4 locuri altfel din Romania


Oricat de bine ne-am cunoaste tara si destinatiile turistice populare, tot mai avem de descoperit locuri care ne vor surprinde placut. Astazi iti propunem o excursie virtuala in patru astfel de destinatii despre care poate ca nici nu ai auzit, dar pe care trebuie sa le explorezi.

1. The Machine House Zabala zabala

Zabala este un mic colt de rai in judetul Covasna ce adaposteste Domeniul Castelului din Zabala. Domeniul a fost restaurat si readus la viata de catre mostenitorii contelui Mikes, care au modernizat complexul si l-au impartit in mai multe unitati de cazare. Elementul surpriza si farmecul acestui loc consta in faptul ca fiecare unitate de cazare este diferita fata de celelalte si are specificul ei. Toate, insa, pastreaza farmecul vietii de conac de secol XIX. Iti poti petrece diminetile plimbandu-te prin gradinile castelului si dupa-amiezile cu caleasca prin padure. Poti petrece o seara in compania contelui Armin pe proprietatea acestuia, te poti bucura de o aventura in padure, sau de peisajul montan si poti observa ursii si caprioarele in habitatul lor natural. Daca ajungi aici intr-un weekend romantic, in luna de miere sau intr-o vacanta prelungita, trebuie sa afli ca te poti bucura de cine somptuoase la lumina lumanarilor, produse bio de calitate si poti alege dintr-o colectie de vinuri fine. zabala2 The Ultimate Weekend este un pachet ce include o degustare de vinuri si relaxare, in timp ce sauna din padure iti ofera un cadru intim care te va ajuta sa-ti incarci bateriile. Vizionarea unui film clasic intr-o atmosfera exclusivista si bucatele alese si preparate cu grija pot reprezenta elementele cheie care te vor face sa te indragostesti de acest loc.
Vezi detalii

2. Domeniul Greaca Seniorilor greaca

Aflat la numai 45 de km distanta de Bucuresti, Domeniul Greaca este un resort turistic de basm, punand la dispozitia vizitatorilor un conac cu arhitectura neoromaneasca si un peisaj care te va convinge sa-ti petreci aici vacanta, an de an. Domeniul Greaca este renumit pentru atmosfera cu care isi intampina turistii, aflati aici fie pentru relaxare, fie pentru afaceri. Camerele sunt spatioase, luminoase si atent decorate, in deplina armonie cu peisajul. greaca1 Aici iti poti petrece timpul liber cum doresti: te poti odihni, distra sau mentine activ fie ca folosesti piscina, terenul de tenis, complexul spa in aer liber, salile de jocuri (biliard si ping-pong) sau gradinile domeniului. Pentru cei care vor putina adrenalina, exista posibilitatea de parcurgere a unui traseu cu ATV-ul. Alte activitati, care le sunt recomandate atat celor mari cat si celor mici: pescuit, acces la Kiddyland, calarie sau vizitarea obiectivelor turistice din zona (Casa de Piatră de la Heresti, Fantanile de la Izvoarele sau Schitul Gostinari).
Vezi detalii

3. Vila Economat Sinaia

economat1 Sinaia este una dintre cele mai populare statiuni montane de pe Valea Prahovei. Vila este situata pe domeniul Castelului Peles si este fosta cladire a Corpului de Garda a domeniului Peles. Este construita in acelasi stil arhitectural (burg german) ca si castelul si, pe vremuri, obisnuia sa gazduiasca demnitarii si angajatii Curtii Regale a Romaniei pe perioada verii. Acum, complexul isi intampina toti turistii cu acelasi fast regal cu care intampina oaspeti de marca ai casei regale.
Vezi detalii

4. Domeniul Dracula Danes

danes2 Localitatea Danes se afla la doar cativa kilometri distanta de Cetatea Sighisoara. Aici, intr-un uimitor cadru natural, te asteapta Domeniul Dracula Danes. O excursie, o luna de miere sau un sejur prelungit iti vor da ocazia sa te relaxezi si sa ai parte de o vacanta minunata. Bucura-te de momente de rasfat la piscina, descopera lumea fascinanta a echitatiei la manejul din Centrul Ecvestru sau prin imprejurimile Danesului, reincarca-ti bateriile pe terasa, rasfata-te cu preparate traditionale sau internationale savuroase si lasa grijile deoparte. Poti explora in imprejurimi Valea Stejareni, pazita de Hanul Dracula, la 6 km de Sighisoara si 5 km de Pensiunea Dracula. Undita de pescuit, apropierea de animalele domestice si salbatice din mica gradina zoologica de pe domeniu, stana amenajata, potecile pitoresti, plimbarile cu trasura sau bicicleta pe drumuri de munte si vizitarea cetatilor si bisericilor fortificate din Transilvania sunt ingredientele unei vacante perfecte.
Vezi detalii
Nu uita, pentru orice serviciu de cazare sau transport in Romania, poti plati la noi cu vouchere de vacanta! Tu ai fost vreodata intr-unul din aceste locuri? Ce te atrage cel mai mult?

SOURCE AND TAGS