4 idei pentru mini-vacanta de Rusalii


O sarbatoare importanta cum este cea a Rusaliilor trebuie petrecuta asa cum se cuvine: o mini-vacanta alaturi de cei dragi, intr-o destinatie turistica atractiva. Daca nu ti-ai facut planuri de Rusalii, ai ajuns in locul potrivit: avem patru idei pentru tine din care poti alege!

1. Soare si plaja, in Eforie Nord

[caption id="attachment_9673" align="aligncenter" width="600"] Plaja din Eforie Nord[/caption] Una dintre cele mai in voga statiuni de anul acesta, de pe litoralul romanesc, Eforie Nord te imbie cu plaje cu nisip fin si distractie de dimineata pana seara. Cum te poti distra aici in mini-vacanta?
  • Bucura-te de plaja, soare, briza, nisip fin, apa marii si apusuri de soare spectaculoase.
  • Hotelul pe care ti-l propunem este o oaza a relaxarii si distractiei, asa ca profita de: piscina in aer liber, SPA, sala fitness, piscina interioara pentru adulti si copii, masaj si sauna.
  • Cei mici vor fi rasfatati si se vor amuza in Fortyland (un taram magic dedicat exclusiv copiilor), la piscine, piscina cu bile, locul de joaca amenajat in aer liber sau la spectacolele, evenimentele si petrecerile pentru copii.
  • Daca esti pasionat de excursii si descoperiri, in zona poti vizita orasul Constanta, Cetatea Histria, poti face plimbari pe malul lacului Techirghiol sau o excursie in celelalte statiuni de pe litoral.
  • Rasfata-te cu preparatele locale din peste si retetele specifice litoralului.
Vezi detalii

2. Aer proaspat de munte, in Covasna

[caption id="attachment_9674" align="aligncenter" width="600"] Castelul Miko; sursa foto: voceatransilvaniei.ro[/caption] Daca vrei sa iti petreci vacanta de Rusalii la munte, atunci cea mai potrivita este statiunea celor 1000 de izvoare: Covasna. Situata intr-un peisaj de basm, Covasna te asteapta sa ii descoperi misterele. Cum te poti distra aici in mini-vacanta?
  • Relaxeaza-te si incarca-ti bateriile intr-un peisaj montan superb.
  • Bucura-te de oferta de divertisment pe care o vei gasi la hotelul pe care ti-l recomandam: piscina acoperita, SPA, teren de sport mixt - fotbal si tenis de camp, sala fitness, biciclete, jacuzzi, sauna, ATV-uri, discoteca, sala de jocuri - biliard, bowling, tenis de masa, sah, table, rummy, carti de joc.
  • Descopera muntii si bucura-te de drumetii si picnicuri in imprejurimi.
  • Viziteaza cateva dintre cele mai interesante obiective din zona: Muzeul National Secuiesc, Muzeul Depresiunii Baraolt, Pestera Puturosu, Castelul Miko sau Balta Dracului (situata in centrul orasului Covasna).
  • Incearca gastronomia locala si nu pleca fara sa fi gustat din gulas sau preparatele specifice zonei.
Vezi detalii

3. Arhitectura si istorie, in Bari (Italia)

[caption id="attachment_9675" align="aligncenter" width="600"] Faleza lungomare, in Bari; sursa foto: bariadvisor.it[/caption] Bari este unul dintre orasele din sudul Italiei ce are reputatia de a-si intampina turistii cu o pofta nestavilita de viata si distractie, cu o arhitectura ce iti ia rasuflarea si cu o faleza pe care iti vei dori sa o strabati in fiecare zi. Cum te poti distra aici in mini-vacanta?
  • Descopera orasul la pas, vizitand castelele medievale, zidurile de piatra, pietele publice (fiecare are istoria ei), bazilicile si catedralele, vilele somptuoase, descopera muzeele si teatrele, stradutele pietruite si celebra lungomare – faleza unde te poti plimba nestingherit.
  • Bucura-te de oferta de posibilitati de relaxare si distractie pe care o vei gasi la hotelul recomandat de catre noi – ospitalitatea italiana este recunoscuta peste tot in lume, asa ca vei avea parte numai de surprize placute.
  • Viziteaza cele mai importante obiective turistice din Bari: Bari Vecchia – Centrul Vechi, Bazilica San Nicola, Biserica Sfantului Nicolae (si mormanul Sfantului Nicolae aflat aici), Castelul Castello Svevo, Piazza Mercantile si a sa Colonna Infame.
  • Daca timpul iti permite, poti face o excursie la 60 de km de Bari, pentru a vizita Alberobello – o mica localitate celebra pentru arhitectura neobisnuita a caselor.
  • In Bari, mancarea este excelenta, iar turistii recomanda sa nu pleci de aici fara sa fi gustat din limoncello-ul traditional sau din inghetata artizanala de casa.
Vezi detalii

4. Cartiere fermecatoare si cultura, in Roma (Italia)

[caption id="attachment_9676" align="aligncenter" width="600"] Roma, la apus; sursa foto: maxisciences.com[/caption] Roma nu a fost construita intr-o zi si cu siguranta nu poate fi vizitata intr-o zi, dar poti incerca sa o vizitezi intr-o mini-vacanta de Rusalii. Totul este fermecator si impozant in Roma, asa ca profita la maxim de oportunitate si descopera unul dintre cele mai fascinante orase din lume! Cum te poti distra aici in mini-vacanta?
  • Poti explora Roma mai putin cunoscuta, bucurandu-te in acelasi timp de minunatiile ei: piatetele Piata Navona si Campo de Fiori, cartierele vechi Trastevere si Ghetto, gradinile din Villa Borghese si Villa Giulia.
  • Hoinareste in centrul vechi sau pe arterele comerciale importante si bucura-te alaturi de localnici de minunile Romei: Corso Victor Emmanuel al II-lea, artera principala a Romei, care trece prin "inima medievala si renascentista" a orasului, Fantana Trevi si Treptele Spaniole, bisericile San Luigi dei Frances si Santa Maria sopra Minerva.
  • Poti face o singura excursie de o zi la Pantheon, Basilica San Pietro si Castelul San'Angelo sau la Vatican.
  • Gastronomia in Roma este considerata o experienta turistica in sine, asa ca nu pleca de aici fara sa gusti cateva specialitati: pizza romana sau pastele de casa, platourile de branzeturi, mezeluri locale sau celebra prajitura tiramisu.
Vezi detalii
Te-ai decis ce faci in aceasta mini-vacanta de Rusalii? Unde ai vrea sa calatoresti? Nu uita, pentru orice serviciu de cazare sau transport in Romania, poti plati la noi cu vouchere de vacanta!

SOURCE AND TAGS