4 statiuni de schi unde sa mergi cu cei mici


Schiul este un sport foarte distractiv pentru cei mici, iar o vacanta la schi poate deveni o aventura pentru intreaga familie. Daca esti pasionat de sporturile de iarna si deja planuiesti o vacanta la schi, astazi iti oferim patru sugestii de statiuni in care te poti distra impreuna cu cei mici.

1. Pasul Tonale – Italia

[caption id="attachment_9981" align="aligncenter" width="600"]Parcul de distractii Fantaski ski Parcul de distractii Fantaski; sursa foto: blog.visittrentino.it[/caption] Italia este o destinatie renumita pentru schi, iar statiunea, aflata in zona Pontedilegno – Tonale are o reputatie foarte buna atunci cand vine vorba despre facilitatile oferite familiilor cu copii aflate in vacanta aici. Te poti bucura de 100 de kilometri de partii, dintre care 10 partii cu dificultate scazuta, pentru incepatori si 25 de partii de dificultate medie, pentru cei care vor sa practice ceea ce au invatat deja. Desigur, temerarii au parte de cel putin 6 partii de dificultate ridicata. Facilitatile pentru copii sunt numeroase:
  • Parcul de distractii Fantaski – gandit ca un loc de joaca si ca un parc de aventuri in aer liber, parcul ii introduce pe cei mici in lumea fascinanta a schiului prin joaca si diverse provocari amuzante. Ei pot lua lectii de schi in deplina siguranta si se pot juca sub supravegherea personalului specializat, in timp ce parintii sunt pe partiile pentru adulti sau ii urmaresc cum invata acest sport.
  • Scoala de schi – dotata cu echipamente moderne si monitori de schi profesionisti, cei mici pot invata aici tainele schiului in deplina siguranta.
  • Seri distractive pentru cei mici – de la spectacole pana la jocuri, aventuri, intreceri de schi amuzante, face painting, muzica si seri de cinema, cei mici au parte de nenumarate surprize. Drumetii cu incaltaminte de zapada (rachete) – inedite si amuzante, astfel de drumetii devin bucuria tuturor copiilor.
  • Snowpark – aici copiii vor avea ocazia sa se bucure de frumusetea muntilor inzapeziti si sa afle mai multe despre specificul zonei, avand la dispozite rute speciale pentru drumetii si actiuni de explorare a zonei inconjuratoare.

2. La Plagne – Franta

[caption id="attachment_9983" align="aligncenter" width="600"]Peisaj din Paradiski ski Peisaj din Paradiski; sursa foto: skiresort.info[/caption] Situata in zona Paradiski, statiunea de ski din Franta este considerata un areal special dedicat schiatului si vacantelor in familie, indiferent de varsta sau de nivelul de experienta. Arealul La Plagne este gandit ca un family resort ce le ofera turistilor 225 de kilometri de partii, de toate gradele de dificultate. In plus, 70% din domeniul schiabil este situat la altitudini de peste 2000 de metri, iar turistii se pot bucura de prezenta a peste 1000 de instructori de schi. Facilitatile pentru copii sunt numeroase:
  • Partii de sanius – pentru cei mai mici, care nu se descurca inca pe schiuri, partiile de sanius sunt mereu un prilej de incantare. Cu toate acestea, oricine se poate bucura de o zi pe sanie, caci partiile sunt pregatite.
  • Gradinite pentru copii de la 3 ani – cei mici au parte aici de multa distractie, jocuri educationale, programe de divertisment si supraveghere cu personal didactic specializat.
  • Scoli de schi – toti copiii, indiferent de varsta sau nivelul de pregatire, au parte de instructori profesionisti.
  • Catarari pe gheata – in afara de schi, copiii au parte de nenumarate aventuri in aer liber, activitati montane si provocari ce ii vor ajutasa cunoasca si sa iubeasca muntele.

3. Les Menuires – Franta

[caption id="attachment_9985" align="aligncenter" width="600"]piou piou- ski in les menuires Activitati in cadrul clubului pentru copii Piou Piou; sursa foto: azureva-vacances.com[/caption] Statiunea este situata in zona Les 3 Vallees – cel mai extins domeniu schiabil din lume si unul dintre cele mai potrivite areale de tip family resort. Aici, familia ta se poate bucura de cele 600 km de partii interconectate si de cele 327 de partii de toate gradele de dificultate. In plus, cele 169 de instalatii de cablu fac vacanta la schi o placere, oferind o mobilitate crescuta. In statiunea Les Menuires, copiii au parte de: partii cu dificultate redusa, fun-park, zone de freestyle, scoli de schi, cluburi dedicate copiilor.
  • Piou Piou Club – cresa si mini club pentru copii intre 3 luni si 5 ani, ce le ofera acestora programe educative si de divertisment, supraveghere atenta cu personal specializat si posibilitatea de a socializa cu alti copii de varsta lor.
  • Walibi Gliss – partie de slalom de dificultate scazuta, pentru copii mai mari de 6 ani, ce le ofera acestora posibilitatea de a se aventura in activitati de slalom in perfecta siguranta.
  • Fun Park – pentru copii de la un an la 12 ani, acest parc ii provoaca pe copii la diverse activitati, oferindu-le posibilitatea de a se distra, de a invata lucruri noi, de a-si pune in valoare abilitatile si de a petrece timp liber alaturi de ceilalti.
  • Partia de sanius Roc'n Bo - iti va fi probabil dificil sa ii desprinzi pe copii de pe aceasta partie pe care se vor simti in largul lor.
  • Partii de sanius intr-un castel de zapada – pentru copii de la un an la 7 ani – o experienta de neuitat, castelul de zapada si partiile schiabile sunt mai mult decat o aventura
  • Drumetii cu incaltaminte de zapada (rachete) – pentru copii intre 4 anisi 11 ani, cu insotitori de la scoala de schi.
  • Scoala de schi – pentru copii cu varsta minima de 3 ani: chiar si cei mai mici dintre membrii familiei pot invata sa schieze.

4. Bansko – Bulgaria

[caption id="attachment_9987" align="aligncenter" width="600"]Snow-karting in Bansko Snow-karting in Bansko; sursa foto: bulgariaski.com[/caption] Statiunea este considerata cea mai moderna statiune de schi din Bulgaria, situata in Muntii Pirin. Este o statiune foarte tanara, care s-a dezvoltat rapid in ultimii 10 ani si care are o infrastructura comparabila cu cea a statiunilor de schi consacrate. Aici te poti bucura cu intreaga familie de cei 75 de kilometri de partii, cea mai inalta altitudine fiind de 2600 metri. Cei mici pot invata sa schieze pe cei 35 de kilometri de partii de dificultate scazuta, in timp ce adultii se pot bucura cu adevarat de schi pe restul partiilor cu dificultate medie si ridicata. Cei mici se mai pot bucura aici si de:
  • Snowpark – un parc de distractii ce combina schiul cu divertismentul, dotat cu zone de relazare si petrecere a timpului liber si zone de distractie.
  • Scoala de schi – indiferent de varsta copilului sau de nivelul sau de pregatire, scoala de schi le ofera copiilor posibilitatea de a invata si stapani tehnica de a schia cu ajutorul unor instructori specializati.
Tu unde vrei sa mergi la schi impreuna cu copiii iarna aceasta? Care dintre aceste destinatii ti se pare cea mai atractiva?

SOURCE AND TAGS