2 zile în Bangkok, Thailanda


Bangkok este una dintre acele destinații care te întâmpină de fiecare dată cu câte ceva nou și surprinzător, ori de câte ori ai vizita-o. Un loc încărcat de cultură, istorie, spiritualitate și divertisment, orașul atrage cuplurile aflate în luna de miere, grupurile de exploratori care vor să vadă destinații exotice sau cei interesați de cumpărăturile cu totul deosebite. Mulți se întreabă dacă Bangkok-ul poate fi vizitat și savurat în numai două zile, iar răspunsul este cu siguranță ”da”. O vacanță în Thailanda te va purta măcar două zile în Bangkok, o destinație eclectică, ce te va încânta fie că ești în căutarea misterului templelor, fie a agitației piețelor stradale, a savorii gastronomiei locale sau a complexității culturale. Hai să pornim împreună într-o expediție de două zile în Bangkok pentru a vedea ce poți să faci!

Ziua 1

Templele
Începe prima zi cu vizitarea celor mai importante trei temple din oraș. Faptul că se află în proximitate unul de celălalt îți va permite să le vizitezi într-o singură zi. Grand Palace, fosta reședință regală, este un complex monumental în care vei găsi Wat Phra Kaew, gazda statuii de smarald a lui Buddha. Grand Palace merită din plin timpul petrecut aici, pentru că bogăția de detalii a templelor, grădinilor, statuilor și monumentelor te va impresiona profund. [caption id="attachment_11663" align="aligncenter" width="600"]Grand Palace din Bangkok Grand Palace[/caption] Al doilea obiectiv pe care merită neapărat să îl vezi este Wat Pho (Templul lui Buda Înclinat) – un alt masiv arhitectural, cultural, istoric și religios, pe care e greu să îl surprinzi în fotografie în întregime. De aceea, te vei bucura să îl vezi cu ochii tăi, mai ales că statuile închinate lui Buddha – și mai ales Golden Buddha Temple – sunt ele însele o experienţă ce merită trăită măcar o dată în viață. [caption id="attachment_11664" align="aligncenter" width="600"]Wat Pho din Bangkok Wat Pho[/caption] O scurtă excursie de câteva minute cu feribotul te va purta la cel de-al treilea complex – Wat Arun – poate cel mai important templu din oraș, o bijuterie arhitecturală ce impresionează călătorii din toate colțurile lumii. [caption id="attachment_11665" align="aligncenter" width="400"]Templul wat Arund din Bangkok Wat Arun[/caption] Vizitarea templelor îți va da ocazia și să îți petreci această zi navigând pe râul Chao Phraya pentru a vizita sit-urile, dar și pentru a te bucura de peisajul Bangkok-ului, de a discuta cu localnicii și de a te bucura de o această experienţă.
Piețele și cina tradițională
După ce ai vizitat cele mai importante obiective culturale și spirituale ale orașului, petrece-ți după-amiaza în celebrele piețe ale Bangkok-ului ca să ai parte de tot ce are Thailanda mai autentic și mai fermecător. Poți face toate cumpărăturile pe care ți le dorești în Chinatown înainte de cină. Dacă s-a făcut cam târziu, dă o fugă până în Patpong Night Market – un adevărat centru al distracției pentru turişti. Interacționează cu localnicii, cumpără suveniruri și răsfață-ți papilele gustative cu câteva preparate stradale. [caption id="attachment_11666" align="aligncenter" width="600"]Chinatown din Bangkok Chinatown[/caption] Dacă îți e foame și nu mai poți aștepta până la cină, îți recomandăm o porție de Pad Thai – probabil cel mai cunoscut fel de mâncare stradală din oraș. Poți încerca, desigur, și o porție de tăiței în stil Thai sau o combinație savuroasă de fructe de mare și... fructe proaspete. Cei care vor să se răsfețe cu adevărat, pot încerca să ia cina la Thip Samai Pad Thai – o întreagă stradă dedicată mâncării, care a reuşit să obţină inclusiv stele Michelin pentru preparatele tradiţionale transformate în opere de artă. O astfel de experienţă culinară trebuie să includă ”Superb Pad Thai” – celebrul fel de mâncare tradițional reinventat și stilizat de bucătarii locali.
Viața de noapte
Cei care vor să guste viața de noapte din oraș se pot îndrepta fie spre Sukhumvit sau Silom – două dintre cele mai cunoscute nume de pe scena clubbing-ului local, în timp ce turiştii care au nevoie de un ritm mai relaxat, mai lent, al distracției pot să se bucure de atmosfera mai liniștită din Soi Rambuttri sau de un cocktail de seară într-unul din barurile aflate pe acoperișul zgârie-norilor. Teatrul, spectacolele și show-urile de cabaret thailandeze celebre sunt alte atracții de care poţi profita cât eşti aici.

Ziua 2

Poți începe cu un mic dejun la hotelul la care eşti cazat în Bangkok, iar apoi îți poţi continua aventura de explorare a orașului.
Oaze naturale și plimbare
Cei care se resimt după ziua precedentă și-ar dori poate câteva momente de relaxare pentru a se bucura de peisajele orașului într-o oază de verdeață și de liniște. Lor li se recomandă o plimbare în Lumpini Park, paradis natural înconjurat de zgârie-nori. [caption id="attachment_11667" align="aligncenter" width="514"]Lumpini Park din Bangkok Lumpini Park[/caption]
Cumpărături
Cei cu spiritul neobosit vor vrea să își dedice timpul câtorva activităţi favorite în Bangkok – cumpărăturile din piețele tradiţionale sau explorării străzii Khao San (pe care poţi găsi absolut orice de la suveniruri și baruri, la saloane de masaj și multe altele). Nu poţi să ratezi una dintre atracțiile cele mai importante din oraş – o sesiune de masaj thailandez autentic. Nu îți face griji pentru rezervări, vei găsi saloane la orice colț de stradă. [caption id="attachment_11668" align="aligncenter" width="600"]Amphawa din Bangkok Amphawa[/caption] Cei care și-au terminat cumpărăturile și se simt acum cu câţiva ani mai tineri după ce s-au răsfățat la salon, pot merge într-o excursie de câteva ore la Amphawa. Dacă pleci pe la ora 11 dimineața, te poți bucura de o excursie-în-excursie unică. Atracția principală de aici este piața plutitoare, dar și dacă nu mai eşti interesat de cumpărături, orășelul are multe lucruri frumoase să îți arate, precum și nenumărate tarabe cu mâncare unde poţi savura preparate încă și mai neobișnuite ca în ziua precedentă.
O seară de neuitat
Îți poți încheia ziua pe acoperișul unui zgârie-nori la unul dintre barurile cochete ale orașului sau savurând o cină somptuoasă în Chinatown. Oricum ai alege să îți petreci cele două zile la Bangkok, nu uita să te bucuri din plin de ele și să îți pui pe lista obiectivelor templele și zonele dedicate mâncării și plimbărilor. Timpul este relativ scurt, așa că trebuie să verifici din timp orarele și modul de funcționare a mijloacelor de transport în comun. Indiferent dacă te pasionează spiritualitatea budhistă, exoticul piețelor, frumusețea peisajelor, amestecul de vechi și nou, mâncarea tradițională, cultura thailandeză sau acele lucruri care fac Bangkok-ul unic în lume, orașul oferă câte ceva oricui îl vizitează. Rezervă-ți acum vacanța în Thailanda și bucură-te de o experiență de care să îți amintești mereu cu drag.

SOURCE AND TAGS