5 Locatii romantice pentru un city break de toamna


De cele mai multe ori toamna este o adevarata inspiratie pentru romantici. Cu focul palpaind in semineu, cu ploaia batand in geam si cu bunatati pe masa, viata ti se pare mai frumoasa si mai plina de sens. Insa daca nu iti gasesti cele mai potrivite cuvinte pentru a-i spune partenerului ce simti, cel mai indicat ar fi sa-i oferi un weekend romantic, intr-un oras superb, care sa vorbeasca pentru tine.

Noi ne-am gandit la 5 locatii romantice pentru un city break de toamna tarzie, care sa nu iti dea bugetul peste cap, dar care sa iti implineasca toate asteptarile!

Iata mai jos 5 locatii romantice pentru un city break de toamna:

1. Budapesta, Ungaria

Se spune despre Budapesta ca este una dintre cele mai frumoase capitale ale Europei. In plus, este foarte aproape de noi, iar preturile in extra-sezon au scazut simtitor. Poti calatori cu trenul - pentru o aventura cu adevarat romantica - sau cu avionul, iar in orasul de pe Dunare, ai la dispozitie o multime de hoteluri, cladiri cu o arhitectura exceptionala, restaurante si baruri, poduri de pe care iti poti declara iubirea si castele medievale. Noi iti recomandam o cina romantica pe malul Dunarii, intr-un restaurant celebru ca Matyas Pince sau Gerbeaud Café si o oprire la Biserica Matthias, veche de 700 de ani, una dintre bijuteriile orasului Budapesta.

2. Istanbul, Turcia

Poate ti se pare ciudat ca am ales Istanbulul ca si destinatie romantica de weekend, insa orasul este atat de frumos, incat iti taie respiratia. Aglomeratia, viata traita intens, luminile  ireale si minaretele te invita la o promenada de neuitat! Istanbulul a fost Capitala Culturala Europeana in 2010 si va fi Capitala Sporturilor in 2012, iar unele zone ale orasului sunt incluse in lista UNESCO World Heritage. Daca partenerul tau adora arhitectura bizantina, palatele otomane, muzica de opera sau festivalurile de jazz, hotelurile cu un design luxuriant, bazarurile cu lucruri stralucitoare, cluburile de noapte si restaurantele unde fructele de mare sunt servite in peste 150 de feluri, atunci Istanbul trebuie sa fie destinatia ta. Noi iti recomandam o plimbare la Castelul Yoros si o cina la restaurantul Refik, unde la preturi excelente, poti manca o friptura suculenta de miel si un desert absolut delicios.

3. Dubai, Emiratele Arabe Unite

Orasul Dubai a devenit treptat noua Meka a calatorilor, a fashionistelor si a cautatorilor de vise. In noiembrie temperaturile rar scad sub 30 de grade, cerul este senin, iar plajele au cel mai fin nisip la care ai visat vreodata. In afara de bogata colectie de cladiri de o varietate arhitecturala impresionanta, de Burj al Arab, de traditionalele souk cu mancaruri, condimente si tesaturi, de mancarea savuroasa si de starurile pe care le poti intalni la tot pasul, in Dubai viata are un ritm propriu, inegal, de zi si de noapte, vibrant, cuceritor. Noi iti recomandam o plimbare cu abras, barcute care te vor purta peste Dubai Creek, si o cina la celebrul restaurant Nobu, condus de unul dintre cei mai mari bucatari din lume, Chef Nobu Matsuhisa, care va fi cu siguranta una dintre cele mai importante experiente culinare din viata ta.

4. Roma, Italia

Roma, Orasul Etern, poate fi cel mai potrivit loc din lume in care sa construiesti un templu iubirii tale. Renascentist si baroc, elegant, vechi si nou, senzual, animat, cu un sex-appeal de netagaduit, orasul se afla pe Lista Patrimoniului UNESCO si te intampina in noiembrie cu tremperaturi blande, de pana la 16 grade. Multi dintre voi poate ati fost la Roma, ca si turisti, ca si calatori, ca si iubitori de cultura, arta, traditie si mancare buna. Insa poate nu ati fost la Roma ca si indragostiti. Orasul vazut printre pleoapele pe jumatate inchise ale unui om transformat de dragoste poate fi cu totul altfel. Daca esti curajos, poti face o incursiune in Fontana di Trevi si sa ii faci o declaratie speciala partenerului tau sau poti vizita Piazza Navona, gradinile Vilei Borghese sau cartierul Trastevere. Noi iti recomandam o plimbare prin Campo dei Fiori si o cina romantica cu pizza si fructe de mare in restaurnatul La Bouvette.

5. Sibiu, Romania

Nu am ales intamplator acest oras pentru un weekend romantic! Consider ca este o adevarata bijuterie a Romaniei si ca ocupa un loc fruntas printre destinatiile speciale, unice, pline de seva si de culoare, din intreaga Europa. Sibiul are tot: cladiri antice de o frumusete covarsitoare, poduri din piatra, stradute intortocheate, felinare blande la ceas de seara, acoperisuri colorate, vesele, muzee incredibile, dar si restaurante si hoteluri de lux, baruri si cluburi de noapte, tineri care stiu sa se distreze si batranei care se plimba de mana sub lumina clara a lunii, ce vegheaza muntii din departare. Noi iti recomandam o plimbare nocturna pe stradutele orasului istoric si apoi o cina romantica la Crama Sibiul Vechi.


SOURCE AND TAGS