din ce in ce mai siguri pe ei, dupa cateva sezoane va puteti gandi sa le cumparati schiurile, claparii si costumul propriu in loc sa le inchiriati.

3. Ajuta-i pe cei mici sa se acomodeze cu regulile de baza

[caption id="attachment_8875" align="aligncenter" width="600"]copil pe partia de ski Copil invatand sa schieze; sursa imaginii: vitalhotelpost.at[/caption] In primul rand copiii trebuie sa se acomodeze cu schiurile, cu lungimea lor si cu efortul pe care trebuie sa il faca pentru a-si mentine echilibrul. De aceea, una din primele lectii pe care instructorii o predau este mersul pe schiuri. Exista desigur si cateva reguli de baza in ski care pot fi invatate inainte de practicarea sportului propriu-zis: mersul corect cu telescaunul si pastrarea distantei fata de cel de dinainte, respectarea regulilor de mers cu telecabina, sustinerea corecta a schiurilor atunci cand nu le au in picioare etc.

4. Alege un instructor potrivit pentru primii pasi pe schiuri

[caption id="attachment_8872" align="aligncenter" width="600"]copii pe partia de ski impreuna cu instructorul Copii invatand sa schieze, impreuna cu instructorul; sursa imaginii: mtbrighton.com[/caption] Monitorii de ski iau la cursuri copii cu varsta minima de trei ani, si in cateva zile ii pot invata sa isi mentina echilibrul, sa execute o coborare, o oprire sau un viraj de dificultate scazuta. Pentru copii este importanta implicarea instructorului pentru ca astfel vor invata sa schieze corect, sa respecte regulile si sa avanseze foarte repede. Mai mult, fiind intr-un grup, cei mici vor invata natural regulile de comportament fata de alti schiori, precum si modalitatile de a evita accidentele sau de a acorda ajutor atunci cand acestea au loc.

5. Incheie o asigurare medicala inainte sa pleci in vacanta

[caption id="attachment_8873" align="aligncenter" width="600"]copii ski asigurare medicala Copii in zapada, pe partia de ski; sursa imaginii: winterkids.com[/caption] Valabil atat pentru adulti si mai ales pentru copii, proverbul „paza buna trece primejdia rea” se aplica mai ales atunci cand mergi cu cei mici prima data la ski. O asigurare medicala este recomandata indiferent daca cel mic se accidenteaza, raceste sau dezvolta o problema de sanatate, de aceea este important sa o inchei inainte de a pleca in vacanta. Tu ai mers vreodata cu cei mici la ski? Ai si alte sfaturi pentru parintii care vor sa isi duca copiii la ski pentru prima data? Ce alte lucruri ar mai trebuie sa stie parintii inainte de a-si planifica urmatoarea vacanta la ski alaturi de cei mici?

SOURCE AND TAGS