3 festivaluri pentru care merita sa vizitezi Valencia


Valencia, al treilea oras ca marime din Spania, este recunoscut ca un important centru cultural si artistic, dar si ca un spatiu dezvoltat din punct de vedere al tehnologiei si al stiintei. Stim ca exista numeroase ghiduri legate de locuri pe care le poti vizita aici, insa noi ne-am gandit sa-ti venim in ajutor printr-un articol despre 3 festivaluri importante din aceasta localitate (+ 1 bonus!). Astfel, credem noi, iti va fi mult mai usor sa-ti alegi perioada in care sa faci o calatorie catre insorita Spanie!

1. Las Fallas

Cel mai cunoscut festival al Valenciei: Festivalul las fallas
Las Fallas este probabil cel mai cunoscut festival al Valenciei, ce sarbatoreste venirea primaverii prin artificii si focuri spectaculoase. El incepe anual in data de 1 martie si cuprinde un program extrem de divers ce se desfasoara pana in data de 19 a lunii. Cele mai importante evenimente au loc intre 15 si 19 martie, cand Valencia este predata sarbatorii continue, carnavalului, fiestei si artificiilor. Orasul este impanzit de statui (numite ninots) cu personaje fantastice ce au pana la 6 metri si sunt plimbate pe strada deasupra capetelor spectatorilor. In ultima zi a festivalului se da foc tuturor statuilor construite cu grija in lunile anterioare, publicul putand asista la acest foc de tabara imens. Va fi crutata doar statuia considerata castigatoarea acelui an, ce va fi pastrata mai apoi in Muzeul Fallero.

2. Batalla de las Flores

Festivalul Bataliei Florilor din Valencia

Sursa imaginii: aici

Batalla de las Flores (sau Batalia Florilor) este evenimentul de inchidere al Feria de Julio, un targ ce are loc anual in luna iulie. In cadrul acestei festivitati, mai multe femei imbracate in port traditional sunt plimbate in carucioare decorate cu mii de flori in timp ce publicul de pe margine arunca in ele cu garoafe de toate culorile. Femeile se apara folosind rachete de tenis, iar la finalul festivitatii intregul pasaj pe care are loc evenimentul este plin de flori colorate, oferind o imagine ireala a orasului. In 2014, Batalla de las Flores va avea loc pe data de 27 iulie.

3. Semana Santa Marinera

Sarbatoarea Semana Santa Marinera din Valencia
Semana Santa Marinera este un festival mediteranean unic ce are loc in contextul Saptamanii Mari, in cartierele Valenciei ce sunt strans legate de pescuit si de mare. Festivalul are loc anual si dureaza 10 zile, pana in Duminica Floriilor. In fiecare an au loc numeroase evenimente in aceasta perioada, insa atractia principala o reprezinta parada la care locuitorii orasului participa imbracati in costume ce evoca principalele personaje din Noul Testament. In 2014, Semana Santa Marinera va avea loc intre 10 si 20 Aprilie.

Bonus: La Tomatina

Chiar daca acest festival are loc in orasul Bunol din Comunitatea Valenciana, am hotarat sa-l includem pe lista deoarece el are loc la nici 40 de km de Valencia! Prin urmare, daca in 2014 vrei sa te distrezi copios participand la o bataie generala (si legala!) cu rosii, te sfatuim sa mergi pe data de 27 august in regiunea Valenciei! Pentru mai multe detalii, contacteaza-ne! Tie la care dintre aceste festivaluri ti-ar placea cel mai mult sa participi?

SOURCE AND TAGS