5 beneficii ale mini-vacanțelor dese de care te poți bucura anul acesta

Ce ar fi mai bine pentru tine și familia ta, o vacanță lungă sau mai multe mini-vacanțe, mai scurte, dar mai frecvente? De ce nu ambele? Cei mai mulți dintre noi plănuim organizarea unui concediu prelungit alături de cei dragi anul acesta. Cu toate acestea, planificarea mai multor excursii sau city-break-uri este fel de benefică. Ți s-ar putea părea complicat la prima vedere, dar, în realitate, lucrurile sunt mult mai simple. Hai să vedem astăzi câteva dintre avantajele de care te poți  bucura anul acesta dacă alegi mai multe mini-vacanțe presărate de-a lungul anului!

1. Ai parte de mai multe momente de relaxare

Având în vedere anul prin care am trecut, munca de acasă, preocupările și problemele cu care ne-am confruntat cu toții, este natural să ne dorim să petrecem cât mai multe momente de relaxare și odihnă. O vacanță prelungită, într-o destinație exotică pe care ți-ai dorit foarte mult să o vizitezi, de exemplu, îți va satisface, cu siguranță, nevoia de odihnă, relaxare și distracție.

Dar și câteva mini-vacanțe planificate de-a lungul anului pot oferi nenumărate oportunități pentru tine și familia ta.

Așa cum astfel de mini-vacanțe sunt benefice pentru tine, gândește-te la cât de mult îi vor ajuta ele pe cei mici. Dincolo de faptul că ele joacă un rol important pentru psihicul copiilor, au și o valoare educativă extraordinară.

2. Cu cat faci mai multe vacanțe, cu atât poți vedea mai multe locuri

Călătoriile sunt relaxante și distractive și cei mai mulți dintre noi preferă vacanțele pentru a vedea locuri noi și a avea parte de cât mai multe experiențe. Mai mult, cu cât faci mai multe excursii scurte, cu atât mai mult ai ocazia să vezi mai multe locuri. Dacă ești acel tip de călător care vrea să cunoască și să experimenteze cât mai multe destinații turistice și nu are neapărat răbdarea necesară de a sta o săptămână pe o plajă, atunci poate te-ai bucura mai mult de un city-break. Sau, de exemplu, o mini-vacanță într-un castel sau conac este cu totul diferită ca destinație sau experiență decât un sejur în Delta Dunării câteva luni mai târziu.

3. Mini-vacanțele îți dau ocazia să descoperi lucruri noi

Unul din marile avantaje ale mini-vacanțelor este acela că te poți bucura de vizite în unele locuri extraordinare pe care nu mulți le cunosc, în țară sau în străinătate.

Dacă planifici momentan mai multe city-break-uri în România în destinații mai puțin cunoscute, îți recomandăm o mini-vacanță la Balvanyos, o stațiune montană balneară unde te poți bucura de o vacanță distractivă alături de cei mici, dar și de tratamente wellness și spa pentru a-ți reîncărca bateriile.

Pe de altă parte, experiența de a petrece o noapte în castelul Haller sau la Casa Wagner din Sighișoara este unică și memorabilă și te va umple de încântare. Astfel, oricând în timpul anului, ai nenumărate ocazii să ”evadezi” într-un loc nou.

4. Copiii au parte de mai multe ”aventuri”

Cei mici au nevoie să se miște în aer liber și să aibă parte de experiențe memorabile la rândul lor. Copiii adoră să descopere locuri și lucruri noi, să aibă parte de aventuri ca în cărți, și să se bucure de cât mai multe astfel de evadări alături de părinți.

De aceea, îți recomandăm să le dai copiilor ocazia să se detașeze, să se odihnească și să se distreze cat mai des posibil. Pentru acest sezon de primăvară-vară, îți recomandăm stațiunile din Delta Dunării. Murighiol, Gura Portiței sau Jurilovca sunt destinații potrivite pentru familiile cu copii care vor să se delecteze cu peisaje fabuloase, activități interesante, descoperiri culinare, și aventuri în Deltă.

5. Mini-vacanțele sunt mai prietenoase cu bugetul

Un singur concediu lung o dată pe an cu familia este posibil să fie mai costisitor decât mai multe mini-vacanțe presărate de-a lungul anului. Dacă te bucuri de vouchere sau card de vacanță, poți plăti în acest fel mai multe excursii de câteva zile în zone și unități de cazare din țară, punând astfel deoparte un buget generos pentru distracția rezervată concediului ”principal”.

Tu unde ți-ai propus să îți faci mini-vacanțele anul acesta?

Știm că am traversat cu toții un an dificil și obositor. De aceea, avem nevoie de momente de relaxare și bucurie care să ne încarce bateriile și să ne dea puterea de a trece peste toate cu inima deschisă. Tu unde ai vrea să evadezi anul acesta? Ce destinații ți se par cele mai potrivite pentru tine și familia ta?

Nu uita că te așteptăm să ne contactezi și să ne ceri detalii despre ofertele noastre de city-break-uri și mini-vacanțe pe care le poți petrece alături de cei dragi în țară! Întreabă-ne și de voucherele de vacanță, consultanții noștri îți vor oferi cele mai bune soluții pentru tine și familia ta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *