4 destinații de vis pe litoralul italian


Ți-ai dorit întotdeauna o vacanță în Italia, dar nu ai ajuns acolo până acum? Sau poate ai vrea să revizitezi niște locuri care te-au impresionat profund? Fiind încă vară, te invităm astăzi într-o călătorie virtuală în câteva dintre cele mai iubite destinații de pe litoralul italian. Plajele cu nisip fin, apele limpezi de culoarea azurului, gastronomia italiană și obiectivele turistice sunt numai câteva dintre motivele pentru care trebuie să vizitezi una dintre zonele descrise mai jos. Atunci când cauți o vacanță în Italia, te poți baza pe noi să îți prezentăm ofertele potrivite. Bella Italia te așteaptă cu brațele deschise.  

1. ZONA VENEȚIA – BOLOGNA

Cele mai căutate stațiuni din zona Veneția-Bologna sunt Lido di Jesolo și Rimini, ambele cunoscute pentru plajele generoase ca dimensiuni, cu nisip fin și intrare lină în apă. Accesul în stațiuni de la aeroporturile Veneția (Treviso) sau Bologna se face foarte ușor: poți lua un tren, un autobuz sau un taxi. Desigur, există și opțiunea unui transfer privat, dacă îți dorești. Avantajul acestei zone constă în faptul că pe oricare dintre plaje găsești toate facilitățile pe care ți le dorești: cabine de schimb, dușuri, baruri și terase, etc. Mai trebuie să știi și că majoritatea hotelurilor oferă șezlonguri pe plajă pentru ca tu să te simți cât mai confortabil. Stațiunile sunt recomandate atât pentru familiile cu copii, cât și pentru tinerii amatori de distracție. În fiecare seară, faleza se transformă într-un loc cu multe posibilități de petrecere a timpului liber/ distracție pentru adulți sau copii deopotrivă. Această zonă este mai comercială în comparație cu celelalte, așadar vei găsi aici mult mai multe opțiuni pentru a face cumpărături, a te bucura de restaurante, magazine, obiective turistice, etc.  

2. ZONA BARI/ PUGLIA și stațiunile din sud

Dacă îți dorești o vacanță departe de lumea dezlănțuită pentru câteva zile, pline de acel dolce far niente italian, atunci trebuie să încerci zona Bari/Puglia. Stațiunile sunt superbe, întâmpinându-te atât cu plaje amenajate, cât și cu plaje mai intime, retrase, cu peisaje deosebite. Majoritatea plajelor sunt nisipoase și bogate, cu intrare lină în mare. Bari este o stațiune de legendă printre turiști – de aceea probabil o vei găsi un pic cam aglomerată dacă gusturile tale se îndreaptă mai mult înspre liniște și relaxare. De aceea, îți recomandăm plajele Polignano a Mare, Monopoli, Torricella sau Nuci, dacă îți dorești un concediu intim alături de partener sau familie. În ceea ce privește accesul și deplasările, este ușor să iei trenul din aeroportul Bari către stațiunile din zonă. Cu toate acestea, noi îți recomandăm închirierea unei mașini, deoarece îţi oferă mai multă libertate de mișcare. Astfel, poți îmbina plaja cu vizita a cel puțin două importante obiective din zonă: Alberobello și Materra. Iată și alte recomandări din partea turiștilor îndrăgostiți de această zonă:
  • Diminețile, poți opri la una din brutăriile locale pentru a degusta o focaccia autentică și cât se poate de tradițională;
  • O activitate inedită este aceea de a te lăsa pierdut pe străduțele înguste ale fiecărei localități și sa intri în osteriettele de familie pentru a te delecta cu preparate specific pugliese;
  • Tot seara, în timp ce te plimbi pe străduțe, observă clădirile din jur. Vei avea surpriza să vezi că multe apartamente situate la parter au uşa sau geamul deschise. De la fiecare poți cumpăra diverse gustări “ to go” specifice zonei, cea mai cunoscuta fiind mămăliga prăjită cu un gust aparte.
 

3. ZONA LAMEZIA TERME / Calabria

Iată o zonă a litoralului italian mai puțin cunoscută printre turiștii români, dar celebră prin faptul că fiecare plajă vine și cu peisaj propriu ”la pachet”, fie un peisaj urban specific calabrez în fundal, fie un munte care se contopește cu marea într-un punct la linia orizontului. Odată ajuns aici, îți recomandăm să închiriezi o mașină, chiar dacă distanța dintre aeroportul Lamezia Terme și zona de plajă Tropea poate fi parcursă ușor și cu trenul. Mașina îți oferă mai multă libertate și mobilitate între plaje – pentru că fiecare are farmecul ei. Zona Tropea fascinează la fiecare pas, oferă orice îți poți dori și imagina, și merită explorată în detaliu. De la nord, trecând prin coloratele orășele mediteraneene și oprindu-te și la plajele superbe din Pizzo, Marina din Zambrone, Tropea, Capo Vaticano, Scilla, trebuie neapărat sa faci un popas și la tratoriile locale pentru a savura specialitățile calabreze: pastele Fusilli Spacati, Nduja, desertul Tartufo și multe altele. Zona Lamezia Terme/Calabria este o destinație excelentă pentru o vacanță la mare plină de farmec. Cazarea și facilitățile nu te vor dezamăgi. Destinația este potrivită atât de familiile cu copii, cât și de tinerii aflați într-o evadare romantică sau cuplurile care își doresc o vacanță inedită pentru a se odihni și a explora ceea ce înseamnă cu adevărat farmecul Italiei.  

4. INSULA SARDINIA

Faimoasă, iubită și căutată de turiștii din întreaga lume, Insula Sardinia este mai mult decât o destinație de vacanță, ci o experiență de viață. Costa de Smarald este atracția principala a insulei și una dintre cele mai exclusiviste zone de coastă din Sardinia. Așa cum probabil știi deja, pe insulă se află nenumărate atracții, precum locuri preistorice, muzee și turnuri din piatră (cele mai bine conservate rămânând cele de la Nuraghe Su Nuraxi). Aici, au loc multe festivaluri și spectacole. Turiștii vin aici și pentru obiceiurile locale tradiționale, care nu se găsesc nicăieri în altă parte. Considerata insula cu cea mai lungă vară, Sardinia este potrivită pentru o escapadă în orice perioadă a anului, având temperaturi ”de vacanță” timp de 7 luni pe an. Iată motivele pentru care turiștii aleg Sardinia pentru a-și petrece o vacanță de neuitat pe litoralul italian:
  • plajele frumoase, apele limpezi și valurile plăcute transformă destinația într-un adevărat paradis al iubitorilor de apă și plajă;
  • în partea de sud a insulei se afla ruinele orașului Nora și cele mai frumoase plaje din regiune;
  • Grota lui Neptun (Grotte di Nettuno) este una dintre cele mai faimoase peșteri din Sardinia. Accesul se face cu barca, sau poți urca cele 600 de scări de unde vei avea o priveliște unică asupra întregii coaste;
  • gastronomia locala se bazează pe fructe de mare (homari, crabi, calmari, scoici și sardine proaspete) și pe aromele unice provenite din amestecul tipic mediteraneean cu influențe catalane.
Dincolo de plajele superbe, de gastronomia faimoasă și de obiectivele turistice pe care nu le poți rata odată ajuns aici, Sardinia este un loc al frumuseții și al farmecului tipic italian. Descopera pe site toate ofertele de cazare Sardinia.  

Tu unde vrei să ajungi pe litoralul Italiei anul acesta?

Dacă ai mai vizitat vreuna dintre aceste zone ale litoralului italian până acum, abia așteptăm să împărtășești cu noi impresiile tale de călătorie. Nu ezita să ne contactezi pentru o vacanță alături de cei dragi.

SOURCE AND TAGS